Topic: Op bezoek bij Mies

Afgelopen maandag was ik op bezoek bij Mies hier van het poppenforum.
Het was erg gezelllig, ik heb veel gehoord over poppen, en ik heb haar poppen bewonderd. Ze heeft er leuke mooie poppen staan en ik heb een Schildpad pop uitgezocht. Thuis heb ik gespeurd wat voor één het zou zijn en het blijkt een Ursul te zijn.
Ze heeft hele mooie kleertjes aan door Mies zelf gemaakt met veel precisie.
Ik ben ook nog op haar hobbykamer geweest, daar waar alles wordt gemaakt, en heb vele poppenkleding bekeken.
Beiden vonden wij het bezoek voor herhaling vatbaar.
https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/AlmaresareFotos/Schildpad%20Ursul.jpg

Omdat ik al mijn poppen een naam geef, ga ik deze Mies noemen. Naar haar vorige eigenaar.

Hartelijke groet, Marianne

Re: Op bezoek bij Mies

Wat ziet Miesje er mooi uit Marianne! Haar schoentjes passen precies bij haar geruite rokje. Ja, Mies werkt heel precies :-) Leuk dat jullie allebei in Zwolle wonen, zo kan je elkaar nog eens gezellig opzoeken.

Hartelijke groet, Durvina

Re: Op bezoek bij Mies

Hallo  Durvina.  Via  je Gmail krijg ik jou niet meer te pakken ,maar zo gaat het ook. Ja wat leuk van de non he. Ik heb  nu 4 wilsebrassen op catawiki staan ,maar het loopt niet hard ,misschien morgen op de laatste dag . ook staat er een  merk beer op een Eduka  met brom en gelimiteerd  .Ik ben echt bezig  alles [ bijna ] te verkopen ,de vitrine kast moet de kamer uit. Dus als je nog iemand weet? Het is niet leuk om te doen maar ik blijf er toch vrij nuchter om. Heb er lang  veel plezier aan gehad, Waarom vinden sommige mensen het gek als je poppen spaart, mannen mogen toch ook met treintjes en autotjes spelen  en wat zeg je van suiker zakjes[ neemt wel minder plaats in].Ik ben moe want ik ben gisteren door mijn rug gegaan, en toch met de klein kids en de pap en mam en,Karel gaan varen in de Biesbos. Prachtige natuur, hele leuke dag en mooi weer. Hoe is het met jullie, ook alles goed ?Nog niet klaar voor het museum? Als je nog oude spullen hebt van de boerderij, zijn ze er heel blij mee, Ik klets te veel en stop er  mee .geniet van het breien dat kan ik niet zo mooi ,alleen 1 R 1 Aver R.  Groetjes  van Mies.

Re: Op bezoek bij Mies

Hallo Mies, ik dacht dat ik een e-mail had in plaats van een Gmail. Ik heb nog steeds hetzelfde e-mailadres hoor. Zal je zo een mailtje sturen dan zie je vanzelf mijn e-mailadres weer.
Je Wildebrasjes heb ik opgezocht. Ze zien er keurig uit (ik had niet anders verwacht ;-)).
Een vitrinekast zou handig zijn, maar helaas zou ik niet weten waar ik hem moest zetten.
Je bent dus lekker aan het opruimen.  Moet ik onderhand eigenlijk ook doen, maar ik heb er pas nog een bij gekocht. Een Wildebras met één been. Ik mailde de verkoopster dat ik nog een been had voor een Wildebras van ongeveer 36 centimeter en vroeg hoe groot haar pop was. Haar pop was 37 centimeter, dat moest dan wel de goede maat zijn, mailde ze terug. Popje komt hierheen en ik zie het meteen: de pop is 40 centimeter. Inmiddels heb ik al een goed been gekocht bij  www.poppenverzameling.nl. Ik heb de verkoopster van de pop vriendelijk bedank, maar wel gezegd dat ze een nieuwe centimeter moet aanschaffen. Had ik dat van tevoren geweten dan had ik de pop niet gekocht. Het is er een met een vinyl hoofdje uit de periode 1962-1976. Ze heeft haar originele jurkje aan met een speldje er op. Het been dat ik kocht hoorde er helemaal bij, ze is dus weer compleet! Claudia heb ik haar genoemd. Een kaartje heb ik al gemaakt voor haar.

