1 (edited by Durvina 2018-04-06 14:36:29)

Topic: Kleertjes voor de Franse popjes Harmen (25 cm) en Hugo (15 cm).

Kleertjes voor de Franse popjes Harmen (25 cm) en Hugo (15 cm).

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/1%20h%20en%20h.jpg   

Truitje Harmen

Met breinaalden nummer 2 breide ik van de fijne Alpaca wol (die ik kreeg) een proeflapje van 30 steken. Het werd 8 ½ centimeter breed. Precies het aantal steken dat ik nodig had voor het voorpand van Harmen zijn truitje. Ik kon meteen verder breien!

Voorpand: opzetten 30 steken. Na 6 naalden ribbels tricotsteek gaan breien. Bij een hoogte van 4 centimeter aan weerszijden voor armsgat 1 x 3 en 1 x 1 steek afkanten. Na nog 12 naalden 8 steken breien, 6 steken losjes afkanten (voor hals) en nog eens 8 steken breien. De 8 steken averechts terug breien. Volgende rechtse naald aan begin nog 1 steek afkanten. Na nog 2 naalden alle 8 steken afkanten. Andere schouder in spiegelbeeld breien.

Rugpandjes: bij gelijk op breien 2 bolletjes wol gebruiken. 2 X 18 steken opzetten. Na 6 naalden ribbels tricotsteek gaan breien, wel aan de kant van de sluiting 5 steken ribbels blijven breien met aan 1 kant verdeeld 4 knoopsgaatjes. Armsgaten op de zelfde hoogte als voor 1 x 2 en 1 x 1 steek afkanten. Het halsje 2 naalden hoger als voor 1 x 8 en 1 x 1 steek bij allebei de pandjes afkanten. Daarna ook meteen de schouders afkanten.

Mouwtje: 20 steken opzetten. Na boordje van 6 naalden ribbels verder tricotsteek  breien. Na 6 naalden aan begin en eind 1 steek meerderen, daarna nog 3 x na 7 naalden aan begin en eind 1 steek meerderen. Dan na 5 naalden voor de kop van de mouw aan weerszijden 1 x 3, 1 x 2, 3 x 1 en 1 x 2 steken afkanten en de laatste 8 steken in 1 keer. Tweede mouwtje net zo breien.

De mouwtjes kunnen ook met twee kluwen gelijk op gebreid worden. Omdat het uitproberen is heb ik ze een voor een gebreid. De Alpaca wol is erg pluizig, daardoor is het breiwerk moeilijk uit te trekken.

Als het truitje in elkaar genaaid is het halsje omhaken met vasten en 4 knoopjes aanzetten.

Dat is een heel verhaal van de krabbeltjes die ik op de wikkel van een bolletje wol schreef!

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/2%20h%20en%20h.jpg

Broekje Harmen.

Luierbroekje met een bovenstukje er aan. Begonnen bij de taille aan de rugkant.

Opzetten 40 steken. 10 naalden boordpatroon 1 recht, 1 averecht breien. 12 naalden ribbels. Daarna aan weerszijden 8 x 2 steken afkanten. Bij de overgebleven 8 steken na 6 naaldjes aan weerszijden 3 x 1 steek en 1 x 3 steken meerderen. De verkregen 20 steken nog 12 naalden ribbels breien,10 naalden boordpatroon* en 24 naalden weer ribbels. Daarna 7 steken breien, 6 steken afkanten en weer 7 steken breien. De eerste 7 steken op een veiligheidspeldje zetten en de laatste 7 steken 50 naaldjes doorbreien voor galgje, afkanten en de draad aan laten zitten om een lusje te maken. Dan de eerste 7 steken weer op de naald zetten en ook zo'n galgje breien.

*Als de zijnaden van het broekje dicht genaaid worden als de 10 naalden boordpatroon aan de voorkant gebreid zijn, kan het broekje gepast worden voor de lengte van het bovenstukje en de galgjes.

Om de pijpjes 2 toeren vasten haken, aan de galgjes lusjes maken en 2 knoopjes aan het broekje zetten.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/3%20h%20en%20h.jpg

"Kousschoentjes":

Met de lichte kleur 29 steken opzetten en daarna boordpatroon breien. Na 23 naalden aan weerszijden 9 steken afkanten. De 11 steken 8 naalden breien, de 9e naald  aan begin en eind 1 steek minderen. De 9 overgebleven steken op de naald laten staan en aan weerszijden 13 steken er bij opnemen.
Er staan nu 35 steken op de naald. Met de donkere kleur verder gaan. 2 ribbels breien (4 nld.).
Dan de 14e steek afhalen en over de 15e steek halen, 5 steken breien, 2 samen breien en de overige 13 steken breien. Recht terug breien. Volgende naald 14e steek weer over de 15e steek halen, 3 steken breien, 2 samen breien en de overige 13 steken breien. Recht terug breien. Volgende naald 14e steek weer over de 15 steek halen, 1 steek breien, 2 samen breien en de overige 13 steken breien. Recht terug breien. Volgende naald 13 steken breien, 3 steken samenbreien en de overige 13 steken breien. Recht terug breien en daarna alle 27 steken afkanten. Onder en achterkant kousschoentje sluiten.
Voor het riempje 17 steken opzetten, 2 ribbels breien, afhechten en aan de voorkant op het schoentje vastzetten.  Door de bovenkant van het kousje een rijg-elastiekje halen, dan heeft Harmen, met zijn stevige kuitjes, geen afzak kousen. 

