Re: Verslag van een spannende restauratie....

Gefeliciteerd Jolie! Het was een hele klus, maar het is een prachtige pop geworden, ze ziet er schattig uit!

Hartelijke groetjes, Durvina

Re: Verslag van een spannende restauratie....

Ha Durvina! Hartelijk dank!! Ja, ze is weer een schoonheid.. En ik hoop dat ze lijkt op wie ze was :-) En dat de vorige eigenaresse geen dilemma heeft "wel, niet, wel niet.." Want ze is hier van harte welkom, en evengoed, zoals ik eerder ook schreef, besef ik ook heel goed dat ze eigenlijk de pop is van iemands moeder.. :-)

Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Verslag van een spannende restauratie....

Wow geweldig!! Gefeliciteerd! Het is prachtig geworden!

Re: Verslag van een spannende restauratie....

Ha Margo! Dankjewel!!! :-)

Re: Verslag van een spannende restauratie....

En hier is dan de dochter van de eerste eigenaresse van de pop, die jij zo meesterlijk weer een gezicht en lijf en leden gegeven hebt. Ontroerend mooi om te zien hoe zij onder handen genomen is. De zorg en aandacht en het gebruiken van alles wat je al wist en hoe je er achter aan ging om een invulling te geven aan nog ontbrekende kennis en zeker ook het intact laten van wat nog te gebruiken was, maakte het hele proces voor mij meer dan boeiend.
Ik kende de lieve uitstraling van het halve snoetje en de klodders lijm waarmee dat bij elkaar gehouden werd en nu zie ik het hele snoetje op een heus lijf!!! De littekens maken het eigenlijk alleen maar mooier - die vertellen ook zo veel! Er is natuurlijk ook heel wat gebeurd en dan zouden geen littekens alleen maar onnatuurlijk zijn.
Ik vond het niet gemakkelijk om jou te laten weten dat ik haar heel graag weer van je overneem Jolie. Maar doordat jij er zelf duidelijk in was en helemaal toen ik hoorde dat je de restauratie het meest geslaagd zou vinden als het weer een plekje zou krijgen bij de familie van de oorspronkelijke eigenaresse, werd ik over de streep getrokken.
Dankjewel Jolie!!!

Re: Verslag van een spannende restauratie....

Ha Joke,
(Even kijken of er nog iets zinnigs uit mijn toetsenbord komt na een dagje op stap zijn geweest met 7 kinderen... :-) Op zo'n verjaardagspartijtje groeit een mens z'n respect voor juffen en meesters, die dag in dag uit een viervoud van zo'n clubje onder hun hoede hebben!!)
Als het anders was geweest, had ik het echt eerlijk gezegd hoor Joke! Maar ik heb me er ook op ingesteld: gehóópt dat ze in jouw/jullie familie weer een plek zou krijgen. Natuurlijk, het is "maar een Pop" maar een Pop is zo'n sprekende herinnering aan het kind dat iemand ooit geweest is, en als poppen eenmaal hun eerste eigenaars verlaten, beginnen ze zo'n "eigen leven" als een soort handelswaar. Niemand weet meer van wie ze ooit waren. Terwijl ze voor de eerste eigenaars ook een aandenken kunnen zijn.
Enfin, ik zei al "zou er nog wat zinnigs uit mn toetsenbord komen" ;-) en ik zit hier al ruim een half uur te mijmeren over een paar woorden ;-)
We bedenken ook gewoon een goede manier om haar veilig weer bij jou thuis te krijgen!
Ga ik nu maar eens kijken hoeveel (en of) mijn huisgenootjes nog kunnen eten na zo'n dag vol taart, snoep, patat en meer van die vreselijk ongezonde dingen :-) :-)
Hartelijke groeten!!
Jolie

Re: Verslag van een spannende restauratie....

Wat heb ik daar bewondering voor, die dat zo mooi kan!
Ik heb vorige week, bij een merkloos popje met een heel lieve snoet,
de ogen die los in de kop zaten, terug geplaatst, en een nieuw kopdeksel
en pruikje gegeven, en ik was al reuzenfier.je moet het toch heel lang geleerd hebben, om dat te verwezenlijken!Het is titanenarbeid, en mijn motoriek is wel niet verfijnd genoeg, om dat te doen, heb ook erge artrose in mijn handen!
Gelukkig heb ik de weelde van een heel artistieke vriendin, zij kan prachtig nieuwe handjes maken!!!!
Volgende maand is er in de Hallen van Brugge grote poppenbeurs, ik heb al een kaart!!Groetjes voor iedereen Annie uit Brugge

Annapop

Re: Verslag van een spannende restauratie....

