1 (edited by dorien 2013-09-12 21:23:58)

Topic: groot kleurverschil

Hallo,

Graag wil ik hier eens de volgende vraag stellen. Ik heb via Marktplaats een heel leuke pop gekocht. Merk Ratti. Deze pop heeft alleen een enorm kleurverschil tussen haar lijf en hoofd. haar lijf, armen en benen zijn mooi roze maar haar hoofd heeft een heel enge zou bijna zeggen lijkkleur. Kan ik hier iets aan doen? 

Groetjes Dorien

http://www.mijnalbum.nl/Foto800-FV8HGH4U.jpg

Re: groot kleurverschil

Ha Dorien,
Bij o.a. Ratti-poppen (een van m'n favoriete merke :-)) zie ik het wel vaker. Dan sla ik wel 'ns aan het twijfelen: hoorde dit hoofdje bij dit lijfje? Toch denk ik (kan me vergissen) van wel, en zie het dan als iets wat "erbij hoort", vermoedelijk maakte Ratti niet alles van hetzelfde materiaal, en verkleurde het gezichtje op een andere manier dan het lijfje. Zelf zou ik er niets aan doen. Waarschijnlijk zie je de oorspronkelijke kleur nog onder de haarlijn. Maar mijn ervaring is dat kleurstof toch al snel vlekkerig oogt, onnatuurlijk. Je zou het eventueel kunnen proberen met een afwasbaar middel, zeg, een beetje poederblush. (Maar alleen als het echt afwasbaar is.) Misschien zegt een andere ervaringsdeskundige dat dat héél dom is... :-) Geloof ik meteen :-) Maar elk ander middel zou blijvende vlekken kunnen heven op de pop, en dat is dan erger dan een verbleking. Vaak valt die met kleertjes aan al niet meer op :-)
Enfin, my 2 cents ;-)
Groetjes,
Jolie

Re: groot kleurverschil

Dank voor je antwoord Jolie. Dit dacht ik zelf ook al. Volledig aangekleed valt het inderdaad veel minder op hoor maar het blijft een enge kleur. Heel jammer maar het is niet anders verder is het een pracht van een pop.\
Groetjes,
Dorien.