Re: Hoe kleden we onze pop

Ha Jolie, je reageert juist altijd heel snel. Kan me voorstellen dat je er soms niet toe komt. Ik schiet niet op met m'n matrozenpakje voor Diederik.
M'n naaimachine is niet in orde, die moet eens een grote beurt hebben denk ik. Het is ook al een oudje! Ik was 19 toen ik hem van m'n ouders kreeg en er is heel wat mee genaaid. M'n uitzet: drie winter pyjama's, drie zomer 'babydolls', drie schorten, pyjama's voor m'n a.s. man (kreeg ik stof voor van m'n schoonmoeder!), lakens, slopen. m'n trouwjurk. Later kinderkleding, werkgoed verstellen, overals en dikke spijkerbroeken, trouwjurken voor de drie dochters en .....en.....en nu poppenkleertjes!!!
Nou Jolie, je zou er moe van worden! En jij 's nacht niet wakker liggen van al dat gedoe hoor!!!

Liefs van Durvina.

Re: Hoe kleden we onze pop

http://i46.tinypic.com/xqdle.jpg

http://i47.tinypic.com/20joig8.jpg

http://i45.tinypic.com/28vr2vc.jpg

http://i48.tinypic.com/6p5nv9.jpg

http://i46.tinypic.com/d5dnb.jpg

http://i50.tinypic.com/10y2o3s.jpg

http://i46.tinypic.com/317i875.jpg

http://i48.tinypic.com/2rgl7qs.jpg

http://i49.tinypic.com/9tzu44.jpg

http://i48.tinypic.com/aboy7k.jpg

http://i47.tinypic.com/sdcntg.jpg

http://i47.tinypic.com/nno5eo.jpg

Re: Hoe kleden we onze pop

Ha Durvina, véél mooier dat pruikje! Vies, oud haar kan een pop zo 'eng' maken.. Knap dat je het eraf gekregen hebt, -ik heb popjes waaraan ik er niet durf te beginnen (papiermachee, vieze klonten grijze lijm of stopverf :-}) Leuk ook die 2 strikjes erin, dan komt het gezichtje zoveel beter tot haar recht!
Het jurkje is ook beeldig..! Zijn het opgenomen steekjes, boven het boordje, voor de bovenstukjes? Of... heb je het met een knappe onzichtbare steek kunnen vastnaaien..? Ah... ik zie het :-))) Het zijn losse lapjes geweest.. Het truitje is ook erg mooi, zo precies passend! Heel leuk ook die kousjes en schoentjes erbij!
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Hoe kleden we onze pop

Ha Jolie, ik was nog met de foto's bezig. Ik heb er nog drie bij geplaatst!

Dat kleine losliggende stukje heb ik van de rok gehaald, daarna de rok met een boordje verlengt en meteen een nieuw bovenstukje er aan gebreid.
De achterkant is helemaal uitgetrokken en opnieuw gebreid, maar dan smaller. Ook daar meteen een stukje aan gebreid en daar de oude galgjes vast genaaid. Wel even werk, maar ik vond het rokje te leuk om weg te doen. 

Vanavond brei ik geen steek! Nu ga ik stoppen hoor.

Nogmaals hartelijke groetjes van Durvina.

Re: Hoe kleden we onze pop

Ha Durvina, Ah, nu snap ik ook de verschillen tussen de allereerste foto en de latere foto's :-) (In de eerste is geen boord, enz enz.. Een leuk zoekplaatje :-)) het zijn zo hele leuke, frisse popjes geworden, Fleurs ogen lijken wel een beetje groen trouwens, heel apart! En wat is de borstrok van Nailah mooi geworden, zo'n mooie fijne gerstekorrelsteek en zo'n mooi gehaakt randje, prachtig handwerk! ja, goed dat je even geen steek breit, van familieleden hoorde ik wel ns dat ze (het woord bestond nog niet) rsi-achtige klachten hadden van véél te lang breien :-) :-) (Misschien noemden ze het een breiarm. Dat is wel een voordeel van poppenkleertjes, er zitten gelukkig geen miljoenen steekjes in :-)) Alvast een fijne 5 december morgen!
Hartelijke groetjes!

Re: Hoe kleden we onze pop

LEUKE FOTO'S!! Leuk dat dat popje naar de kapper is geweest wink. Altijd leuk, die poppenfoto's van jou!

Groetjes,
Leora

Ik ben Leora! Ik spaar spaanse poppen en ik maak dan een familie! Al die poppen moeten een spaanse naam hebben die begint met ''Ad''. Dit zijn de namen van mijn spaanse poppen: Adora, Adamo, Adelio en Adriano.

