Topic: Welke pop is dit?

Ik werk in de kringwinkel en we hebben een mooie pop binnen gekregen, graag zou ik jullie deskundige mening willen vragen of dit een speciale pop is of niet. Er zit een kaartje bij dat het een Sammlerpuppe is en dat ze handgemaakt is met een nummer bij, maar verder staat er op het kaartje niets.

Als iemand me wat meer uitleg kan geven hoe ik een foto kan posten, dan kan ik jullie eventueel enkele foto's tonen.

Groetjes,
Hannah

Re: Welke pop is dit?

Hoi Hannah,
Wat een leuke vraag..
Hier staat de uitleg hoe je foto's toont:
http://poppenforum.nl/topic/65/hoe-kan- … tos-tonen/

Mocht je bijv. al wel een foto op Facebook hebben staan, dan kun je de link ernaartoe gewoon hier in de tekst plakken: dat wordt dan vanzelf een link daarnaartoe.

"Sammlerpuppe" is helaas wel een heel veel gebruikt woord in Duitsland, en het kan op allerlei typen poppen staan, op poppen die nu nog maar zo'n 7 euro waard zijn, (dan zijn ze wel 'handgemaakt' maar in grote productie in China) tot veel duurdere poppen als het gaat om een "bekende maker/maakster." Dat laatste geldt dan vooral voor Duitsland, daar is de markt veel groter, en zijn (moderne) Poppenmaaksters veel bekender.
Poppen met deze naam zijn vrijwel altijd moderne poppen. Daar kunnen ook hele mooie bij ziten hoor, alleen wat minder duur/kostbaar dan echte oude :-)

Ik ben heel benieuwd!

Groetjes,
Jolie

Re: Welke pop is dit?

Ik heb ze op de site gezet van de winkel,
http://dekringwinkelzuiderkempen.be/ind … amp;id=599

Ik hoop dat ik de klanten een betere omschrijving kan geven in plaats van de vage uitleg die er nu bij staat...
Bedankt in elk geval!

Re: Welke pop is dit?

Wat een fijne Kringloopwinkel Hannah! Was het maar bij ons om de hoek, dan kwam ik af en toe langs met de bakfiets onze "ontgroeide spullen" brengen! :-)

De pop is erg mooi, en heel zorgvuldig gekleed, en wel zeventig centimeter... Ze lijkt me waardevoller dan het bedrag beneden de 10 euro dat nu geboden is (die bieder was zeker een 'Ollander ;-} ;-})

Poppememke in Friesland vraagt voor moderne porseleinen poppen van deze maat meer geld, http://www.poppememke.nl/hoofdgroep/10691/Porselein.htm  als ik het goed zie, zo'n 50 euro. Harttoys heeft ook pagina's met poppen van rond de 70 cm, http://www.harttoys.nl/DOLLS-PORSELEIN- … 70-cm.html en http://www.harttoys.nl/DOLLS-PORSELEIN- … 100cm.html
Ik denk dat je met een gerust hart meer kunt vragen :-)

Hartelijke groetjes,
Jolie

5 (edited by Mummyfrom2 2013-01-08 22:55:03)

Re: Welke pop is dit?

Hoi hannah,
ik ben het met jolie eens, alleen de kleding en het pruikje is al minimaal 20,00 waard. dus voor zón mooie grote dame is 10,00 inderdaad wel erg weing.
wij hebben hier een antiek winkeltje in zutphen (al is hij wel weer erg duur, vandaar ook dat hij nu faillisements uitverkoop heeft hihi)
daar hebben ze dit soort popjes ook in het normale formaat (40cm) en daar vragen ze er 25,00 per stuk voor.
dus een wat hoger bedrag voor deze leuke dame is echt niet te veel gevraagd.
succes met de verkoop, groetjes mieke

Re: Welke pop is dit?

Ja, ik hoop dat ze nog een beetje meer gaat opbrengen. Maar het is een veiling natuurlijk. Als dit bod blijft staan, heeft de bieder heel veel geluk... We moeten namelijk verkopen aan de hoogste bieder.
Hebben jullie een idee waar ik reclame kan maken voor dit soort verkopen? Misschien kennen jullie een Belgische site?

Groetjes en heel erg bedankt voor jullie reacties!
Hannah

Re: Welke pop is dit?

Ha Hannah,
De Vlaamse site waarmee ik zelf goede ervaringen heb (als koper) is: http://www.2dehands.be/
Ook zijn er Vlaamse Verkopers op Marktplaats, als je daar een advertentie plaatst, krijgt de Pop de aandacht die ze verdient, en misschien zijn er daar ook Vlaamse lezers?
Hier staan ook mooie Poppen, maar ik heb er nog nooit iets gekocht:
http://nl.kapaza.be/belgie/verzamelen?c … mp;cg=3120

Je mag de Link naar de advertentie ook hier bij zetten: http://poppenforum.nl/forum/3/aangeboden-poppen/ Al heb ik het idee dat mensen dat alleen lezen ;-} Van deze site heb ik geen statistieken, wie de bezoekers zijn weet ik niet, maar op mijn "privé-site" zijn elke dag Vlaamse lezers :-) Wieweet hier ook wel.
Groetjes!
Jolie