1 (edited by Hetty 2013-04-29 12:46:25)

Topic: Wie herkent deze pop?

Hallo!

Ik heb een pop gekocht, maar wil meer weten over de achtergrond van deze pop, hoe oud en evt waarde?. Er staat achterin de nek een insciptie "DOLLYPOP". Het hoofdje en de ledenmaten zijn volgens mij gemaakt van Biscuit porselein. Het lijfje is van linnen en gevuld met kapok. Ook zit er in het lijfje een huiltonnetje. De pop is 70 cm.
Verder heeft het heldere ogen met wimpertjes en in de mond twee tandjes bovenin. De pop lijkt erg veel op een Armand Marseille dreambaby.

Foto's

http://i42.tinypic.com/33krino.png http://i40.tinypic.com/ou2k9e.jpg http://i39.tinypic.com/359l4pw.jpg http://i42.tinypic.com/5xv9z.jpg

Met vriendelijke groet

Hetty

Re: Wie herkent deze pop?

Ha Hetty,

Het overkomt me niet vaak, maar na een paar dagen tussen de bedrijven door zoeken en poppenhoofdjes vergelijken, begin ik te denken.... een onvindbaar merk!

Door de naam denk ik: Nederlands fabricaat (maar misschien herkent een andere lezer het...)

De grootste hinderpaal met zoeken is dat de naam "Dollypop" in gebruik is, (maar 100% zeker niet door de maker van deze pop ;-}) zo kom je met zoeken naar dit poppenmerk al snel (ten onrechte, als je naar informatie over dit type pop zoekt..) op de site van:
Een Poppenatelier:
http://www.dollypop.de.vu/
Een Poppenverzamelaar en poppenblog:
http://dollypop.skyrock.com/
Een Stichting voor kunstenaars:
http://dollypop.nl/missievisie/
Een ..flessenjas (?) =koeler:
http://www.arenascollection.com/nl/deco … -p250.html
;-}
Maar een duidelijk oude pop met deze naam in het nekje...? Onvindbaar.. ;-/

Mij doet het popje denken aan dit type pop, het hoofdje is van een soort keramisch materiaal, en de ledemaatjes waarschijnlijk van een soort composiet:
martje
in deze posting meer info (gemerkt 168/... (12?) of 160/... (2?))

Ook in deze foto zie je twee van dit type popjes, (maar gemerkt SONJA en WEKA) en dan Nederlands fabricaat:
weesjes
in deze posting meer info..

Jouw pop zou ik van dezelfde leeftijd schatten... En daar zit een addertje onder het gras: ik weet de leeftijd van al deze drie poppen niet zeker.. "Vooroorlogs" is een inschatting, ook op basis van de vulling van een van de "Oorlogsweesjes," (snippers papier uit de begintijd van de oorlog.)

De waarde op dit moment zou ik niet durven zeggen.. het is een heel slechte verkooptijd.. Ik zou op Ebay kijken naar poppen die erop lijken, en naar de vraagpirjs daarvan. Deze FS&CO bijv. is niet hetzelfde, (andere voetjes, geplakt lijf, schelmogen, ander merk) het zegt wel iets over de (vraag)prijs.. Al blijft het lastig (tenminste, voor de prijsbepaling) dat er geen tweede van te vinden is, en het merk zo gauw niet is terug te vinden op andere sites of in boeken.

Mocht ik nog iets tegenkomen, dan laat ik het je  eten, en misschien heeft een andere lezer wel 'ns van het merk gehoord... Misschien dat Heleen Boxma van http://www.poppenwinkel.com het merk kent?

Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Wie herkent deze pop?

Voor zover al dank je wel... En ik hou me aanbevolen als je iets meer te weten komt.
Super dat je dit al voor me hebt willen uitzoeken..
We zoeken samen nog even verder,,.. ;-)
Mocht iemand nog meer weten dan hoor ik het graag.
Dank
Groetjes Hetty