Topic: Voorstellen

Hallo allemaal,

Graag zou ik mijzelf even voorstellen.
Ik heb dit forum gevonden via Pinterest.
Daar vond ik een patroon voor Wildebras ondergoed.
Ik ben meteen een hemdbroekje gaan breien voor een pop die ik al 45 jaar heb, nog uit mijn jeugd.
Ik ben 50 jaar, moeder van 4 kinderen en heb 1 kleinzoon.
Mijn "poppenverzameling"is nog niet zo groot als bij velen van jullie.
Ik vind het heel leuk om poppenkleren te breien, te haken, en naaien.

Indien er vragen zijn, stel ze gerust.

Hartelijke groet, Marianne

Re: Voorstellen

almaresare67.... Dat zal wel weer spam zijn dacht ik! Maar nee! 

Welkom Marianne! Wat leuk dat je Bregje haar hemdbroekje aan het breien bent. Ik heb ook nog zo'n popje liggen, dat moet nog een grote reparatie ondergaan voor ze kleertjes krijgt.

Even almaresare gegoogeld. Wat een schattige patroontjes staan daar!!! Die had ik nog niet eerder gezien. Dat ga ik bij m'n favorieten zetten!
Leuk om ideetjes op te doen en ook al leuk om alleen maar naar te kijken!

Ga je hier ook fotootjes laten zien van jouw Wildebrasje als ze aangekleed is?

Hartelijke groet, Durvina

Re: Voorstellen

Welkom Marianne en goeiemorgen Durvina!
Ja, ik check tegenwoordig Alle nieuwe namen meteen op https://www.stopforumspam.com/search  :-) En was blij dat Marianne's naam daar niet voorkwam :-)
Zal ik je foto hier bijplaatsen Marianne..? Het hemdbroekje is zo mooi geworden...?

Ik zit er sowieso over te denken (ik had het er ergens in een 'thread' al met Ineke over, waar was het... :-)) om een soort "mapje" aan te maken voor de vaste schrijvers hier. Waar ik dan per-mail-ontvangen-foto's naartoe upload, die mensen dan zèlf naar wens in hun bericht kunnen linken... Dat scheelt gedoe met Tinypic e.d.

De Mapnaam/adres zou dan worden
welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/
en
welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/InekeFotos/
(Het zijn nu lege mappen, ik kan deze voorbeelden later weer weghalen...)

Een foto plaatsen is dan alleen een kwestie van:
1) Foto naar mij mailen via het adres
2) Na het uploaden de link in het bericht plakken, met behulp van alleen Stap 1 in deze uitleg: https://poppenforum.nl/topic/65/hoe-kan … tos-tonen/

De laatste maanden (nouja, maanden++) zijn er zoveel problemen met TinyPic e.d.... Dan is een beetje vertraging omdat ik bijv. nèt die dag Engels geef makkelijker te doen dan al het gedoe met "foto-host-sites."

In elk geval, een fijne, zonnige dag gewenst!
Hartelijke groet,
Jolie

Re: Voorstellen

Goedenavond Duriva en Jolie,

Jolie het is goed hoor als jij mijn foto plaatst. Ik snap er namelijk niks van hoe dat moet.
Lijkt mij een makkelijke optie om foto's naar jou te mailen.
Ga ik morgen nog even wat mailen over hetzelfde popje.
Ik ben ook wel benieuwd wat voor popje het ism er staat alleen een nummer in de nek 25/92 en ze is 30 cm

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/AlmaresareFotos/Almare_20180317_125708.jpg

Durvina, ik vond dat hemdbroekje zo schattig dat ik het meteen heb gebreid. Wel wat korter gemaakt omdat mijn popje wat korter is.
Maar toen pastte het jurkje er niet meer overheen dat ik haar aan wilde doen. Haha had ik beter over na moeten denken.
Dus heb ik het hemdbroekje bij een ander klein popje aangedaan en dat pastte ook perfect.
En heb ik voor de eerste pop een nieuw onderbroekje gebreid, ook 1 van jouw patronen maar dan kleiner. Je hebt hele leuke patronen hier op het Forum neer gezet. Ik heb er al tussen gesnuffeld.

