Topic: Ik zoek mijn pop

Beste poppenliefhebbers,

Ik ben al jaren online op zoek naar mijn pop. Ik had haar vroeger en ben haar kwijtgeraakt na een verhuizing.

Ze had mooie volle blonde haren. Een zacht lijfje. Slaapogen. Ze keek een beetje sjacherijnig.
In het lijfje zat een soort mini platenspelertje, met miniplaatjes erin. Daarmee kon je haar laten praten.
Als ik online zoek kom ik qua uiterlijk vaak terecht bij de Lissi poppen.
Ik zal proberen foto's van gelijkende poppen te plaatsen. (Lukt niet op een Ipad geloof ik)

Weet iemand hoe ze heet?Of een serienummer?

Re: Ik zoek mijn pop

Hoi FFzo,

Kan het deze pop met platenspelertje zijn...?
Even kijken of ik hier een ebay-plaatje kan linken... Lissi

Hier zie ik er nog één, ook op eBay zij heeft een gezichtje dat er zo uitziet: LissiB

Deze Zoek-site kende ik nog niet, maar die toont heel veel verschillende modellen...

Hopelijk zit je pop er tussen!

Groetjes,
Jolie

Re: Ik zoek mijn pop

hallo  Jolie   waar om kijkt iedereen alleen op Ebay en niet op Catawiki?
Daar staan ook veel merken poppen op.
Weet je nog de pop met zwarte jurk  70 cm lang ,heb haar op catawiki verkocht voor 60 euro en ze is onderweg naar Italie. Toen de veiling gesloten was  wilde de  biedster eerst niet betalen , na een paar waarschuwingen  heeft ze toch betaald, als de pop aan gekomen is krijgt catawiki bericht van haar  en ik mijn  centjes. Het is wel spannend
Groetjes Mies.

Re: Ik zoek mijn pop

Ha Mies,
Wat fijn dat je de pop via Catawiki hebt kunnen verkopen Mies..! Wat vreemd dat de biedster eerst niet wilde betalen... Het schijnt op Marktplaats (e.d.) ook voor te komen.. Goed om te wachten tot het geld binnen is met versturen... Ik hoop dat je snel het geld van Catawiki ontvangt..!
Zelf kijk ik er wel regelmatig hoor...
Alleen heb ik er nooit iets gekocht (en verkopen heb ik nog nooit gedaan).. Sommige mensen zijn er héél enthousiast over, en anderen weer minder, ik hoop dat het goed werkt!

Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Ik zoek mijn pop

hallo  Jolie. Ja de pop is naar Italie en goed aangekomen. na een paar aanmaningen heeft ze toch betaald. Je krijgt van catawiki bericht wanneer je  mag versturen.Dus je kan er nooit een buil aan vallen.
Nu een andere vraag ,ik heb in het forum eens ergens gelezen  hoe je aan de prijzen  van de poppen kan komen maar kan het nergens meer vinden. Iemand heeft belangstelling voor al mijn Wildebrassen, maar ze begon er direct bij te vertellen  dat de markt aan het zakken was. Het was een adv uit de PLUS. Hartelijke groetjes Mies.

Re: Ik zoek mijn pop

hallo  Jolie. De reden dat ik wil verkopen is mijn leeftijd [ 84 ] en ik mijn dochters niet met die heleboel op wil schepen, als ik er niet meer ben. Vervelen zal ik me niet wand ik schilder graag, en daar gaat ook een hoop tijd in zitten. Durvina heeft laatst mijn kast met poppen en beren op het forum gezet en op de non na is alles te koop. Een hele plank met wildebrassen ,allen onbespeeld en door mij aan gekleed. Maar hoe ik dat op het forum  te koop zet kan ik nog steeds niet, wil je dat a u b voor mij doen? M P zie ik niet zitten.
Het heeft geen haast. Hart gr ook aan Durvina . van Mies

Re: Ik zoek mijn pop

Ha Mies,
Stuur me gerust de foto's, dan zet ik ze voor je*) op het forum. Het kan soms even een paar dagen duren, dan heb ik geen tijd om achter de computer te zitten ;-}
(*ja, ik zeg maar 'je,' onze Buurman is ook 84, en die houdt totáál niet van "ge-U", het is dus geen gebrek aan respect hoor :-))

Laat je niet te makkelijk aanpraten dat de "prijs aan het zakken is" voor de Wildebraspoppen, ik heb eerder het idee dat ze stijgen. Laatst zag ik de 'Javaanse Wildebras' die ik eerder op de site van "Bij Johanna Tuus" (bijjohannatuus.jouwweb.nl) had gezien, en daar was zo'n 450 euro op geboden.
Nu is dat een zeldzame pop, van papier machee. Maar Wildebrassen worden niet meer gemaakt, de fabriek in Steenwijk is in 1976 verwoest door brand, compleet met mallen, machines, voorraad en al.

Sommige poppen zullen misschien méér waard zijn dan andere, maar ik zie de Wildebrassen niet in prijs dalen. Zelfs in België, waar het merk minder populair is, zie ik Wildebraspoppen te koop voor €35,-

Enfin, een heel verhaal om te zeggen: kijk uit met opkopers! :-)
Hartelijke groetjes, Jolie

Re: Ik zoek mijn pop

Dag Jolie.Dank voor je aanbod maar mag ik dan je mail adres anders weet ik nog niet hoe ik ze over moet sturen en het zijn er nog al wat. Je mag het ook door bellen als je het niet bekent wil maken in het forum .Ik denk dat mijn nr wel hebt van in het begin, dacht ik dat je mij eens gebeld hebt.
Over dat U gesproken daar ben ik al lang aan gewend .Ik heb er alleen een hekel aan als in een winkel een jufr amper 16  gelijk met jij begint, dan zeg ik heel duidelijk U tegen haar. Verder ben ik best wel aardig hoor.
Fijne avond verder. gr Mies.

Re: Ik zoek mijn pop

hallo Jolie .
Ik  weet het echt niet hoe ik de foto,s bij JOU moet krijgen . Heb al de hulp van Karel ingeroepen maar die weet het ook niet.
Bij help gekeken en dat is wel eens gelukt ,maar dan krijgen we er steeds reclame en span tussen door, Word je helemaal suf van.
Ik ben ook al niet fit dus stop ik er maar mee.
Groetjes van Mies.

Re: Ik zoek mijn pop

Ha Mies, Ôh, wat naar voor je/jullie!
Op de Contact-pagina staat mijn emailadres.... Dat moet echt 100% spamvrij te gebruiken zijn; ik heb het al sinds 1995, en heb het gekozen/gehouden omdat die provider zo goed spam e.d. filtert :-)
Ik hoop dat het lukt! (Het telefoonnummer heb ik niet meer, en het is ook onveilig om dat hier te posten.. Dus hoop ik dat Mail wel lukt...) Sorry dat het allemaal zo moeilijk is, het internet heeft nog veel te veel gebreken.. :-}
Hartelijke groet,
Jolie

P.S., ik heb jullie Email-adres wel gevonden Mies, ik zal zo even een berichtje sturen met mijn adres er in...