Re: Hoe kleden we onze pop

Een paar dagen geleden heb ik geprobeerd het broekje van Nailah te breien voor Evelientje, het popje waarover Leora al schreef, maar even mooi is het niet geworden :-) Ik kan beweren dat het aan "de wol en m'n naalden en m'n stekenverhouding" ligt ;-) maar ik vermoed dat ik het gewoon nòg 'ns moet proberen :-) Het past wel, maar de pijpjes zijn niet zo mooi gevormd. Volgende keer beter ;-)
Groetjes!
Jolie

Re: Hoe kleden we onze pop

http://i45.tinypic.com/2mgnrlc.jpg

http://i48.tinypic.com/bgcopx.jpg

http://i46.tinypic.com/s2smk6.jpg

http://i47.tinypic.com/2nvs8w1.jpg

http://i46.tinypic.com/2nbr3w0.jpg

http://i47.tinypic.com/90aovr.jpg

http://i50.tinypic.com/2v0zlas.jpg

http://i48.tinypic.com/34i1ch4.jpg

http://i48.tinypic.com/2it369l.jpg

http://i47.tinypic.com/14mtich.jpg

http://i50.tinypic.com/2n716ax.jpg

http://i46.tinypic.com/n5plcw.jpg


Met groetjes van Diederik,

Durvina

Re: Hoe kleden we onze pop

Lieve Diederik, wat ben je een beeldig mooi popje geworden! Wat een schitterende matrozen-kleertjes!! Als je zou zeggen ik heb ze in een sjieke winkel gekocht, zou ik het óók geloven!
Prachtig Durvina, want een KUNSTWERKJE, en dan zo mooi gefotografeerd met het schelpen- en zeegezicht-kistje, heel bijzonder!! Zo stoer samen met zijn zusjes Rosemarije, Anne-Ruth en Marjolijntje, voor het blauwe achterwandje, èrg leuke foto's; ontroerend lief met dat vastgehouden handje, met het zusje in het ook al zo mooie geborduurde blauwgeblokte jurkje!
Durvina je bent een echte poppenkunstenaar, wat een kijkplezier!
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Hoe kleden we onze pop

Ahh! Wat een leuk matrozenpakje!

Groetjes,
Leora

Ik ben Leora! Ik spaar spaanse poppen en ik maak dan een familie! Al die poppen moeten een spaanse naam hebben die begint met ''Ad''. Dit zijn de namen van mijn spaanse poppen: Adora, Adamo, Adelio en Adriano.

36 (edited by Mummyfrom2 2012-12-20 20:00:43)

Re: Hoe kleden we onze pop

jeetje durvina,
wat ben je toch creatief, van breien tot haken en zelf patronen tekenen, ik ga van de week de stoute schoenen maar eens aantrekken en het ook proberen zelf te tekenen en naaien.
ik heb wel veel oude/antieke lakentjes bewaard van toen ik baby was dus daar zal vast iets moois van te maken zijn.
als ik dat van jou allemaal zie krijg ik er zón zin in en krijg ik zoveel leuke ideeen.
alhoewel haken en breien niet mijn ding is, maar dat zelf in elkaar naaien dan weer wel wel.
vraag me af, ik denk dat je de kleertjes voor het meisjes met het lichtblauwe geruite jurkje ook zelf hebt gemaakt, ik vraag me af hoe je dat gedaan hebt met haar hoedje. ik vind dat zulke leuke modelhoedjes voor oude poppen. die wil ik graag zelf kunnen maken, bepaard en dan waardeer je meer omdat je eigen tijd en energie in zit.
ik ga maar eens kijken of ik iets leuks kan fabriceren en dan maar hopen dat het resultaat net zo mooi is als bij jou haha.
het zal de 1ste paar keer wel niet lukken zo mooi, maarja oefening baart kunst.
groetjes allemaal en durvina bedankt voor alle leuke en leerzame foto's!
mieke

Re: Hoe kleden we onze pop

Leuk dat je zo lekker bezig bent Mieke! Ik herinner me dat ik van het mutsje voor Rosemarije ook eerst een proefmutsje gemaakt had uit een stukje oud laken of sloop.
Jij bent nog jong en zal nog niet zoveel versleten lakens hebben als ik. Toen het mutsje klaar was vond ik die plooi boven op haar hoofd niet mooi. Ik wilde het nog eens overdoen, maar dat is er niet meer van gekomen.
Ik zal de muts ook vanachteren laten zien. Ik had maar wat verzonnen, je kan zoveel verschillende mutsjes maken!