Hartelijke groet, Marianne

Re: Voorstellen

Goeiemorgen Marianne,
Je foto staat in je bericht....!
Ja, dat komt me bekend voor, een jurkje dat zònder iets eronder wel past, maar met onderkleertjes niet :-)
Het staat in elk geval erg mooi en fris, dat helderwitte pakje!

Het plaatsen van de foto's werkt zo:
https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/Fotoplaatsen_Hulp.jpg
Je hoeft dan alleen de Link / URL te kopieren en er "img" en "/img" (met vierkante haakjes eromheen) te plaatsen, en dan verschijnt de foto.

Behalve de mappen voor Ineke en Durvina (zie hierboven) heb ik nu ook deze aangemaakt:
https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-F … sareFotos/ — als ik daar je foto's naartoe upload, kun jij ze plaatsen waar je wil...
En dat geldt ook voor Nickie https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-F … ckieFotos/ en Mies, https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/MiesFotos/ voor jullie heb ik ook zulke mappen aangemaakt... Dat scheelt jullie hopelijk ook gedoe met "TinyPic" enzo...

Hartelijke groet,
Jolie

P.S.: Mij lijkt je popje op de Italiaanse poppen uit de jaren '70 (Merken als Sebino, Migliorati, Furga, Bella) of een Duits of Spaans popje... Maar ik kan geen enkel popje vinden dat er 100% op lijkt...

Re: Voorstellen

Ja Marianne, met een hemdbroekje heeft de pop meer taillewijdte. Maar met een hemdje met een broekje er over heen wordt popje nog dikker!
Je hebt het patroontje mooi aangepast voor je pop!
Ik ben benieuwd naar je nieuwe poppen. Geef je ze ook een naam?

Jolie bedankt voor de map voor de foto's. Nu de foto's nog!! Daar moet ik er nog een paar van maken. O ja, dan ook nog een beschrijving van de kladjes die ik tijdens het breien maakte. Kom niet zo erg aan breien toe, maar vanmiddag een paar sokjes afgemaakt. (Het is hier weer de maand met veel verjaardagen.)

Hartelijke groet,
Durvina

Re: Voorstellen

Hallo Durvina, ja ik geef al mijn poppen een naam. Deze pop heet Yvonne.
Ik denk dat mijn moeder deze naam destijds heeft bedacht, maar dat weet ik niet zeker.
Ik was ongeveer 5 jaar toen ik haar kreeg. Maar het kan ook eerder zijn geweest. Ik kan me niet goed herinneren dat ik haar kreeg. Terwijl ik veel vroege herinneringen nog wel heb.
Yvonne is mij heel dierbaar. Ze is 1 van de 2 poppen die ik nog heb.
De andere is een Bella pop. Zij kwam uit de vuilnis en miste een pluk haar aan haar linkerkant en de top van haar duim. Maakte mij niks uit, ik vond haar zo prachtig  (en nog)
Ik heb haar ook Bella genoemd. Die naam vond ik toen zo mooi.

Hartelijke groet, Marianne

Re: Voorstellen

Ha Durvina, het Fotomapje-op-de-server wacht geduldig hoor :-) (En ik weet hoeveel werk het is.. Kladjes vertalen naar tekst in foto's... kan zomaar uren werk zijn!) Goede verjaardagen gewenst...! Het zal zo'n jaar toch anders zijn, zo vlak na het verlies van jullie kleinzoon.. ik hoop dat jullie steun hebben aan elkaar op die momenten... Hopelijk komt de lente snel, met opvrolijkende bloemen, zon...

