Topic: Na Veiling opnieuw op de Markt?

Beste Jolie, heb naar uw poppenforum gekeken, en vind deze site een heel goed idee!!
Ik kijk zelf redelijk veel op marktplaats naar antieke poppen.
En het valt mij toch wel op, dat de verkochte poppen vaak van eigenaren veranderd worden.

Is het omdat de pop achteraf niet bevalt? of probeert men er weer op te verdienen.
Kijk ook regelmatig op een veiling, en die poppen kom ik ook weer tegen op marktplaats, voor het drievoudige bedrag, wat ze er zelf voor betaald hebben.
Heb nu toch wel een nasmaak ervan overgehouden.

Ik zelf verzamel oude poppen, omdat ik het erg interessant vind, want met deze poppen is vroeger meegespeeld, wat ik ook heel erg leuk idee vind.

Wat ik wel heel erg spijtig vind, is dat er met poppen veel gerommeld wordt, en vaak niet meer origineel meer is.

Groetjes

Betsie

Re: Na Veiling opnieuw op de Markt?

Zeg maar "je" hoor, anders voel ik me zo oud :-) :-)

Ja, Poppen hebben een Eigen geschiedenis, dat vind ik ook heel leuk: wie speelde er vroeger mee? Wie was de eigenar(es)? Al komt het niet zo heel veel voor dat iemand het kan vertellen.

Ook ik kijk vaak met Verbazing naar het aanbod op Marktplaats. Dat ik denk: Vergis ik me nou, of was dat de pop die eerder ook aangeboden werd? Soms denk ik: "zal wel dezelfde aanbieder zijn, met een nieuwe naam en nieuwe foto's van dezelfde pop." Soms weet ik niet wat ik ervan moet denken.

Met (Poppen-)Veilingen heb ik nog geen ervaring. Lijkt me inderdaad treurig, een verkoop te zien van een (onopgeknapte) pop, voor 3 maal het geveilde bedrag.

Met huizen zie je dat ook gebeuren, trouwens, —ik bedoel: het hoeft niet meteen aan de poppen te liggen, maar aan het Veiling-systeem.

Misschien zouden Veilingen het startbod moeten verhogen, meer marktconform moeten maken, zodat de Verkoper een eerlijker bedrag krijgt.

(Je zou maar Verkoper zijn en je ooit voor veel geld aangeschafte bezit voor een habbekrats zien weggaan...) Dat druist enorm in tegen mijn rechtsvaardigheidsgevoel.

Groetjes,
Jolie

Re: Na Veiling opnieuw op de Markt?

Zie je Jolietje is een kletskont, 1 vraagje en er komt weer een uitgebreid verhaal.. Ik heb geen zin om het te lezen tongue

Ik ben Leora! Ik spaar spaanse poppen en ik maak dan een familie! Al die poppen moeten een spaanse naam hebben die begint met ''Ad''. Dit zijn de namen van mijn spaanse poppen: Adora, Adamo, Adelio en Adriano.

Re: Na Veiling opnieuw op de Markt?

Maar je Hóeft het ook niet te lezen Leora, integendeel :-) Sommige onderwerpen zijn echt voor grote mensen, in dit topic gaat het er (eigenlijk) over of mensen "knoeien" met poppen...

Kijk, een oude pop kopen, hem/haar mooi maken en verkopen is natuurlijk prima. Maar een kapotte pop op een Veiling kopen en hem verkopen of er niets aan mankeert, dat is oneerlijk. Daar gaat het hier over... En ja, soms gebruik je (ik, Mama duzzzz ;-)) dan véél woorden om iets simpels te zeggen: anders klinkt het te bot ;-) Stel je voor dat ik zou zeggen "X is een oplichter," dat zou niet aardig zijn.... Maar je mag wel zeggen "X kocht pop Y die stuk was, (enz enz enz)" En dan zeg je eigenlijk hetzelfde, maar met méér woorden, waardoor het geen "belediging" of zelfs "smaad" is... Snapje...? ;-)
Groetjes,
Jolie (Mama van Leora ;-))

Re: Na Veiling opnieuw op de Markt?

En kijk weer een heel verhaal, ik heb maar de helft gelezen hoor wink

Ik ben Leora! Ik spaar spaanse poppen en ik maak dan een familie! Al die poppen moeten een spaanse naam hebben die begint met ''Ad''. Dit zijn de namen van mijn spaanse poppen: Adora, Adamo, Adelio en Adriano.

Re: Na Veiling opnieuw op de Markt?

Is goed lieve Schat ;-) Pak desnoods het boek van Arnoud maar, http://ictrecht.nl/boeken/de-wet-op-int … itie-2010/  dan snap je wel waarom ik niet "kort" kan zeggen "Jantje verkoopt rotpoppen" ;-) ;-)

Re: Na Veiling opnieuw op de Markt?