Rosemarije kocht ik december 2010, niet gedacht dat ik daarna nog zoveel popjes zou kopen! Vandaag heb ik weer net zo'n Tudor Rose gekocht en me voorgenomen dat ik nu wel genoeg poppen heb!
Er komt ook nog een pop uit Zwolle, die logeert bij m'n dochter en komt waarschijnlijk volgende week. Ik heb nog genoeg poppen aan te kleden!

http://i46.tinypic.com/2rfg51v.jpg

http://i50.tinypic.com/dxteh.jpg

We krijgen een loge en de kerstdagen en oud en nieuw. Volgend jaar hoop ik de nieuwe poppen te laten zien.
Allemaal fijne Kerst en een goed Nieuwjaar toegewenst! Hartelijke groet van Durvina.

http://i46.tinypic.com/zdq8.jpg

Re: Hoe kleden we onze pop

Die kleertjes van Rosemarije vind ik beeldschoon en heel inspirerend, hoe je van een heel eenvoudig lapje met zo'n heel klein motiefje/ruitje (=belangrijk, grote motieven staan 'gek' (te groot) bij poppen) een prachtig jurkje kunt maken - met behulp van extra details als een klein borduursteekje. Zó'n leuk idee om een borduursteekje over een zoompje te herhalen.. Zoompjes zijn vaak van die dingen die je niet wilt zien, en zo... is het heel mooi opgelost.

Een heel erg leuke Nieuwjaarskaart ook Durvina! Een goede tijd gewenst met de familiefeesten en de logé en een fijne jaarwisseling!
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Hoe kleden we onze pop

Durvina, wat maak jij toch leuke poppenkleertjes! Super mooi! Zelf kan ik een heel klein beetje breien. Sjaaltjes en zo. Maar echt geen jurkjes! wink ook een heel leuk matrozenpakje!

Groetjes bente.

Hoi, ik ben Bente en ik spaar Porseleinen Poppen!

Re: Hoe kleden we onze pop

Ja hè Bente, dat vind ik ook! En toch ook wel knap dat je als 10jarige kunt breien hoor...!! In deze tijd leert niemand het meer op school.. Jammergenoeg ;-} Want het is wel heel hip, hier wel tenminste :-)
Groetjes,
Jolie

Re: Hoe kleden we onze pop

Hier zijn dan de foto’s waar Tineke haar gebreide kleertjes laat zien.

http://i56.tinypic.com/14t34vm.jpg

http://i54.tinypic.com/214bjmf.jpg

http://i54.tinypic.com/notsgi.jpg

http://i56.tinypic.com/2q1eyyd.jpg

http://i55.tinypic.com/27zeyr9.jpg

http://i55.tinypic.com/1z2n3og.jpg

http://i56.tinypic.com/ru70qf.jpg

http://i56.tinypic.com/2iaa1j6.jpg

http://i56.tinypic.com/epq70j.jpg

http://i54.tinypic.com/ma9rwm.jpg

http://i56.tinypic.com/mb4wna.jpg

http://i53.tinypic.com/ilac5c.jpg

Re: Hoe kleden we onze pop

http://i53.tinypic.com/1411mag.jpg

Deze foto hoort bij het vorige bericht, het lukt me niet om dit berichtje ongedaan te maken.

Allemaal hartelijke groetjes van Durvina.

Re: Hoe kleden we onze pop

Ôh Durvina, wat is Tineke's vestje Prachtig!! Dus zó brei je die Muizetandjes! Zo leuk, dat fijne ajourpatroontje erin, en die geweldige pasvorm.. En dat koordje, zo mooi gedraaid... dat maakt het helemaal af... M'n grote complimenten!
Erg leuk ook, dat gelijkgekleurde hoedje erbij, en dat precies-passende broekje, bééldig..
Wat een werk ook, dat uithalen voor het te smalle mouwtje (kweeterallesvan ;-) ;-)) Maar te strak staat gewoon niet mooi.. —ik krijg er helemaal zin om je patroontje na te breien van! Dankjewel voor het MOOIE verslag!!
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Hoe kleden we onze pop

OH... en het JURKJE... dat zie ik nu pas!! (ik snap het al, had de pagina al eerder aangeklikt, en verzond nèt pas wat ik schreef, en toen verschenen de nieuwste foto's :-) Tineke's jurkje is ook bijzonder leuk, wat knap! Het muizetandje werkt als een soort petticoat, en het voorkomt dat het zo omrolt aan de onderkant -slim! En de sokjes weer in dezelfde kleur als het vestje..
Schitterend handwerk Durvina!
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Hoe kleden we onze pop

En dit zijn de breiseltjes voor Paultje:

http://i45.tinypic.com/oixao2.jpg

http://i49.tinypic.com/wbzy38.jpg

http://i46.tinypic.com/ne7rx2.jpg

http://i47.tinypic.com/2ngh5w2.jpg

http://i50.tinypic.com/qq3c01.jpg

De jongens kunnen hun mutsje nu goed gebruiken. Het is koud buiten, brrr...

Hartelijke groetjes van Durvina.