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/4%20h%20en%20h.jpg

wordt vervolgd

Het foto's laden is nog niet helemaal gelukt. Morgen hoopt Ariënne te komen, die ziet vast wel wat ik verkeerd doe :-)

Re: Kleertjes voor de Franse popjes Harmen (25 cm) en Hugo (15 cm).

Ha Durvina,
Dankjewel voor je Breipatroon voor dit Truitje, Luierbroekje en Kousjes..!
Echte wol staat oude popjes vaak erg mooi, het past goed bij de tijd waarin ze gemaakt zijn... Naalden twee, wat dun! (Doet wel 'ns pijn aan m'n vingers ;-} ik doe vast iets verkeerd ;-})

Als je hulp nodig hebt met de foto's, dan wil ik ze gerust voor je uploaden naar een 'eigen map' hier hoor...

Hartelijke groeten,
Jolie

Re: Kleertjes voor de Franse popjes Harmen (25 cm) en Hugo (15 cm).

Hallo Durvina, ik ben heel benieuwd naar de foto's van deze popjes met hin kleding sets.
U bedenkt zulke leuke patronen. Daar ben ik erg geïnspireerd door.
Ik heb al twee jurkjes gebreid en ondergoed.
Als ik vandaag tijd heb zal ik er even foto's van nemen om te laten zien.
Ik heb er ook sokschoentjes bij gebreid van het patroon dat ik altijd gebruik voor sokjes.
Misschien wel bijna hetzelfde als die van u.

Hartelijke groet, Marianne

Re: Kleertjes voor de Franse popjes Harmen (25 cm) en Hugo (15 cm).

Ha Durvina,
De foto's heb ik gezien bij het uploaden, ze zijn Prachtig..!!! Die kleurstelling... Zo mooi... Net als het mooie breiwerk...
Ja, wat Marianne zegt: een grote inspiratiebron.. Voor mij ook... Misschien zou ik de Britse popjes (Roddy, Rosebud, Tudor Rose, Pedigree) niet eens gekend hebben zonder je oog voor hun uitdrukkingsvolle gezichtjes..

ik heb een vermoeden waarom de foto's niet laden, de URL is misschien niet helemaal compleet...*) Ga ik even aanpassen... OH WACHT... :-)) ik zie dat je ZELF ook online bent...!
*) Normaal mag dat, met een zogenaamde lokale map, dat heb je technisch gezien helemaal goed gedaan, alleen heeft Edwin iets (bla bla bla, ==lang verhaal boven mijn pet) geconfigureerd, waardoor de Foto's altijd op "welkepopisdat.nl" staan... Dat stukje "URL" moet er ook nog in...
Sorry voor de ingewikkeldheden ;-) ;-) ;-)

Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Kleertjes voor de Franse popjes Harmen (25 cm) en Hugo (15 cm).

P.s.: Dat was het inderdaad.... De URL, de plaats-bepaling van de foto, was niet compleet... :-) Op veel sites mag dat, maar alle afbeeldingen staan op het domein "welkepopisdat". Edwin heeft iets zo gedaan, 'anti-spam' waarschijnlijk, dat alle foto's, ook die van mij, altijd op "welkepopisdat" moeten:

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/URLcopieren.jpg

In deze afbeelding is te zien welk deel van de URL je moet kopiëren (de hele URL eigenlijk...) en tussen [img]....[/img] plakken...

Hartelijke groet en een zonnig weekend allemaal!
Jolie

Re: Kleertjes voor de Franse popjes Harmen (25 cm) en Hugo (15 cm).

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-F … en%20h.jpg

7 (edited by Durvina 2018-04-07 11:10:58)

Re: Kleertjes voor de Franse popjes Harmen (25 cm) en Hugo (15 cm).

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/1%20h%20en%20h.jpg

Ja Jolie nou weet ik hoe het moet!!!!

Re: Kleertjes voor de Franse popjes Harmen (25 cm) en Hugo (15 cm).

Ha Durvina, jaa, gelukt! Sorry voor de ingewikkeldheid :-))

En nu kan ik vragen... Wat zie ik op de foto's...? Het lijkt wel of ze voor een waterval zitten...? Is het een fontein in je tuin, of is het een schilderij...? Toch lijkt het ook of ik echte bloemen zie :-)
Mooie, serene Franse popjes in beeldige Lentekleertjes!
Hartelijke groet,
Jolie

Re: Kleertjes voor de Franse popjes Harmen (25 cm) en Hugo (15 cm).