Ha Marianne, de foto's staan in het mapje.. ik hoop dat het je lukt om ze bij je bericht te plaatsen.. :-) Het lijkt moeilijker dan het is.. :-) Vandaag hielp ik op school bij mn jongste dochter — die nu op de bank zit, morgen een beugel... en allergie van de stress 'iedereen in m'n klas zegt dat het pijn doet..' Tja.. de eerlijkheid van kinderen... ;-} :-}
(Ze zei zelf: vertel dat maar, dat je daarom de foto's niet in het bericht geplakt hebt.. Anders zou ik het 'privé' gehouden hebben.. (ik kan het eventueel nog wissen als ze zich later bedenkt..)) Maar vandaar m'n late reactie :-)

Wat een prachtig haakwerk zag ik in je foto's... Heb je de sprei ook zelf gehaakt...? Schitterend..!
Mocht het plaatsen van de foto's niet lukken, meld het gerust, dan help ik van het weekend :-)
Hartelijke groet,
Jolie

9 (edited by almaresare67 2018-03-23 09:20:42)

Re: Voorstellen

Hallo Jolie, ik ga het nu proberen. Hoop dat het lukt.
Dit sprei heb ik ook zelf gehaakt ja, ongeveer twee jaar geleden. Ik heb toen 3 spreien gehaakt, maar dit is de grootste een tweepersoons. En dus 2x eenpersoons.
Sterkte voor jouw dochter vandaag met haar beugel. Dat zal na het plaatsen nog wel een poosje wennen zijn.
Hartelijke groet, Marianne

p.s. gelukt maar de foto's staan helaas niet recht

Re: Voorstellen

Wat een schitterend haakwerk Marianne, en dan ook nog 3 stuks....! Wat een kunstwerk..!
Die beugel viel helaas tegen.. :-} Nog een melktandje getrokken, en nu heeft ze pijn in alle zenuwen van alle tanden met een slotje.. Je vindt anno nu bijna geen 12-jarige zonder beugel meer.. (Althans: alleen haar jongere vriendinnen hebben er nog geen, alle leeftijdsgenootjes wèl.) Onze oudste heeft 'm nu al bijna 4 jaar.. Ik vraag me wel 'ns af of ze niet ietwat overdrijven.. Mijn man ziet er óók leuk uit, en die heeft nooit een beugel gehad. Al begrijp ik alle voordelen... Zielig vind ik het wel, die dikke tranen om de oprechte pijn..
Maar goed, dit is geheel off-topic.. ;-) Al zeg ik wel 'ns dat alle antieke Franse Limoges- en Leon-Prieur-Poppen tegenwoordig een beugel gekregen hadden, dus dat het schoonheidsideaal èrg betrekkelijk is ;-}
Hartelijke groet, Jolie

Re: Voorstellen

Ai wat naar dat het zo tegen viel zeg! Arm kind.
Beugels tja. Mijn kinderen hebben nooit een beugel gehad. Mijn oudste dochter had wel net voor haar 18e implantaten en kronen gekregen. Als ze dat deed voor haar 18e werd het vergoed door de zorgverzekering. (Ze is nu 30) Ze mistte 9 volwassen tanden en kiezen.
Maar geen beugels hier. Ik weet nog dat de kaakchirurg destijds zei dat hij alleen voor een beugel was als er echt iets mis was. Hij zei het hoeft allemaal niet zo perfect. Het is niet erg als er wat onregelmatigheid is in een gebit.
Sterkte gewenst voor jouw dochter.
Hartelijke groet, Marianne

Re: Voorstellen

Ha Marianne, Dankjewel! Ja, het is echt een gemartel.. Ze is in het weekend nog even teruggeweest, fijn dat het kon. Ja, het moest helaas, er was eerder een melkkiesje getrokken, en dan gaat alles scheefgroeien :-/ Fijn dat je dochter zo'n goede oplossing kon krijgen voor haar ontbrekende kiezen! Dan kan het ook niet meer gaan scheefgroeien. Hartelijke groet, Jolie