Topic: twee verschillende merktekens

Hallo,

Enkele weken geleden ben ik in het bezit gekomen van een heel leuk papier mache popje. Toen ik het kreeg zag het er verschrikkelijk vies uit en het stonk een uur boven de wind. Ik heb het een week laten luchten en toen heb ik het heel voorzichtig uitgekleed. Dat lukte goed. Het bovenstukje van het jurkje heb ik moeten vernieuwen. Dat was zo vies dat het niet meer schoon te krijgen was. De rok en onderrok heb ik wel kunnen redden. Op het achterhoofd van het popje staat het merkje van Hans Volk maar op het lijfje staat een merkje dat ik niet kan thuisbrengen (zelf zie ik er een E en een K in ook staat er nog een 5 bij. Ik hoop dat iemand hier op het forum daar wat meer van weet. Het is dus duidelijk een samengesteld popje maar wel heel erg goed gedaan. Of wie weet moet het toch wel zo zijn?

Ik zal wat foto's toevoegen van het popje zoals ze bij me kwam en zoals ze er nu uitziet.

Groetjes,
Dorien

http://www.mijnalbum.nl/Foto800-LYKTMGP8.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto800-VETMF4RL.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto800-K37J8R4X.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto800-3D766UI4.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto800-SJUWEBC8.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto800-WRQRC7HE.jpg

Re: twee verschillende merktekens

Ha Dorien,
Wat een beeldig klassiek popje! Inderdaad, in het hoofdje herken ik het merkje van Hans Völk, en.. in het lijfje zie ik hetzelfde teken als op Mathilde van Durvina staat, http://poppenforum.nl/topic/89/herstel- … knoch-pop/
We waren bij de firma Edmund Knoch uitgekomen, al bleef het ook een beetje een mysterie, de maker van Mathilde. Het zóu kunnen dat dit Hans VÖlk popje ooit een nieuw lijf gekregen heeft, zo werkten poppendokters vroeger (en maar goed ook, deze materialen en maten passen goed bij elkaar! :-))

Wat heb je het bovenstukje mooi vervangen! Geeft een mooie frisse uitstraling, dan komt Sara's mooie rokje meteen ook weer goed uit, en het hoofddoekje maakt het compleet! Dat ringetje vind ik ook erg leuk, ze doet me zo een beetje denken aan een waarzegstertje in een oud sprookjesboek :-)

Groetjes,
Jolie

Re: twee verschillende merktekens

Hoi Jolie,

Bedankt voor je snelle reactie. Ja inderdaad is het een lijfje van Edmund Knoch, ik had er nog nooit van gehoord maar heb net nog even gegoogeld en ben hetzelfde logo tegengekomen als Edmund Knoch dus nu weet ik het zeker.

Groetjes,
Dorien