Topic: Verkoper neemt geld aan, maar stuurt Pop niet op....

Van het bericht dat Maranty hier schreef http://poppenforum.nl/topic/23/kent-u-d … aar-koper/ maak ik even een aparte Topic...

Misschien zijn er meer mensen slachtoffer van deze Verkoper.. En.. een gewaarschuwd mens telt voor 2..

Wel héél vervelend dat dit soort Verkopers het (meestal bijzonder goede) contact via Marktplaats in een kwaad daglicht zetten....:

Maranty:
Hallo allemaal, op Marktplaats heb ik een leuke pop gekocht, betaald en verder niks. Verkoper reageert niet op mailtjes, bellen etc. Na enig speurwerk kwam ik bij de Marktplaats politie. Je kunt daar gegevens invoeren en op deze manier verkopers nagaan. Deze meneer/mevrouw staat hier dus bekend als oplichter maar staat nog wel met zijn/haar advertenties op marktplaats. o.a een bella pop met verfijnd gezicht. Wij gaan dus wel verdere stappen ondernemen want ik zou toch graag mijn geld terug willen hebben. Bah, zulke mensen verknallen dus weer iets wat zo leuk kan zijn, groetjes Maranty

Re: Verkoper neemt geld aan, maar stuurt Pop niet op....

Vervolg........ we hebben dus gisteren met marktplaats gebeld en een half uur later na dit gesprek, kreeg ik een mailtje van de verkoper dat de pop er al moest zijn of anders vandaag. Op mijn mailtje met de vraag om de tracktrace heb ik nog geen antwoord gekregen. Ben erg benieuwd of de pop dus vandaag of morgen komt. Ik houd jullie op de hoogte. Maar hieruit blijkt dus wel dat het altijd verstandig is om even contact op te nemen met Marktplaats, groetjes Maranty

Re: Verkoper neemt geld aan, maar stuurt Pop niet op....

Ha Maranty, wat fijn dat er een ontwikkeling is, en wat fijn dat het helpt om MP te bellen..

Ik maak me wel zorgen over het feit dat je geen antwoord op de "track en trace"vraag hebt gekregen, maar ik hoop dat het overbezorgdheid is en het goed komt...

Per mail heb ik ook vragen gekregen van Lezers die met je meeleven, mensen willen ook graag weten wie de Verkoper is, maar ik begrijp dat je dàt niet kunt zeggen als er (gelukkig....!) ontwikkelingen zijn..

Ik moet mezelf ook gaan aanleren om bij èlke aankoop àltijd het rekeningnr. te checken... — dat doe ik nl. niet, ik vertrouw altijd graag op de woorden in de mail, (en soms Google ik de naam) maar ik zie nu hoe dat eigenlijk niet kan.... :-/

Enfin, ik ben heel benieuwd naar het vervolg en hoop op een goede afloop!!
Groetjes,
Jolie

Re: Verkoper neemt geld aan, maar stuurt Pop niet op....

Deze namaak-poppenverkoper, waar men op Marktplaats melding van maakt http://link.marktplaats.nl/542371786 is trouwens ook nog steeds actief, onder andere hier: http://www.speurders.nl/overzicht/gebruiker-4142547/

Dus wie een goedkope antieke Pop tegenkomt bij een verkoper die ook WO-II-parafernalia verkoopt, zeker even het rekeningnr. checken..:
onbekend

Groetjes,
Jolie

Re: Verkoper neemt geld aan, maar stuurt Pop niet op....

Hoi hoi, na een paar mailtjes nu wel een tracktrace nummer gekregen maar het pakket is nog niet bekend bij TNT. Kan nog natuurlijk maar dan moet het er morgen denk ik wel zijn of anders uiterlijk zaterdag. Wordt weer een zwaar nachtje duimendraaien :-)))

groetjes Maranty

Re: Verkoper neemt geld aan, maar stuurt Pop niet op....

Oei, wat naar, een nog onbekend Track-trace-nummer... :-/ ik HOOP dat het snel opduikt / bezorgd wordt.. Anders ziet het er slecht uit voor die verkoper; wel hééél vervelend dat het je zoveel gedoe oplevert Maranty.. ik hoop dat je aangename afleiding hebt, (bij mij zou zoiets door m'n hoofd blijven spoken ;-])
Kun je bij zoiets nog afspraken maken met Marktplaats? Bijv. dat zij iets gaan doen na een bepaalde termijn?
Groetjes!
Jolie

Re: Verkoper neemt geld aan, maar stuurt Pop niet op....

Ha Maranty.. Nu zaten de Paasdagen er natuurlijk tussen, maar ik hoop enorm dat het Popje toch nog bezorgd is...? Of dat je nu een goede track-trace-code hebt gekregen... ik blijf voor je duimen!
Groetjes, Jolie

Re: Verkoper neemt geld aan, maar stuurt Pop niet op....

Hoi hoi, nee, nog steeds geen pop, behalve mailtjes vol met leugens. De barcode was dus zomaar wat. In mailtjes werd o.a gezegd dat op het postkantoor de barcodes waren verwisseld en dat het voor hem/haar ook sneu was allemaal. Op mijn mailtje waarin ik vroeg om een kopie van het verzend bewijs werd gereageerd met, daar had ik toch niks aan omdat het toch een verkeerde was. Het geld zou terug gestort worden maar ook dat is niet gebeurd. Maar ik ben er nu helemaal klaar mee en geef een link naar de desbetreffende advertentie. http://link.marktplaats.nl/550087375 dit is een artikel en dit is de verkoper http://verkopers.marktplaats.nl/17347902 .Als je deze verkoper invoert bij marktplaats politie dan is hij daar bekend. Oppassen dus. Wij gaan vandaag ook het formulier invullen bij marktplaats om hem/haar aan te geven. Maar ik ben niet bang om weer te kopen op MP want ik heb intussen alweer prachtige poppen gekocht en hele leuke verkopers ontmoet.

Re: Verkoper neemt geld aan, maar stuurt Pop niet op....

Jeeeetje Maranty, wat naar... Wat bezielt zo'n verkoper...:-/ (Gisteren had ik het er aan de Phone nog even met medePoppenverzamelaar B. over, ze vroeg nog of ik wist hoe het met je Bella-popje ging..) Als ik die advertenties zo zie, zou ik het er niet aan afgezien hebben, zou ik ook gedacht hebben: "iemand die opruiming houdt, kringloopwinkel die de leukste dingen op MP zet.."

Ja, ik denk ook dat dit soort verkopers de uitzonderingen zijn; in het echte leven kom je ze ook wel ns tegen, mensen die maar aanliegen, maar dan zie je er een gezicht bij, hoor je stembuigingen, en heb je het sneller door.
Heel sterk dat je het zo aanpakt!