Veel boerderijspullen hebben we niet meer, het is ook al weer 40 jaar geleden dat we van de boerderij gingen. Een melkbus, emmer, zeef, klompen... Voor die klompen maakte Kees een rek aan de schutting in de tuin. In de herfst haal ik ze binnen, maar als het mooi weer wordt gaan de klompjes weer naar buiten.

Nou Mies, dat is toch al heel wat als je 1 recht, 1 averecht kan breien. Als ik zit te breien gaat Kees wel eens zingen: "1 recht, 1 averecht" op de wijs van "Op de grote stille heide"!
Ja die ruggen dat weet wat... Beterschap hoor!

Groetjes van Durvina

Re: Op bezoek bij Mies

Ha Marianne,
Wat een prachtige Schildpad-pop en wat leuk dat je haar Mies noemt! Ik zou werkelijk gedacht hebben dat ze 'officiële Schildpad-kleertjes' droeg, Mies heeft ze zo mooi en vakkundig gemaakt, en ja, wat Durvina ook zegt: wat passen de schoentjes mooi bij het rokje, helemaal 1 geheel!
Sterkte met je rug Mies, en ik ben het helemaal met je eens, er zijn zoveel soorten verzamelingen, smurfen, eierdopjes, sleutelhangers, oude pistolen, biermerken, flipperkasten, autootjes en zelfs echte oldtimers... — poppen hebben tenminste nog raakvlakken met mode, kunst en geschiedenis, een in mijn ogen hoogst onschuldige hobby :-)
Ik hoop dat je toch nog succes gehad hebt op Catawiki, Mies! Als ik er kijk, verloopt het m.i. héél wisselend. Soms lopen de biedingen flink op, soms biedt vrijwel niemand. Deze week bleef de opbrengst m.i. voor veel poppen laag... Een Sasha-pop voor 44 euro.... Een Annette Himstedt-pop voor slechts 65 euro... Misschien heeft het te maken met de (school-)vakantie van afgelopen weken... Hopelijk heb je meer succes de komende weken!
Hihi Durvina, wel 3 cm groter.. Misschien was de centimeter uitgerekt :-) Dat dat kon, vertelde mijn moeder me als kleuter, en heb ik nooit vergeten, al bleef ik het idee ook wat wonderlijk vinden :-) Wat fijn dat www.poppenverzameling.nl het been in de juiste maat had!
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Op bezoek bij Mies

Hallo  Jolie Durvina  Mariane. Ik heb nog eens gekeken naar mijn naam genoot  [Wat een eer ] met het rode rokje .Ik had haar al heel lang zeker  wel 25 jaar, en begin te twijfelen  of ik dat wel zelf gemaakt heb. Ik heb haar op een rommel markt gekocht in Duitsland en toen had ze  zo een gehaakte thee muts  rok aan ,misschien zat dit er onder, maar die muts heb ik gelijk wegge gooit . De veiling  op Catawiki  is een sof geworden doe ik niet weer ,de poppen blijven maar mooi in de kast  tot er iemand met een normale prijs komt. 20 euro voor 4 poppen  en  10 voor de merkbeer, maar ja het was een gok. Met de rug gaat het  s,middags wat beter ,dus gewoon doorlopen zei de F peut.
De plantjes hebben weer water gekregen vannacht, hoef ik het niet te doen .
Allemaal  fijne dag en de groetjes van Mies

Re: Op bezoek bij Mies

Hallo Mies, och dat is toch een dikke tegenvaller zeg! Erg zonde van die poppen en beer. Kun je daar dan geen startbod instellen?
Misschien beter eens proberen via Marktplaats? ook dat is maar een gok wat er op geboden wordt maar daar zit je tenminste niet aan vast. Als het bod niet aanstaat hoef je het niet te verkopen.
Gelukkig dat het met de rug wat beter gaat. Beweging is inderdaad heel belangrijk, maar wel rustig aan doen hoor.

