1 (edited by Gerty Bierens 2013-04-20 19:10:40)

Topic: Grote Verzameling poppen 500/700 stuks incl kleding/meubels etc

Mijn oud tante heeft me een grote verzameling poppen 500/700 stuks na gelaten na haar overlijden, en eerlijk gezegd heb ik geen idee wat ik er mee aan moet. Mijn tante vertelde altijd vol trots dat ze bijzondere en oude poppen had. Ik ben een leek en weet niet en of hoe deze poppen een waarde kunnen hebben. De poppen die hier onder staan hebben allemaal een merk in de nek
antiek/porselijn/vintage etc etc
wildebras
schildpadjes
bella
geyper
simba
etc etc
incl erg veel poppenkleding/meubels etc
Enkele serieuze biedingen en in 1 koop

http://www.marktplaats.nl/a/verzamelen/ … mympSeller

Re: Grote Verzameling poppen 500/700 stuks incl kleding/meubels etc

Hoi Gerty,
Allereerst gecondoleerd met het verlies van je oudtante.. Het lijkt me een hele opgave om voor een verzameling waar een familielid trots op was een goed nieuw tehuis te vinden.
Ik herken inderdaad de genoemde poppen in je foto's, ook zie ik reproductiepopjes en het ± 1980-popje uit (waarschijnlijk) de Bijenkorf: http://i.marktplaats.com/00/s/MTAyNFg3N … ~60_85.JPG

Mijn indruk is wel (helaas...) dat de markt nu behoorlijk slecht is.. :-/ Poppen blijven lang onverkocht, en gaan soms tegen lage prijzen weg.. Ik HOOP dat een poppenwinkel interesse heeft, of je kan helpen met de Verkoop..
Betrouwbare winkels zijn bijv.: Maranty: http://www.maranty.eu/ en Heleen Boxma: http://www.poppenwinkel.com/  Ook met Poppememke heb ik (net als met de 2 hiervoorgenoemde winkels/Verkoopsters) goede ervaringen: http://www.poppememke.nl/ (Maar ik begreep laatst wel dat Poppememke zelf de verkoop ook wat wilde terugschroeven vanwege de enorme hoeveelheid werk die er in gaat zitten..)

Ook is er de winkel van Hennie Hendriks, ze is Wildebrasspecialiste (maar biedt ook andere poppen, zoals Ratti's en de poppen in jouw Tante's collectie aan, ik heb daar goede ervaringen mee) http://www.poppenverzameling.nl/

Met http://www.harttoys.nl/ heb ik zelf geen ervaring, maar hun site en aanbod vind ik er sympathiek uitzien.

Ik hoop dat één van deze verkopers je kan helpen met het aanbieden/verkopen van je poppen, volgens mij kun je ze ook gerust mailen..

Een goed weekend,
Groetjes,
Jolie

Re: Grote Verzameling poppen 500/700 stuks incl kleding/meubels etc

Dank je wel voor je reactie Jolie, en ik heb echt geen idee wat te doen, het zijn zo ongelofelijk veel poppen en ik heb er geen snars verstand van. Ik zou niet eens weten wat een redelijke vraagprijs is voor zo een grote verzameling

Re: Grote Verzameling poppen 500/700 stuks incl kleding/meubels etc

Hai Gerty,
Ja, het lijkt me een moeilijk dilemma.. Als mij zoiets zou overkomen (wàt de erfenis ook zou zijn) zou ik een flink ruimte-probleem hebben.. :-/ Om opslag te vinden voor zo'n 500-700 poppen... Een enorme opgave..

Verpak ze in elk geval niet in Plastic, ik las toevallig vanochtend nog een stukje over "plastic disease" http://www.poppenwinkel.com/store/weten … s_listing/  Iets dat één van de Popjes van Durvina ook had.

Als je opslagruimte hebt kun je ze gerust telkens per tien op Marktplaats zetten, en dan weet ik zeker dat hier voldoende lezers zijn die wel eerlijke ideeën over (adviezen voor) de prijzen hebben.

Het wisselt heel erg.. Wildbrassen zijn nog steeds gewild, en daardoor best prijzig, ik meen vanaf 15 euro voor de eenvoudigste typen; ook zijn er weer merken die minder waard zijn, die zullen dan eerder op 5 à 10 euro komen.

Replica's zijn nu een stuk minder waard, hier kun je vinden hoe je ze herkent, en waarom de waarde zo gedaald is..: http://www.poppenwinkel.com/store/weten … s_listing/

Op diezelfde link/pagina legt Heleen Boxma ook het een en ander uit over merken, en Merkpoppen als Goldina, Mayfair en Ashton Drake, die in de jaren 90 erg prijzig waren, en nu (helaas) gedaald zijn.. En over antieke merken, (denk: Heubach, Simon & Halbig, Kestner) die nog altijd erg gewild en veel waard zijn..

Het lijkt me een enorme klus om de poppen uit te zoeken, welk materiaal, welk merk, welke waarde.. Plaats hier gerust foto's, er zijn vast meer lezers die willen helpen!

