Het handigste is om te beginnen met de stukken die het gezichtje vormen.
De eerste stukjes komen vaak het beste op hun plek, gaandeweg ontstaat er een minimale verschuiving. En zo komt die "verschuiving" op het achterhoofdje, onder de pruik, terecht:
Ik heb de scherven tegen elkaar gezet met zo min mogelijk*) secondenlijm. Secondenlijm die nog even verschuifbaar is, dus elke scherf heb ik vrij lang staan vasthouden. (Telefoons uit of negeren, is een goede tip hierbij... :-))
*) Zo dun mogelijk lijm, want anders komt het "uit" de barsten en maakt het "afstand" tussen de scherven.
Waar ik extra steun nodig had om de scherven te laten drogen, heb ik verwijderbare kinderklei gebruikt (het rode spul dat je onder de breuk ziet:)
Kleine stukjes op hun plek zetten:
Gelukkig! Het gezichtje is compleet...:
Met elastiek kun je de gelijmde delen telkens laten drogen:
Ik merkte dat de lijm ondanks de dunne laag en het type 'seconden-lijm' een tijdje vervormbaar bleef. Dat is héél handig, maar je hebt het elastiek (of een andere vorm van steun) echt nodig om te voorkomen dat de scherven scheefzakken.
Rond de halsopening, waar het hoofdanker in komt en kracht op zal zetten, bleef een gat en wat kleine stukjes over; ik heb hier heel lang op gepuzzeld :-)
Drogen met veel elastiek:
De pruik die bij de pop zat, bleek niet de oorspronkelijke pruik die op de oudere foto's stond, maar een (te) kleine:
Ook het kurken hoofddeksel ontbrak, die laatste wil ik nog bijkopen bij Het Berenstoepke, maar ik zag ze (even) niet op de site.