Hartelijke groet weer, Marianne

Re: Op bezoek bij Mies

Hallo  allen. Ja dat was me een strop, maar ja alles staat al netjes ingepakt  en gaat morgen op de post 4 poppen in een verhuisdoos, met plastic en schuim rubber er tussen. 1 Troost kom ik  vrijdag in de kring loop een W bras tegen  die op de voor pagina staat, van het boek ;meer over Wildebras  blz 7; de blanke uitgave. Eerst laten liggen, en de mevr heeft hem achteruit gelegd [had er wel verstand van ]Ben  per slot aan het op ruimen ,Zaterdag zegt Karel  zullen we haar dan toch maar ophalen? En dat hebben we maar gedaan  voor een prikkie was ze van mij. .Wel wat werk aan de winkel .Helemaal nieuw elastiek 1 been is er af en hoofd hangt los en vingers bij werken .Kleertjes al gewassen [,kwam zwart water af ] alles gebreid en gehaakt en baby truitje van vroeger zoals  mijn dochters nog droegen  .er zitten strepen  potlood  pen ?? over het gezicht  hoe krijg ik die er af, wie weet het?
Het is Moederdag en vanavond komen Monique en partner , Patricia moet werken. iedereen een fijne moeder dag gewenst van  Mies.

Re: Op bezoek bij Mies

Wat leuk Mies, dat is dan weer een geluk bij een ongeluk!  Volgens mij is dat een papiermaché toch? Daar kun je niet hard op boenen dus ik zou niet weten hoe de inkt eraf kan gaan.
Dat had ik hier ook gevraagd maar niemand heeft gereageerd. Ik heb een oude Furga pop van de kringloop met bekrast gezicht. Nu heb ik alle tips van het internet al gedaan maar het is nog niet weg. Inktverwijderaar bij kruidvat gekocht maar dat is voot textiel. Toch poets ik er elke dag 10 min. mee en het wordt al wel wat lichter. Maar of het ooit weggaat weet ik niet. Hoop ik van wel.
Succes met de Wildebras!

Hartelijke groet, Marianne

Re: Op bezoek bij Mies

Hallo  Marianne .
Ja ik had gelezen dat jij dat gevraagd hebt ,maar wist niet of je er antwoord op gehad hebt. Ik vraag het de poppen dokter wel. Wat is een Furga pop /nooit van gehoord , laat eens een foto zien?  Ja de pop die ik gekocht heb is van 1946 tot 57.en  papiermache. Mooi werkje voor de winter.
Gaat het goed met je ? Mijn rug is nog niet  goed ,dat kan wel 14 dagen duren.
Groetjes Mies.

Re: Op bezoek bij Mies

Hallo  Marianne  hoe gaat het er mee in de warmte?
Ik heb dat boek uit de Bib,  maar dat is niet mijn steil  van poppen maar wel mooi. Heb je mijn uitverkoop gezien op het forum? Geen reactie tot nog toe.
Zijn ze te duur?
Het beste er mee  Groetjes  van Mies
.

Re: Op bezoek bij Mies

Goedenavond Mies, ik vond de warmte wel een beetje afzien. Ben niet meer dan noodzakelijk naar buiten gegaan.
Ik denk dat de prijzen wel aardig normaal zijn. Elke pop heeft mooie kleertjes aan.
Dat er niemand op reageert, tja ik weet niet hoe dat komt.
Er komen hier volgens mij ook niet heel veel bezoekers.
Ik wist wel dat jij dat boek nu hebt. Toen ik het inleverde zei ik en nu op naar Mies haha.
Wel mooi om te zien vind ik die foto's in dat boek. Maar dat zijn bijna allemaal Amerikaanse poppen. Ik had op ebay gekeken, behoorlijk tot peperduur zijn ze.
Een Furga pop is gemaakt in Italië.
Ik plaats een foto zodra ik haar schoon heb en kleertjes heb gemaakt. De inkt is nog niet verdwenen maar wordt wel steeds lichter. Ik blijf gewoon doorpoetsen.

Hartelijke groet, Marianne

Re: Op bezoek bij Mies

Hallo  Marianne .Nog even een klein briefje om te vertellen dat wij a s vrijdag met vakantie gaan ,naar Oostenrijk voor 16 dagen.
Heb nu niet veel tijd ,maar  misschien in de vakantie meer .Wand de laptop gaat altijd mee. ook voor de foto,s die we maken.
Fijne tijd verder,[ werk je ook nog ]  groeten van  Mies.

Re: Op bezoek bij Mies

Hallo Moes, ik las het net in een ander bericht dat jullie met vakantie gaan/zijn.
Hele fijne tijd gewenst en geniet ervan!

Hartelijke groet, Marianne