Topic: knuffel topic

Hopelijk mag ik dit topic openen anders zie ik het vanzelf.
maar het leek mij leuk om ook een knuffel topic te hebben waarin je foto's van je knuffels en verhalen kunt plaatsen, dus een centraal topic.
hopelijk vind de admin/mod dit ook een leuk idee en mag dit topic blijven staan.

Re: knuffel topic

Ha Juul, wat een leuk topic! Natuurlijk, een knuffel-topic is welkom, we hebben ze zelf ook :-) Die van mij zijn onderhand stokoud en die van L. en R. ....dat zijn er, eh... zeker meer dan 100, in alle soorten, types en maten :-)

Hier zie je een van de knuffels die ik zelf vroeger had, al speelden m'n zusje en ik vaker met andere knuffels (hij is een beetje hard, er zit stro in geloof ik) maar hij ziet er wel heel schattig uit, vindik :-)
beer
Groetjes!
Jolie

Re: knuffel topic

ohhh dat is een hele mooie knuffel Jolie.
en wat leuk dat jij er ook een boel hebt.

vandaag heb ik een beer gekocht die een hart met IloveU erop vasthoud.
hij sprak me zo aan dat ik hem meegenomen heb.
hij staat nu op de bank te pronken.

ik zal dit weekend eens tijd maken om foto's te maken van de knuffels die ik hier zo heb staan op dit adres.

Re: knuffel topic

Ha Juul, dankje! Ja, we hebben er hier héél veel.. L. en R. zijn (of waren, als 3jarige bijv.) vaak he-le-maal verliefd op een bepaald knuffeltje, en dan MOEST dat "mee": had Edwins zus een leuke zwarte panterknuffel, Hup, Leora heel lief "ah, toe... tante Marlous?" kijken of zij 'm mocht hebben... En ja,... en zo kwamen er héél veel knuffels het huis in.. ;-) Ik zeg wel 'ns, 'maak er nou een hele grote zitzak van, dan weet je zeker dat je ze nooit hoeft weg te doen: doe je ze de knuffels waar je te groot voor bent in een "zitzak"' --- maar dat vinden ze een heel oneerbiedig idee :-)
Dus nu zitten ze allemaal in, wat ze de "Petteflat's" noemen, zo'n lange opbergzak met heel veel verdiepingen. En dat staat ook heel gezellig :-)
Groetjes!

Re: knuffel topic

Ha Juul, leuk idee een knuffelonderwerp! Ik spaar ze niet, maar we hebben wel een paar knuffeltjes in huis! Wat een lieve beer Jolie! Prachtige foto! Het lijkt of je R & K pop met haar ponnetje aan op weg naar bed is.

Hier komen onze knuffels met de verhaaltjes erbij:

http://i41.tinypic.com/9bbs7c.jpg

De hond heet 'Pluto', dat staat op zijn halsband. Het knuffelpopje is een Bella-popje en noemen we 'Bella', dat betekent 'beeldschoon'. En ja, dat kleine beertje heeft geen naam. Wat zal ik zo gauw verzinnen. 'Fluweeltje'? Ze is zo zacht als Fluweel! Dat mooie rode hart, heet gewoon 'Hartje'!

http://i41.tinypic.com/nf632t.jpg

Die lieve Pluto is van onze oudste kleindochter geweest. Januari 2011 kwam ze Opa opzoeken in het ziekenhuis en bracht ze Pluto voor hem mee!

http://i40.tinypic.com/34q4cpk.jpg

Het Bella knuffelpopje kocht ik op een rommelmarkt. Ze was heel vuil. Na een paar sopjes werd het de knuffel voor de kleinkinderen die kwamen logeren.
De kleinzoon die op de bank ligt (inmiddels al 20 jaar oud) huilde midden in de nacht en was niet te troosten. Om zijn 1 1/2 jaar oudere broertje niet wakker te maken nam oma hem mee naar beneden. Op de bank ging hij met popje Bella heerlijk slapen. Oma 'sliep' die nacht in een stoel ... Gelukkig ging het de volgende nacht goed. Het Bella-popje werd zijn grote vriendin!
De kleindochter op het andere fotootje (nu 18 jaar) zit naast haar mama die haar broertje voed. Zelf geeft ze popje Bella te drinken!

http://i43.tinypic.com/2vtxrsw.jpg

Dat lieve beertje kreeg ik op m'n 65e verjaardag van een 11 jarige kleinzoon. Het was een symbolisch cadeau voor een nieuwe matras die we uit mochten gaan zoeken!

http://i42.tinypic.com/fcis68.jpg

Het rode hart bracht onze oudste dochter september 2011 voor haar vader mee, nadat hij na bijna 1 1/2 jaar een tweede zware hartoperatie had ondergaan.

We kijken uit naar jouw knuffels Juul! Sterkte met die fibromyalgie. In beweging blijven, maar je grenzen kennen - denk ik -. Wat zijn er toch veel soorten reuma!

Knuffel van Durvina (over knuffels gesproken!).

