1 (edited by Durvina 2018-07-12 14:53:08)

Topic: Kleertjes voor Sisi, een Simba-popje van ± 32 centimeter.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Sisi%20(4).jpg

een Simba-babypopje van ± 32 centimeter lang, met een taillewijdte van 23 centimeter.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Sisi%20(5).jpg

Bij een proeflapje met naalden nummer 2½ is 30 steken 9½ centimeter.
 
Het broekje.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Sisi%20(6).jpg

De omvang van Sisi haar bovenbeen is 13 centimeter.  Voor ieder pijpje 40 steken opzetten.
5 naalden boordpatroon 1 recht, 1 averecht breien. Na 2 naalden tricotsteek 4 x iedere heengaande naald begin en eind 1 steek meerderen. Bij 2 x 48 steken het werk op 3 naalden zetten en rond gaan breien.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Sisi%20(7).jpg

Middenvoor en middenachter 5 x 2 steken minderen. 
Bij een totale hoogte van 24 toeren, aan de achterkant 38 steken op 1 naald heen en weer breien, daarbij aan weerszijden aan het begin van de naald 3 x 1 steek en 1 x 2 steken afkanten. Als er 28 steken over zijn aan het eind van iedere naald aan weerszijden 1 x 2 en 3 x 1 afgekante steken weer mee breien. Daarna voor en achter weer verder rond breien. 
Na nog 17 toeren een verhoging gaan breien aan de rugkant (vanaf de zijkant 36 steken breien, werk omdraaien en averechts 34 steken terugbreien. Werk weer omdraaien 32 steken breien en averechts 30 steken terug breien. Het werk omdraaien en op de goede kant alle steken in boordpatroon rond breien en na 7 toeren afkanten.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Sisi%20(8).jpg

Pijpjes vast dicht genaaid om het broekje even te passen.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Sisi%20(9).jpg

Verhoging aan de rugkant gebreid.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Sisi%20(10).jpg

Het zit als gegoten!

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Sisi%20(11).jpg


Truitje met rug sluiting.

Taillewijdte over Sisi haar broekje heen is 24½ centimeter.
Voor voorpand truitje 40 steken opzetten, 5 naalden boordpatroon breien en daarna tricotsteek. Na 12 naalden tricot voor de mouwtjes 2 x 1 en 1 x 5 steken meerderen.
Na 21 naalden in het midden 8 steken afkanten voor de hals en aan weerszijden nog 1 x 2 en 2 x 1 steek.
Voor die laatste afkanting van de hals ook 1 x 7 steken van de mouw afkanten, en daarna nog 2 x 6 steken voor de schouder.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Sisi%20(12).JPG

Opzetten voor halve achterkant 20 + 3 = 23 steken. Daarvan 5 steken ribbels breinen voor de overslag. Eerst het pandje zonder knoopsgaten gebreid, dan is het makkelijk om te berekenen om de hoeveel ribbels op de andere helft de knoopsgaten moeten komen.
Meerdering voor de mouw en afkanting voor de schouder op de zelfde hoogte als voor.
De afkanting voor de hals 1 x 14 en 1 x 1 steek begint 4 naalden hoger dan voor.
Andere pandje in spiegelbeeld breien met 5 knoopsgaatjes in de bies.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Sisi%20(13).jpg

Eerst de schouders sluiten, langs de hals 48 steken opnemen en een boordje breien van 6 naalden en afkanten. Langs de mouwtjes .. steken opnemen, boordjes breien van 6 naalden en afkanten. Zijnaden sluiten, knoopsgaatjes omslingeren en knoopjes aanzetten.

Rokje met sluiting en een naad opzij.

Het rokje is met dikkere katoen gebreid met breinaalden nummer 3.
De omvang van de pop over de broek en het truitje gemeten is 26 centimeter
Bij een proeflapje met naalden nummer 3 is 30 steken 12 centimeter.
Voor de taille zijn 65 steken nodig. Opzetten 65 + 32 = 97 steken.
(Met de dunnere katoen en breinaalden 2 ½ zouden er voor de taille 80 steken nodig zijn en moeten er 120 steken opgezet worden.)
Na 3 ribbels nog 6½ centimeter in tricotsteek breien. Dan wordt er in de eerst naald van het boordje als volgt geminderd: *1 recht, 2 averecht samenbreien*, van *tot* steeds herhalen. Nog 7 naalden boordpatroon en dan alle steken afkanten. De zijnaad tot op de helft dichtnaaien en op boordhoogte voor de sluiting een lusje maken en knoop aanzetten.
Voor de galgjes 6 steken opzetten en 16 centimeter ribbels breien. Aan het eind een lusje maken. Aan de voorkant worden ze vast gezet met voor de sier een knoopje er op. Achter komt de kant met het lusje  en zetten we ook twee knoopjes op het boord. Niet voor de sier, maar om de galgjes te sluiten. Om de kleur van de andere kleertjes er in terug te laten komen kan er nog een randje op gemaasd worden, dat is dan weer wel voor de sier :-)

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Sisi%20(16).jpg

Mutsje.

Het mutsje wordt weer van dunne katoen met breinaalden nummer 2½ gebreid.
48 steken opzetten, 10 ribbels breien (is 20 naalden) en nog 10 naalden in tricotsteek. Daarna de opzetsteken mee breien zodat de zoom meteen klaar is.
Nu 7 keer begin en eind van de rechtse naald 1 steek meerderen (1e steek en laatste op 1 na steek dubbel breien).

