1 (edited by team.marktplaats2.0 2018-03-24 20:41:33)

Topic: Wat voor pop is dit en wat zal ongeveer de waarde zijn?

Hierbij de foto: http://i66.tinypic.com/2cz1nhh.png

Re: Wat voor pop is dit en wat zal ongeveer de waarde zijn?

Hoi TeamM2.0,
Het popje is een modern porseleinen popje.
Bij dit type pop is het lastig om te zien in welke oplage ze gemaakt is...

Zo te zien is er veel zorg aan de kleding en het pruikje besteed, maar dat toont helaas nog niet of ze wel of geen fabriekspop is, of dat ze uit een atelier van een poppenmaker komt.

De mal voor het gezichtje ziet er vrij generiek uit, het is niet meteen herkenbaar als een "Boots Tyner" of noem een andere bekende mallenmaker. Wel is het met veel zorg gemaakt, beschilderd etc.

Mogelijk kun je in de nek of op het schouderstuk informatie vinden, zoals een malnummer of een maker, zie bijv hier, of firmanaam zie bijv. hier.

Voor de waarde/prijs kun je het beste even kijken bij Poppememke, — vergelijk de maat, de goede staat van de pop, en ook de staat van de (mooie) kleertjes, lang haar pruikje, met de poppen in de lijst van Poppememke voor een indruk. In haar lijst staan zowel fabriekspopjes als kunstenaarspopjes.
De fabriekspopjes, met lijf van stof, ijzerdraad en watten, worden in grote hoeveelheden aangeboden, ook tweedehands, en hebben daardoor niet zo'n grote waarde. Een kunstenaarspopje kan zo'n 40 euro waard zijn, ook afhankelijk van de maat.

Groet,
Jolie

Re: Wat voor pop is dit en wat zal ongeveer de waarde zijn?

Dank je wel voor je reactie!