Re: knuffel topic

Ha Durvina, wat een leuke foto's! Knuffels-met-herinneringen zijn de leukste knuffels! Ze zijn ook erg leuk om te geven en te krijgen, en m'n moeder vertelde 'ns van een artikel (het zal NRC of ND geweest zijn) dat het ook 'bewezen troostend' was om een kind bij een trauma iets te geven als een knuffel (ik ga er maar niet naar Googlen, want de kranten hebben vaak een erg slecht archief, tis altijd zo lastig om zo'n artikel terug te vinden :-/ En vaak bewijzen wetenschappelijke onderzoeken ook dingen die een mens intuitief al weet :-) Ook je logerende kleinzoon had baat bij een knuffel, dat onderstreept het ook alweer :-))
Zelf heb ik ook een paar knuffeltjes aan m'n sleutelbos - het houdt de sleutels ook wat zichtbaarder als je in je tas kijkt ;-))
Oei, ik hoor hier kindervoetjes... Rosalie kwam vragen waarom het nog niet helemaal donker is.. ("Fijn het dat het nog geen 10 uur is.." "Nou, het is zelfs al 11 uur.." "Waarom is het dan nog niet donker..?") (Oh oh die zomertijd ;-})

Enfin, ja Juul, plaats gerust je foto's van je knuffels! Fijn weekend!
Knuffels :-) van jolie

Re: knuffel topic

sorry voor mijn lange afwezigheid maar heb het behoorlijk druk gehad de afgelopen tijd en ben aan weinig dingen toegekomen helaas ( zo ook aan de hobby's).
Mijn vriend en ik hebben nu een hondje, en ook zij is gek van knuffels dus heeft ze van mij een hele mooie witte beer gekregen (ze sloopt geen knuffels gelukkig) die beer ligt ze bijna altijd mee te slapen.
het is ook echt een snoepje die beer!!!
Had ook laatst nog een mooie beer met hart voor mezelf gekocht.
en ons hondje (Demi) heeft nog een dino gekregen (een roze).
momenteel ben ik op vakantie en vorig jaar heb ik hier in het winkeltje een mooi groot zwijnenknuffel gekocht, nu eens kijken wat ze nu hebben in het winkeltje.
daar gaan we vanmiddag namelijk heen.

Re: knuffel topic

http://i57.tinypic.com/153kvp4.jpg

9 (edited by blankeatelier 2014-07-28 20:15:38)

Re: knuffel topic

Mooie foto's. Hier jullie kunnen meer knuffel inspiraties vinden.

http://blankeatelier.wix.com/plush-toys

Re: knuffel topic

Helaas is Kiara, het hondje van onze dochter en haar gezin, al bijna 2 maanden dood.
Ze was de kleinste uit het nest en 13 jaar oud geworden.

Vandaag kregen de Rosebudjes een Rosebud beertje, net nu er veel rozen in de tuin zijn!

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Kleertjes%20Bregje%20(17).JPG

Re: knuffel topic

Hallo Durvina ,wat lief een Rosebud Beertje ik wist niet dat die ook v h merk bestonden
Daar zullen de Rosebudjes zeker wel blij mee zijn !
Och wat triest het hondje van uw dochter ,als je haar al zo lang heb hoor ze er
ook gewoon bij zal best een heel gemis zijn .
Ik ben zelf vanaf vorige week dinsdag met onze jongste kat in de weer geweest
die wilde niet eten .
Bleek een keelontsteking dus antibiotica op een gegeven moment een infuus
omdat hij ook uitdroogde want hij braakte ook telkens
Maar nu aan de betere hand gelukkig weer eten en nu opsterken

Hartelijke groeten van Ineke

Re: knuffel topic

http://i68.tinypic.com/2ylqwdt.jpg

Ons langst thuiswonende kind gaat half juni ook het ouderlijk nest verlaten.
Hij verhuist zo nu en dan al wat spullen. Niet dat we nu al meer ruimte hebben, integendeel! Er komt zoveel van achter de schuine kant dat het op zijn zolderkamer steeds voller wordt.
Hij ruimt veel op maar bewaart ook nog veel. Zo kwam er een doos met knuffels naar beneden die ook mee verhuizen.
De grootste knuffels kreeg hij toen hij negen weken plat moest liggen na een motorongeluk. Ik kon het niet laten om ze even uit de doos te halen en buiten in een stoel te zetten.
Het zijn stofnesten, maar ik denk dat zijn aanstaande vrouw ze wel leuk vindt.

http://i68.tinypic.com/nzj6mw.jpg

Deze bal die hij op school maakte kwam ook weer te voorschijn :-)

Dat was even wat knuffel nieuws!
Hartelijke groet van Durvina

Re: knuffel topic

Wat een knuffels Durvina ,ik weet het wel in ons vorige huis hadden we ook op zolder van die luiken en daar kwam zoveel achter te voorschijn
Je komt dan dingen tegen dat je niet eens meer wist dat je die had
Onze jongste dochter nu 28 heeft het ook gelijk uitgezocht en wat bewaard en de rest is naar Dorcas en De Kringloopwinkel gegaan !
Dat was een erg ongeluk dat hij negen weken plat moest liggen dus hij heeft aan verschillende knuffels toch wel een herinnering .
Het zal best wel even wennen worden was bij ons ook ,als de jongste zijn vleugels uit slaat maar is toch ook een positief teken

Hartelijke Groeten van Ineke