1 (edited by Sylvia 2013-03-20 08:03:37)

Topic: Te koop Simon & Halbig 116/A

http://www.marktplaats.nl/a/verzamelen/ … ousPage=lr


Simon & Halbig 116/A
K&R
Van omstreeks 1900.
In geheel goede staat.
Voorzien van jodenster.

De pop is van oma en van mijn moeder geweest.
De pop is in het geheel onbeschadigd.
Lichaam en hoofd horen absoluut bij elkaar.

Met dank aan deze website/poppenforum een kleine update gekregen inzake de waarde.

Re: Te koop Simon & Halbig 116/A

Ha Sylvia, wat leuk je hier te zien!
Ja, ik schrok van dat bod, dat iemand uitbracht, van 50 euro op je beeldschone, gave Karakterbaby 116A van Kämmer & Reinhardt/Simon Halbig... Zo schaamteloos, dat zwaar-onderbieden. Je Pop staat in de gids van Jan Foulke voor $ 750-1000,- dollar, in euro's is dat 580-775,-

Voor zover ik het kan zien is de Pop helemaal gaaf en in bijzonder goede staat, dus je zou de pop zeker niet voor minder moeten verkopen. Misschien heeft nog een lezer hier de Duitse Prijsgidsjes? Dan ben ik heel benieuwd hoe de prijzen daar liggen, dat is soms nog hoger dan in de V.S.
Zelf hou ik bij bieden altijd Jan Foulke aan... Als ik niet nog bezig was met m'n rijbewijs zou ik je het bedrag metéén bieden! :-)

Voor de lezers plaats ik hieronder even een Foto van je pop,
Hartelijke groetjes,
Jolie

KsterR116A

Re: Te koop Simon & Halbig 116/A

Hier heb ik er nog twee gevonden, te koop op Rubylane.com, maat: 43 cm, vraagprijs: 1600 dollar en te koop op eBay...., maat: 48 cm, vraagprijs: $2047,50.. Nog véél meer dan Jan Foulke aangeeft. OK, het zijn vraagprijzen natuurlijk, en volledig geklede poppen :-) Maar toch...

Dit type pop is volgens de boeken in 1911 in productie genomen.. Ik kan me best voorstellen dat mensen bang zijn om een replica te kopen, maar voor zover ik aan deze foto's kan zien, is daar geen sprake van, replica's hebben meestal anders geschilderde wenkbrauwtjes en wimpertjes, dat is goed te zien in een replica als deze: Repro-K-Star-R-Simon-Halbig-116A op ebay (=veel minder wimpertjes, geschilderd met minder 'vaste hand', wenkbrauw is voornamelijk een dikke streep, lippen zijn wat hoekig, niet vloeiend geschilderd.) Ook een pop als aangeboden in deze eBay-advertentie, is mijns inziens, al claimt de verkoper dat de pop uit 1920 stamt, een replica.. De verschillen met jouw Pop Sylvia, zijn m.i. erg groot... (slecht beschilderd, een totaal ander lijf etc.)

Misschien moet je eigenlijk met deze bijzondere Pop naar Janny uit Dronten, of naar Wilma Vossen uit Heerlen, of naar Ria van der Velden gaan, zij hebben zó veel meer kennis van bijzondere oude poppen, zij kunnen je veel meer vertellen over de waarde en de staat... (Dat het hoofdje los is, is bijv. eigenlijk geen probleem: dat kan relatief makkelijk hersteld worden, het zal de waarde niet drukken.)

Groetjes,
Jolie