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Sisi%20(14).JPG

7e naald daarna iedere 7e steek afhalen en over de 8e steek halen. Aan de goede kant deze mindering nog 5 x herhalen met iedere keer een steek minder tussen de minderingen. Dan averecht terug breien en een dubbele draad door de overgebleven 7 steken halen, stevig vastknopen en de achterkant van het mutsje sluiten. De zoom naar buiten vouwen en op de hoeken vastzetten door er een knoopje op te naaien.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Sisi%20(15).jpg

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Sisi%20(17).jpg

Sokjes.

De sokjes zijn deze keer weer van onder naar boven gebreid. 22 steken opzetten met naalden nummer 2½ en ribbels gaan breien.
2e naald: 1e steek dubbel breien, 8 steken, 1 steek dubbel breien, 1 steek, 1 steek dubbel breien, 8 steken, 1 steek dubbel breien, 1 steek.
4e naald: 1 steek, 1 steek dubbel breien, 8 steken, 1 steek dubbel breien, 3 steken, 1 steek dubbel breien, 8 steken, 1 steek dubbel breien, 2 steken.
6e naald: 2 steken, 1 steek dubbel breien, 8 steken, 1 steek dubbel breien, 5 steken, 1 steek dubbel breien, 8 steken, 1 steek dubbel breien, 3 steken.
8e naald: 3 steken, 1 steek dubbel breien, 8 steken, 1 steek dubbel breinen, 7 steken, 1 steek dubbel breien, 8 steken, 1 steek dubbel breien, 4 steken.
10e naald: 4 steken, 1 steek dubbel breien, 8 steken, 1 steek dubbel breien, 9 steken, 1 steek dubbel breien, 8 steken, 1 steek dubbel breien, 5 steken.
Nu de bovenkant van het sokje. Eerst 17 steken om naar het midden te komen, dan 7 steken in boordpatroon, 2 samen breien en het werk draaien, weer 7 steken in boordpatroon, 2 samen breien en het werk draaien. Herhaal dit tot er 30 steken over zijn. Die 30 steken nog 10 naalden in boordpatroon breien en afkanten. De achter- en onderkant van de sokjes sluiten.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Sisi%20(18).jpg

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Sisi%20(19).jpg

Een echte baby. Ze kan nog niet goed zitten of staan.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Sisi%20(20).jpg

Dit pruikje staat haar ook goed. Dan lijkt ze al een hele kleuter!

Dit is vast mijn breiwerkje voor de voor de maand juli :-)

Hartelijke groetjes van Durvina

Re: Kleertjes voor Sisi, een Simba-popje van ± 32 centimeter.

Wat een ontzettend leuk setje is dit geworden voor Sissi. Met muts vind ik leuker dan met pruikje. De kleurtjes staan heel goed bij dit leuke bruine popje.
Zucht, weer een patroon om te gaan breien haha.

Hartelijke groet, Marianne

3 (edited by Durvina 2018-07-16 19:02:43)

Re: Kleertjes voor Sisi, een Simba-popje van ± 32 centimeter.

Het pruikje zit er zo maar los op hoor Marianne. Met mutsje is ze meer baby. Ze heeft een klein hoofdje, daarom heb ik aan het mutsje een zoom en omslag in ribbelpatroon gemaakt. Dan lijkt het hoofdje misschien wat groter.
Ja leuk als je het namaakt, maar niet alles gelijk hoor! Gaat het goed met de jurken die je aan het naaien bent? Een bruiloft op komst?
Het is nu eigenlijk geen weer om achter de naaimachine te zitten.

Nu even de hortensia's water geven, dan staan ze er morgen weer fleurig bij :-)

Hartelijke groet, Durvina

Re: Kleertjes voor Sisi, een Simba-popje van ± 32 centimeter.

Ha Durvina,
Wat een prachtig setje heb je voor Sisi gebreid, een kunstwerk! En zo precies pas, met de perfect geplaatste minderingen/meerderingen! Wat leuk dat je met een pruikje zo een babypopje in een kleuterpopje kunt omtoveren — en weer terug als het beter uitkomt, bijvoorbeeld voor spelend (heel) jeugdig bezoek :-)
Je foto's zijn zó mooi van compositie en kleurstelling, ik hoop wel 'ns dat er een uitgever meeleest die samen met je een boek met poppen-foto's en -patronen kan maken. (Maar ja, men zal wel zeggen: 'boeken..? Daar is geen markt meer voor' :-} Gelukkig is er internet! En gelukkig mogen wij hier genieten van je mooie foto's en patronen!)
Sorry voor m'n late reactie, het was hier weer 'jongleren met tijd' ;-} Zou ik dat ooit 'ns afleren, die agenda-opstapeling ;-} Nahja, een Luxeprobleem :-)
Hartelijke groet,
Jolie

Re: Kleertjes voor Sisi, een Simba-popje van ± 32 centimeter.

Ha Jolie,

Het Simba-popje Sisi heb ik aan onze achterkleindochter van bijna 3 jaar gegeven. Haar oogjes straalden toen ze haar kreeg, Ze klemde de pop meteen stevig tegen zich aan. Een echt poppenmoedertje!

Hartelijke groet,
Durvina