Topic: Herstel reparatie been van Edmund Knoch pop.

http://i47.tinypic.com/x28htf.jpg

Mathilde haar rechterbeen is ooit gerepareerd, maar ziet er nog niet zo fraai uit. Daar gaan we wat aan doen.
Ze wordt meteen onderzocht op eventueel nog meer mankementen. Ik haal de pop helemaal uit elkaar. Haar pruikje dat al een eind los zit haal ik er voorzichtig af. Het kopdeksel ligt los, ik kan nu in haar kopje kijken en haar ogen nog wat beter schoonmaken.
Waar haar gezichtje een beetje beschadigd is komt een rode kleur te voorschijn, dat zal de grondverf of primer zijn. Dat roodachtige is ook onder de lijm boven haar oor te zien.
Het elastiek dat haar hoofd en benen aan het lijfje verbindt, zit in haar hoofd met een roestig spijkertje aan elkaar. Net als bij Jolie haar ‘Heubach Köppelsdorf 320’ popje!

Mathilde haar pruikje ontklit ik en was het onder de mengkraam met shampoo. Daarbij zorgdragend dat het bandje waar het haar op gestikt is droog blijft. Na goed spoelen wordt het pruikje op een handdoek te drogen gelegd.

De gaten in haar lijfje en armen verstevig ik met houtlijm. De handschoen die ik daarvoor aantrek is te groot, dat werkt niet lekker. Met een wattenstokje omwikkeld met plastic, lukt het beter. Ook kan ik daarmee de randen aan de binnenkant insmeren.

Haar been wordt gevijld, geschuurd, gevuld met Milliput, weer geschuurd, nog wat gevuld en weer geschuurd.
Ooit had ik opgeschreven hoe je huidskleur maakt. Die kleurnummers zitten niet allemaal in de mooie schildersdoos die ik van onze dochter (de middelste) kreeg. Maar met wat er op lijkt, lukt het om meteen de goede kleur te krijgen!

http://i48.tinypic.com/2w3q68o.jpg

http://i48.tinypic.com/70fcc6.jpg

http://i48.tinypic.com/2txdv.jpg

http://i46.tinypic.com/s4lxkz.jpg

http://i46.tinypic.com/qmxrv8.jpg

http://i47.tinypic.com/sl05xe.jpg

http://i50.tinypic.com/2iwa6no.jpg

Het viel wel mee met die reparatie. Het is misschien minder werk geweest dan de foto’s van tekst voorzien, plaatsen en dit verhaaltje schrijven!
Er is rond elastiek voor haar besteld, dikker dan ik nog heb liggen. Als dat bezorgd is kan ik haar in elkaar zetten. Een nieuw spijkertje heb ik al opgezocht!

Hartelijke groeten en slaap lekker,
Durvina

Re: Herstel reparatie been van Edmund Knoch pop.

Wat een MOOI verslag Durvina, Dankjewel!! Erg leuk om te lezen en bekijken (en wat heerlijk dat de Foto's in te zoomen zijn (met "afbeelding bekijken" vergroot mijn browser de foto's, heerlijk!))
Wat ziet haar ogenmechanisme er nog/weer goed uit... Als nieuw.. Ze is in een heel goede staat voor haar leeftijd. Ik begin te denken dat ze misschien wel uit de jaren 30 is (mijn kennis komt natuurlijk vooral uit boeken, mensen met jarenlange antiekverzamelervaring zullen het beter kunnen inschatten.) Poppen uit de jaren 40 zijn eenvoudiger, je ziet de crisis er aan af. En duitse poppenfabrieken moesten uniforms maken enzo. Een pop met zoveel detail en zorg gemaakt.. Deden ze dat nog in of vlak na de oorlogsjaren.. ik begin het te betwijfelen.
Ja, wat je zegt.. Mathilde's hoofdje lijkt wel een soort aardewerk! Als het composiet is, lijkt het toch echt wel veel op een gebakken soort.
Die donkerdere (aarderood)verkleuring heb ik vaker gezien.. ik zou even moeten zoeken waar precies.. Ik meen dat ik destijds dacht dat het een soort reactie op de lijm was. Of iets dat in de lijm gezeten had. Maar het kan ook heel anders geweest zijn.
Ik ben heel benieuwd hoe ze is als ze weer helemaal verstevigd en wel geelastiekt is! Grappig, die zelfde roestig-spijkertje-methode in het elastiek als bij het Heubachje :-) Wat leuk dat je het ook gaat doen! (Goed idee, die ring die ik erdoor deed, zit soms het ogengewichtje wat in de weg, zo'n spijkertje is handiger vermoed ik :-))
Bj welke winkel heb je trouwens het elastiek gevonden..? (Roze was heb ik inmiddels besteld, maar elastiek-voor-grotere-poppen nog niet :-))