Ha Annie, dankjewel voor de complimenten en positieve woorden! Ja, daar mag je  zeker trots (wat zegt men dat mooi in het Vlaams: fier!) op zijn, ogen terugplaatsen kost mij altijd veel tijd en moeite: een tikje scheef en het popje oogt gek :-} Artrose lijkt me heel vervelend;, in de winter voel ik wel 'ns pijn in mn vingers denk ik 'oh jee, wat kan ik hier tegen doen...?' (weinig vrees ik.)

Wat een goede tip van de Poppenbeurs in Brugge..! Of het voor ons haalbaar is weet ik niet, maar het moet een genot zijn om er te kunnen kijken!

Nu heb nog een hoop popjes liggen waar nog veel werk in zit, zoals dit hoofdje waaraan ik gisteren nog wat gewerkt heb.

Het heeft héél lang stilgelegen. Allereerst vanwege ons huis, maar ik vroeg me ook wel 'ns af of het geen onmogelijke opgave was ;-}

Het is namelijk in een veel slechtere staat dan het Metzler-popje, in haar voorhoofd ontbrak een stukje, maar hier ontbreekt misschien wel 25% van het gezichtje.

Zo was het op 1 oktober 2012:
brokken_jumeau

En zo was het op 21 december 2012: (ik had een 'tegenmal' gemaakt, die in het hoofd geplaatst, en daarop het voorhoofd teruggeboetseerd)
brokken_jumeau

En zo was het gisteren:
brokken_jumeau

Ik moet er nog méér Milliput bij-plaatsen en het daarna weer opnieuw gladschuren, er ontbreken toch nog wat welvingen rond het oog. En daarna volgt het schilderen, wat misschien wel het lastigste is. Die fijne wimpers... Dan bibberen mijn vingers toch telkens teveel, ik kan dat wel 100 x opnieuw doen ;-}

Maargoed, wieweet lukt het. Het hoofdje was opgegeven.

In elk geval heel hartelijk dank voor je bemoedigende woorden Annie, en voor je goede tip van de Poppenbeurs in Brugge!
Hartelijke groetjes uit Hilversum,
Jolie

34 (edited by Nickie 2017-06-29 08:01:44)

Re: Verslag van een spannende restauratie....

'Jaaaa, geweldig das mijn "Lien "van vroeger. Die met de vlechtjes bedoel ik.
Wat leuk om te zien dat er nog van die poppen zijn en een heel dik chapeau voor de restorateur. Wat een geduld.

Groetjes Nickie

Groetjes Nickie

Re: Verslag van een spannende restauratie....

Ik kan deze berichten niet lezen, is dit een andere taal of, is er iets mis met mijn pc ?

Groetjes Nickie

Re: Verslag van een spannende restauratie....

Ja Nickie, dat is nu SPAM, ongewenste reclame of iets dergelijks. Vaak uit Amerika heb ik begrepen. Jolie heeft al ontzettend veel spam opgeruimd, maar ze blijven er mee aan de gang :-(( 
Bedoel je met de pop met de staartjes: Mindele, het Kämmer & Reinhardt 926 composiet-popje uit de jaren 20 van Jolie? Dat is een schatje!
Die heeft inderdaad scharnierende ellebogen en knietjes. Wat leuk dat je die van je vader kreeg!

Groetjes van Durvina

37 (edited by Nickie 2017-07-04 13:13:48)

Re: Verslag van een spannende restauratie....

Mijn welgemeende complimenten hoor. Ik vind dit zoooo knap van je.
Ja, die pop bedoel ik.
Het is geweldig om deze poppen na al die jaren weer terug te zien op dit forum.
Ik zal een jaartje of 7 zijn geweest toen ik die pop kreeg en nu ben ik 68.

Groetjes Nickie

Re: Verslag van een spannende restauratie....

Dat complimentje is natuurlijk voor Jolie, zij heeft bovenstaande poppen gerestaureerd. Inderdaad heel knap om van die scherven weer een hoofd te maken!
Je bent nog lekker jong Nickie!

Groetjes, Durvina

P.S. De spam hier is opgeruimd!

Re: Verslag van een spannende restauratie....

Het is restauratiewerk van de bovenste plank, echt ik heb diepe bewondering voor
Jolie.
Oeps, en lekker jong, ja misschien voor sommigen wel maar, ik tik over twee weken toch echt de 69 aan.
Volgend jaar dus 70.

Ja, die spam is vervelend maar is er geen mogelijk om een spamfilter te gebruiken ?

Groetjes Nickie