Topic: Gevonden op zolder

Beste Kenners,

Afgelopen weekend vonden wij bij het uitruimen van het huis van mijn oma een pop die nog van haar moeder is geweest. Dat weten we omdat er een naam en jaartal op is geschreven, maar verder weten we niks van deze pop. Het lijkt ons leuk om er wat meer over te weten te komen. Wie kan ons wat vertellen over deze pop?

groeten Tineke



http://www.welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/132448_ArmandMarseille_370.jpg

http://www.welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/131950-ArmandMarseille_370.jpg

http://i.imgur.com/2T7OQej.jpg

http://i.imgur.com/VDKlShq.jpg

http://i.imgur.com/9cvU3F9.jpg

http://i.imgur.com/jLE7WkE.jpg

http://i.imgur.com/WMERQh3.jpg

http://i.imgur.com/t0JDuoC.jpg

Re: Gevonden op zolder

Wat leuk Tineke, een pop vinden van je overgrootmoeder!!! En met van die mooie ouderwetse letters haar naam er op! De ogen van de pop staan niet recht, maar wat is ze verder nog mooi!
Ik denk dat het een pop van Armand Marseille is, een Duitse pop dus. Ik zie op de achterkant letters op haar nek. Staat daar misschien Armand Marseille?
Ik ben niet zo'n poppenkenner hoor, dan moet je bij Jolie en Ineke zijn. Maar ik vond het zo'n leuke vondst, daar moest ik even op reageren!

Groetjes van Durvina

Re: Gevonden op zolder

Hoi Durvina,

Bedankt voor je reactie. Nu weet ik waar ik op moet letten! Even controleren leverde op dat het om een Armand Marseille 370 AM2 1/2 DEP gaat. Op zich zegt me dat nog niet zoveel hoor, maar leuk is het wel wink
Ik vind het ook erg grappig dat de Waschbär sticker nog zo duidelijk is, deze winkel bestaat nog steeds.

groetjes Tineke

Re: Gevonden op zolder

Ja Tineke, op internet is veel informatie te vinden over je pop. Zo is ook te vinden dat Trijntje de pop voor haar 12e verjaardag kreeg! Een pop met een verhaal er bij is altijd leuk!

Groetjes, Durvina

Re: Gevonden op zolder

Ha Tineke en Durvina,
Gefeliciteerd met de mooie pop van je Overgrootmoeder, Tineke, met haar prachtige handschrift er nog op! Ja, ik sluit me helemaal aan bij Durvina: de fabrikant en de herkomst is helemaal goed gezien!

Volgens de boeken is deze op in productie genomen in het jaar 1900. Er zijn er destijds vrij veel van gemaakt, deze fabrikant maakte veel poppen van mooie kwaliteit; het lijf is van zeildoek, een zogenoemd lederbalg-lijf. Eén (slaap-)oogje is losgeraakt van de oogbrug, maar dat is te repareren (met behoud van het slaapmechanisme.)

En precies wat Durvina noemt, Trijntje kreeg de pop op haar 12e verjaardag (dat vind ik ook terug op Internet, ze moet zijn geboren op 2e kerstdag :-)) Inderdaad, wat Durvina zegt: een pop met een verhaal is altijd extra speciaal!

Groetjes,
Jolie

Re: Gevonden op zolder

Hoi Durvina en Jolie,

Ze is inderdaad geboren op 26 december, de pop is dus een verjaardagscadeau geweest. Bedankt voor de informatie en goed om te lezen dat het oog te repareren is, daar knapt ze vast van op! Zo hé, meer dan 100 jaar oud, er is goed voor deze pop gezorgd.

groetjes Tineke

Re: Gevonden op zolder

Ha Tineke,
Ja, je Overgrootmoeder (en haar dochter en kleindochter :-)) hebben goed voor haar gezorgd!
Dankjewel voor de twee foto's, ik heb ze teruggeplaatst, ze zijn TE leuk om verloren te laten gaan in de vluchtigheid van het web :-)

Hartelijke groetjes,
Jolie