Topic: Kent iemand deze poppensoort en signature?

Kent iemand deze poppensoort en signature?
We hebben het hele internet etc afgezocht naar de signature Sm in de nek van deze porseleinen pop. Kan iemand licht op de zaak werpen? De pop is zo 60 cm, geplakt haar das wel op zich genaaid, stoffen hard gevuld lichaam, glazen ogen en dus Sm gebakken in haar nek. Ik wil echt heel graag weten waar ze vandaan komt wie de maker is ed.
Wie kan helpen

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/MariaFotos/pop1.jpg

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/MariaFotos/pop2.jpg

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/MariaFotos/pop3.jpg

Re: Kent iemand deze poppensoort en signature?

Hoi Maria, Welkom op het forum!
Gefeliciteerd met je mooie pop, ze heeft een heel mooi en heel eigen gezichtje!

Het monogram met S en m heb ik niet kunnen terugvinden, ik heb hier https://www.ebay.de/b/Kunstlerpuppen/24 … mp;_pgn=40 zo'n 1900 poppen(makers) bekeken, en zag noch dit gezichtje, noch een naam van een maker die S m zou kunnen zijn.

Ook in het boek met Nederlandse poppenmakers komt dit monogram niet voor.

De bekende makers met een S en een M in hun naam, als Monika Sechting (Website gesloten kan niet vergelijken..) Sheila Michael (maakt reborn-poppen) of  Sibylle Tade-Meinesz (vinyl, geen porselein, en geen monogram of merk van deze maker kunnen vinden) lijken het volgens mij niet te zijn.

'De beschildering maakt de pop', en deze maker heeft daar mooi deskundig werk van gemaakt, als je kijkt naar de kleur van de lippen, de wimpers, de wangen en de wenkbrauwen.

Zo te zien zijn ook de neusgaatjes open, het snijden in het (nog) zachte porselein is m.i. ook een vak apart, heel snel druk je het (ergens anders) in of schiet je uit en kun je het gietsel weggooien (ik heb het geprobeerd ;-)) En daarna is ook het 'precies goed bakken' een hele puzzel, porselein kan dan wel eens alsnog inzakken ;-}

Alles is zorgvuldig aan je pop — alleen mist ze een broek of rok, maar dat is gemakkelijk te verhelpen.

Ze is waarschijnlijk van ná de jaren 80, in die tijd verschenen er boeken en cursussen, poppen gieten, bakken en beschilderen, en kon je leren hoe je zelf mallen kon maken, zodat je je eigen ontwerp pop kon gieten. Het LIJKT erop dat de maker van deze pop dat allemaal beheerst. Tenminste, ik herken deze mal (het gezichtje) niet, en zie bijv. hier http://dollsetc.net/100_Artist_Dolls.html geen maker die dit monogram zou kunnen hebben of dit gezichtje maakte (ik heb ze nog niet allemaal bekeken, het zijn er erg veel ;-))

Ze is voor mij dus voorlopig een mysterie, en zeker een móói en vakkundig gemaakt mysterie :-)

Groetjes,
Jolie