Re: Hoe kleden we onze pop

Wat een Bijzonder Mooi breiwerk weer Durvina! Zo regelmatig gebreid, en dan ook nog zo snel en zo perfect passend... Zo knap! Ook heb je zulk mooi garen en mooie kleuren gekozen.. Zo leuk dat gemêleerde met dat mooie grijsblauw samen! Dan komt je werk ook veel beter tot z'n recht (ik heb wel ns spijt van goedkoperige wol :-)) Paultje is een popje om verliefd op te worden, wat een schatje!!

Het lijkt me heerlijk om vanavond ook een breiwerkje op te zetten en ermee voor de TV te gaan zitten :-) Vandaag was het hier een lange dag, met een heerlijke gezellige les kunstgeschiedenis in groep 8, eigenlijk moet ik verder met werk dat 'platgelegen heeft' afgelopen 7 dagen, maar nu weer doorgaan, een mens zou er nog overspannen van worden ;-) De poppenwerkjes brengen de nodige ontspanning :-)
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Hoe kleden we onze pop

Wat knap Jolie dat jij les in Kunstgeschiedenis geeft! Maar je moet er niet van overspannen raken hoor!
Vaderlandsegeschiedenis en aardrijkskunde waren mijn slechtste vakken op school. Ik kon al die namen en jaartallen maar niet in m’n hoofd gestampt krijgen! Hele avonden zat ik ze thuis op te dreunen. In de vijfde klas hadden we zo’n “aardige” meester die in m’n rapport krabbelde: “Beter je best doen op dingen die je uit je hoofd moet leren!”.
Toen ik van school was heb ik het er met gloor uitgehaald! Ik was zuinig op m’n rapport en hij had er in zitten knoeien. Ha ha, ik maak me er nog kwaad om!
Verder waren het gelukkig aardige meesters en juffen. Jouw kunstgeschiedenis lessen zijn vast veel leuker Jolie!

O ja, ik zou hier de kleertjes van Wiesje laten zien. Daar komen ze dan!

http://i49.tinypic.com/detlpd.jpg

http://i47.tinypic.com/2nl8v0i.jpg

http://i47.tinypic.com/2tf1y.jpg

http://i47.tinypic.com/vol4yx.jpg

http://i49.tinypic.com/2llhcg2.jpg

http://i45.tinypic.com/66f1pe.jpg

http://i48.tinypic.com/1z15x5y.jpg

http://i48.tinypic.com/2s997pu.jpg

http://i46.tinypic.com/wl5477.jpg

http://i45.tinypic.com/2ymdhex.jpg

http://i49.tinypic.com/2vcfgh4.jpg

http://i49.tinypic.com/qx2ghu.jpg

http://i50.tinypic.com/2mi54zl.jpg

http://i45.tinypic.com/344xv7k.jpg

http://i50.tinypic.com/2a9b9g5.jpg

http://i48.tinypic.com/2v3fx8l.jpg

http://i47.tinypic.com/hvtrb9.jpg

Inmiddels is het tijd voor een kop koffie!
Hartelijke groet van Durvina.

Re: Hoe kleden we onze pop

Ha Durvina,
Ja, vroeger waren er een hoop rottige onderwijzers, ze hadden nog nooit van pedagogie en psychologie gehoord vrees ik :-/ En als je het niet spannend houdt, onthoudt NIEMAND het, is mijn stelling.. ;-) (Dus zo las ik vanavond (op zoek naar spannende verhalen als kapstok bij de plaatjes) TE spannende verhalen over de Vikingen, ik was zelfs zèlf geschokt, wat een idiote griezels was dat Vikingvolk dat naar Rusland vertrok. =Onbruikbaar voor de les ;-) Nouja, dat detail van snotteren in de waskom, dat kon dan nog, maar de rest..;-)) Enfin, genoeg over...

Wat een beeeeeldschoon breiwerk Durvina... Wat een prachtig ajourpatroon.. dat mutsje.. Wat knap met het patroontje (in spiegelbeeld.. ik moet er nog even langer op studeren hoor :-))
De zelfgemaakte knoopjes en het overgooiertje van Theedoek zijn ook èrg leuk! (De doek ziet eruit als zo'n doek die te stug is om goed te drogen, --heb ik tenminste 'ns gehad, het ging maar niet over, bleef stug --slim idee, een jurkje  :-))
De foto's zijn ook zo mooi gecombineerd van kleur (de bloemetjes in het kleed kleuren er ook weer zo leuk bij)

Dat merk ik ook, met dunne breinaalden: dat je vingers er beurs van worden, ik zat me al af te vragen hoe anderen dat deden, of er soms iets met m'n technike (of m'n breinaalden) mis was.. Jammer is dat, want het kan zo mooi zijn, zeker voor poppenkleertjes..

Hartelijke groetjes,
Jolie