Groetjes,
Jolie

Re: Grote Verzameling poppen 500/700 stuks incl kleding/meubels etc

hoi gerty,
gecondoleerd met het overlijden.
ik snap dat het een flinke kluif zal zijn om ze te verkopen.
helaas leert de ervaring omdat ik ook veel poppen verkoop op MP dat als je ze allemaal samen aanbied je er altijd aanzienlijk minder voor zal krijgen dan wanneer je ze per pop of in kleine groepjes aanbied.
ik denk dat je er op die manier misschien wel 400,00 meer voor zou kunnen krijgen gezien de hoeveelheid als alles in 1 koop.
daar komen grotendeels voornamelijk handelaren op af (logisch) en die willen er zelf ook graag nog aanzienlijk op kunnen verdienen.
het is veel werk en geduld hebben met de huidige markt, want dit is helaas echt een waardeloze tijd om te verkopen.
maar als je graag de centjes er aan over wil houden is het vanzelf sprekend dat er ook moeite voor gedaan moet worden, alleen de zon gaat voor niks op.
het is veel werk maar goed je kunt er als je geduld hebt en het slim aanpakt best een leuk zakcentje op na houden.
vooral omdat verzamelaars vaak een bepaald type sparen, tenminste veel van de verzamelaars.
ik spaar zelf bijvoorbeeld alleen porseleinen poppen en zou best interesse hebben in bijvoorbeeld een groepje of setje porseleinen poppen maar totaal niet in plastic of rubber popjes.
(niet dat ik ze wil kopen hoor, even geen budget helaas, 1ste nieuwe pc onderdelen dan weer sparen voor poppen)
andere sparen bv zoals jolie al zei de schilpadjes, of de wildebrassen.
er zijn genoeg mensen hier die je eventueel kunnen/willen helpen met het sorteren en uitzoeken van welke types het zijn en of ze duur, wat minder of vrij goedkoop zijn kwa waarde.
hoeft niet per 1 op de foto maar kan ook per 10 op een foto, als je ze dan op 1 lijn fotografeert dan is het makkelijker uitzoeken omdat je ze van links naar rechts kunt beschrijven.
ik persoonlijk zou ze sorteren op soort en dan in groepjes van 4 of 5 per stuk verkopen omdat allemaal apart bij zo'n grote hoeveelheid eigenlijk geen doen is.
ook spulletjes als meubels en kleertjes verkopen vaak goed op MP dus die zou ik persoonlijk echt apart aan bieden.
misschien setjes maken van gebreide kleding, kanten kleding en katoenen kleding?
want ook daarvoor geld dat iedere verzamelaar weer een ander type kleertjes mooi vind.
de 1 houd van broderie achtig met wit en kant, en een andere verzamelaar/liefhebster weer van gebreid, en somigen weer van de chique/deftige kleding.
en dan per pakketje aanbieden?
ik spreid ze zelf meestal uit op bed zodat ze kunnen zien wat er in een pakketje zit en het verkoopt lang zo slecht nog niet op die manier.
laats 1 gebreid pakje van 30 cm voor 7,00 verkocht.
nou als je dat per kledingsetje/stuk kan verkopen voor 5,00 dan is voor ij de motivatie alweer groter er wat meer moeite in te stoppen en het per stuk of pakketje te doen.
maarja het is denk ik ook hoe zit je zelf financieel en zit je om geld te springen dan telt elk extra dubbeltje wel mee.
afijn ik zou zeggen denk er goed over na.
mocht je ze toch in 1 keer willen verkopen, maar de foto's van de poppen dan zo duidelijk en compleet mogelijk.
dan kan iedereen zien wat er presies allemaal bij zit en krijg je eerder een bod naar waarde dan wanneer er een paar willekeurige poppen uitgepakt zijn en op de foto zijn gezet.
ik zou zoiezo van elke soort 1 doen, want ik zie bij de advertentie bv geen porseleinen poppen er tussen staan.
ik zie wel wat schilpadjes, maar je hebt schilpadjes van 10 euro maar ook van rond de 100,00 en ik heb geen idee of die er ook tussen zitten.
mocht je verder advies willen en/of foto's plaatsten zal ik zeker even kijken of ik je een advies kan geven.
heel veel succes en sterkte nog, groetjes en liefs mieke

Re: Grote Verzameling poppen 500/700 stuks incl kleding/meubels etc

Hoi Mieke dank je wel voor je reactie, ik heb getracht foto's hier te plaatsen maar ik heb geen idee hoe dat werkt. Ik wilde jullie graag een aantal kleine poppetjes laten zien die dateren ergens rond 1945 denk ik. Een aantal merkjes geven me niet heel veel informatie merkjes zoals
MW Germany op het linkerbeen
Agrespoly
osKar made in italy
Blue Box made in hongkong
CS made in italy
en 2 hele kleine popjes 9 cm of zo zacht rubber met 3 hoekje ( ik dacht schilpad merkje ) maar er lijken iets van letters in te staan met iki of 1ri en dan made in Germany met ik dacht 1020

Re: Grote Verzameling poppen 500/700 stuks incl kleding/meubels etc

Ha Gerty,
Jammer dat het niet gelukt is met de foto's... :-/
Met de stappen die hier op de Help-pagina staan, kun je foto's uploaden:
http://poppenforum.nl/topic/65/hoe-kan- … tos-tonen/

Sorry dat ik het niet makkelijker kan maken: niet alle andere plaatjes-plaats-methoden zijn altijd even veilig, en deze methode is 100% veilig.

Als ik met Google zoek naar Agrespoly + doll, zie ik èrg leuke foto's: ik hoop dat deze link naar Google-zoeken werkt..
Ik ben heel benieuwd...!
Groetjes,
Jolie