1 (edited by Carolinedeswart 2017-01-24 15:35:55)

Topic: Welke pop is dit? Zittende pop ANWB-gids?

Dag allemaal,
ik ben voor mijn moeder en mijn oma een aantal poppen aan het verkopen. De meeste poppen/poppenspullen kan ik thuisbrengen door goed te googlen, maar bij een aantal kan ik hulp gebruiken!

Deze pop schijnt mijn oma ooit te hebben gekocht via een grote advertentie op de achterkant van de ANWB-gids (de kampioen?). Ik kan nergens merkjes oid vinden. Mijn oma wist alleen nog dat het een flink dure pop was geweest.

PunBB bbcode test
PunBB bbcode test

Re: Welke pop is dit? Zittende pop ANWB-gids?

Ha Caroline,

Net heb ik in het Google-Books-archief met oude ANWB-gidsen gezocht, in de hoop daar de naam van de maker te vinden. Helaas... Nog niets gevonden!

Het is in elk geval een niet-antieke porseleinen pop, geen massa-product, al zullen ze wel in een serie gemaakt zijn. Net als de antieke poppen gegoten in een mal, gebakken, en daarna zorgvuldig afgewerkt, beschilderd en gekleed.

Door al het handwerk is het ongetwijfeld een prijzige pop geweest. In de jaren tachtig en negentig waren deze poppen heel populair, en heel kostbaar. Heel jammer dat de maker geen merk heeft toegevoegd, of een initiaal waaraan het atelier te achterhalen is.

Ik hoop dat iemand anders deze pop herkent of weet waar deze poppen gemaakt zijn! Meer informatie verhoogt in dit geval de prijs vermoed ik, maar het is ook sowieso te zien dat dit een zorgvuldig gemaakte pop is...

Groetjes,
Jolie