Jantje is ene mopnaam (dus die naam word vaak gebruikt in moppen) bijv.: Jantje en zijn oma lopen over straat. Jantje ziet een briefje van 20 euro liggen, hij vraagt aan zijn oma: ''Mag ik dat oprapen?'' Dan antwoord oma:''Nee, want alles wat op de grond ligt is vies'' Even later ziet Jantje een briefje van 50 euro liggen, hij vraagt weer aan zijn oma: ''Mag ik dat oppakken?'' Dan zegt zijn oma: ''Nee, want alles wat op de grond ligt is vies'' Even later struikelt oma over een steen.. Oma vraagt: ''Kan je me even helpen opstaan?'' Zegt Jantje: ''Nee, want alles wat op de grond ligt is VIES!''
Hahahahahahaaaa!!!

Ik ben Leora! Ik spaar spaanse poppen en ik maak dan een familie! Al die poppen moeten een spaanse naam hebben die begint met ''Ad''. Dit zijn de namen van mijn spaanse poppen: Adora, Adamo, Adelio en Adriano.

Re: Na Veiling opnieuw op de Markt?

hahaha, heerlijk ik kan niet wachten tot mn dochtertje groot is als ik dit zo lees.
maar om op het onderwerp terug te komen haha, ik kan er niet tegen dat mensen niet gewoon van te voren eerlijk zijn.
en een kapotte pop op een veilling kopen en op die manier door verkopen nee, het maakt dat andere verkopers een slechte naam krijgen.
waarom iemand anders een poot uitdraaien? we moeten allemaal hard werken voor onze centen maar dat is geen excuus om een ander zo een hak te zetten.
ik zou het niet kunnen, tja geweten somiggen hebben het en somiggen niet.
ik kan wel begrijpen dat mensen soms poppen weer door verkopen als je het maar eerlijk doet.
ik heb ook weleens gehad dat iemand ze alleen tegelijk wou verkopen, voor een niet al te groot bedrag.
een bedrag wat ik al in mn achterhoofd had voor alleen die pop.
als ik die dan alleen kan kopen teglijk met de anderen, nouja dan moet dat maar.
dan gaat er 1 naar mn dochtertje die dan ook blij is dat er eens een keer een pop bij zit waar ze wel aan mag komen.
de rest waar ik eigenlijk geen behoefte aan heb zet ik op marktplaats.
ik heb een klein huis en zal toch een keuze moeten maken van wat ik echt mooi en leuk vindt.
Ik heb b.v. eigenlijk niet echt wat met poppen van rubber of reborns endergelijke.
wel houd ik van aparte poppen, poppen die je niet vaak ziet.
jammer dat de geschiedenis daarachter vaak moeilijk te achterhalen.
laatst heb ik voor jan met de korte achternaam 2 uur lang een krant uit 1927 zitten lezen in de hoop dat er iets over de pop in zou staan.
en dan die taal! achja wie weet wordt ik later wel een keer oud en wijs.
ik hoop hier iniedergeval een hoop op te steken.
fijne avond, groetjes mieke

Re: Na Veiling opnieuw op de Markt?

Hihi, ja Mieke, kinderen komen met héél onverwachte invalshoeken & feedback ;-) ;-) ;-) En ook allebei weer met hun eigen feedback, héél geinig (en soms ook niet ;-)))) Maar inderdaad, terug naar het onderwerp ;-))

ik zou het ook niet kunnen, ik zou een hekel aan mezelf krijgen. Over een bod kan ik ook héél erg piekeren. Waarmee doe je de verkoper recht (die soms in een andere tijd een pop gekocht heeft, toen ze 2-5 keer zo duur waren) en waarmee doe je je eigen budget recht.. Vaak google ik me SUF, en lees ik ook de prijzen van de jaren '80 en '90 in oude boeken, om Verkopers te snappen.

Ja, precies! Aparte poppen.. Die vind ik vaak ook het interessantste.. Merkloze poppen, of poppen met een merkje dat ik niet kan thuisbrengen. Al bepaalt niet eens het merk of een pop 'apart' is of niet: het kan soms ook de beschildering zijn, die een pop een hele aparte uitdrukking geeft, of zelfs een beschadiging.

Wat leuk dat lezen in zo'n oude krant :-)) Waar had je die gevonden!!? Op internet doe ik dat ook hoor, ELK duister document lezen dat er maar te vinden is, soms kom je er dan achter dan een fabriek nog bestond in een bepaalde tijd, -terwijl sommige andere sites dan beweren van niet - maar om een pop te dateren kunnen dat handige extra aanwijzingen zijn.
En ik vind het vaak ook gewoon "ontspannend." :-) Een soort poppen-CSI zonder bloedvergieten ;-)

Lastig hè, een klein huis.. Hebben wij ook. Moet je ZO kiezen. Vaak zie ik hele leuke poppen maar dan denk ik: "JAMMER.. te groot... zoek maar een versie van 25 cm." Maar las ik een pop ècht heel graag zou willen kopen, zou ik dat vast ook zo doen: het hele partijtje kopen en de overgebleven poppen weer verkopen. (Al heb ik dat tot nu toe nog niet gedaan - het lijkt me trouwens ook best een gedoe met de Nep-kopers http://poppenforum.nl/topic/44/oplichte … rktplaats/ die er nu zijn!)
Groetjes,
Jolie