P.S. hihi, mijn reactie was veel te vroeg, ik zie nu NOG meer prachtige foto's! Wat een slim idee, milliput met een oud pasje gladstrijken! Het been is er erg mooi mee geworden - en inderdaad, ook weer niet tè veel gevuld, dan zou het anders worden dan het altijd geweest is.
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Herstel reparatie been van Edmund Knoch pop.

http://i45.tinypic.com/1ghtzq.jpg

http://i45.tinypic.com/2ylo0b7.jpg

http://i49.tinypic.com/25fhn3r.jpg

http://i48.tinypic.com/2mwikqc.jpg

http://i46.tinypic.com/r8cagw.jpg

Re: Herstel reparatie been van Edmund Knoch pop.

Dit zijn dan de foto’s van het elastieken van popje Mathilde. Om haar hoofd en benen aan haar romp te zetten gebruikte ik koord-elastiek van 4 mm dik. Dat bestelde ik ook via marktplaats bij “Het Berenstoepke”. Vandaag heb ik geprobeerd haar een pruikje op te zetten zonder haar oren onder lijm te smeren, maar het zit nog niet helemaal naar m’n zijn. Maar goed, dat is voor het volgende verslag.

Hartelijke groetjes van Durvina.

Re: Herstel reparatie been van Edmund Knoch pop.

http://i47.tinypic.com/263iwls.jpg

http://i48.tinypic.com/wcfos0.jpg

http://i46.tinypic.com/el2o42.jpg

http://i45.tinypic.com/2m4u8o4.jpg

http://i47.tinypic.com/kyo7k.jpg

http://i48.tinypic.com/1fwwls.jpg

Dat waren weer plaatjes met praatjes. Beterschap voor de zieken!

Hartelijke groetjes van Durvina.

Re: Herstel reparatie been van Edmund Knoch pop.

Mathilde is echt heel mooi geworden!  ze heeft een heel lief snoetje! Groetjes bente!

Hoi, ik ben Bente en ik spaar Porseleinen Poppen!

Re: Herstel reparatie been van Edmund Knoch pop.

OH wat MOOI Durvina!!!! het is weer heel erg, ik zie deze foto's NU pas.... (Soms stuurt het forum maar 1 mailtje per (??) of staat het "subsribe" niet goed aangevinkt, en dan zie ik een "UPDATE" pas héél laat... NU pas....

Wat een mooi Hoe te Elastieken-voorbeeld,  --ik zal er naar verwijzen vanf de "Elastieken-pagina" elders... Zelf heb ik inmiddels ook zo'n Klem gekocht bij mevr. Bochove, hij is gisteren bezorgd. Dan ga ik het ook op die manier doen :-)

En wat een geweldigde handleiding hoe je een pruikje kunt maken, Durvina... Dankjewel!
Mathilde is een van de meest karaktervolle poppen (en je fotografeer-talent draagt daar ook zeker aan bij!!)

Hartelijke groetjes,
Jolie