Ohhh wat ontzettend leuk zeg! Schattig deze popjes met hun mooie groene kleuren. Erg leuke foto's.

Hartelijke groet, Marianne

Re: Kleertjes voor de Franse popjes Harmen (25 cm) en Hugo (15 cm).

Bedankt voor de uitleg  Jolie! Ik snapte eerst niet hoe ik die URL van de foto en die URL bovenaan gelijk moest kopiëren. Maar nu weet ik dat ik eerst op die URL van de foto moet klikken. Als dan de foto te voorschijn gekomen is hoef ik alleen maar die URL die bovenaan staat te kopiëren en op de plaats waar hij moet komen tussen [img]....[/img] plakken.

Het is minder omslachtig dan met Tinypic, dat waren 22 handelingen. Nu nadat de foto naar jou gemaild is en jij hem opgehaald heb, nog 4 handelingen:
1  In de map dubbelklikken op de juiste foto.
2  Webadres van de foto (in de regel bovenaan) kopiëren
3  en op de juiste plaats plakken.
4  [img]ervoor en[/img] er achter.

Dat zou leuk zijn Jolie, een waterval in de tuin! Het is een schilderij dat ik even van de wand bij de tafel gehaald en op de tafel gezet heb. Doos er voor, lapje er over en de popjes er op.
Het schilderij maakte ik in 1985 naar een foto uit een boek.  Kleurt inderdaad goed bij de popjes in het groen.

Marianne ook bedankt. Sokschoentjes breien leerde in van Nickie. Ik ben wel benieuwd naar jouw popjes met hun nieuwe kleertjes!

Allemaal goede zondag en hartelijke groeten van Durvina.

11 (edited by Durvina 2018-04-16 22:24:52)

Re: Kleertjes voor de Franse popjes Harmen (25 cm) en Hugo (15 cm).

Broekje voor Hugo (taillewijdte 10 centimeter).

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/5%20h%20en%20h.jpg

Luierbroekje met een bovenstukje er aan. Begonnen bij de taille aan de rugkant.

Met naalden nummer 2 opzetten 22 steken. 7 naalden boordpatroon 1 recht, 1 averecht breien. 10 naalden ribbels. Daarna aan weerszijden 8 x 1 steek afkanten. De overgebleven 6 steken nog 1 naald breien en dan aan weerszijden 4 x 1 steek meerderen. De verkregen 14 steken nog 10 naalden ribbels breien,7 naalden boordpatroon* en 12 naalden weer ribbels. Daarna 6 steken breien, 2 steken afkanten en weer 6 steken breien. De eerste 6 steken op een veiligheidsspeld zetten en de laatste 6 steken 24 naaldjes doorbreien voor galgje, afkanten en de draad aan laten zitten om een lusje te maken. Dan de eerste 6 steken weer op de naald zetten en ook zo'n galgje breien.

*Als de zijnaden van het broekje even dicht geregen worden nadat de 7 naalden boordpatroon aan de voorkant gebreid zijn, kan het broekje gepast worden voor de lengte van het bovenstukje en de galgjes.

Om de pijpjes 1 toer vasten haken, aan de galgjes lusjes maken en 2 knoopjes aan het broekje zetten.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/6%20h%20en%20h.jpg

Vestje Hugo:

Opzetten 20 steken. 3 ribbels breien = 5 naalden rechts. Daarna goede kant tricotsteek. Eind 7e en 8e naald 15 steken bijmaken voor mouwtje. Van de verkregen 50 steken de eerste en laatste 3 steken ribbels breien. Na 11 naalden in het midden 10 steken afkanten voor de hals. De twee voorpandjes afzonderlijk verder breien. Na 7 naalden middenvoor 5 steken bijmaken, waarvan de laatste 3 in ribbels breien. Nadat het mouwtje 27 naalden breed is 15 steken afkanten. Daarna nog 7 naalden tricotsteek en 5 naalden ribbels breien.
De zij- en mouwnaden dicht naaien. Langs middenvoor picootjes haken en meteen langs de hals stokjes met 1 losse ertussen. Koordje draaien en door de stokjes rijgen.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/7%20h%20en%20h.jpg

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/8%20h%20en%20h.jpg

Kousjes Hugo: 

8 steken losjes opzetten. 16 naalden boordpatroon breien. Dan aan weerszijden begin van de naald 4 x 1 steek afkanten. De draad door de laatste 10 steken halen en aantrekken en vastzetten. Meteen onder en achternaad sluiten. Door de bovenkant van het kousje een rijg-elastiekje rijgen.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/9%20h%20en%20h.jpg

Groetjes van Durvina