Topic: Sjieke dame

Mijn liefje ziet er na het re-stylen prachtig uit als een mooie exotische dame, dat was echter wel anders toen ik haar kreeg.
Ze had geen droge draad aan haar lijfje want ze had ernstige waterschade opgelopen na de watersnoodramp van 1953. Doordat haar rieten rokje slap geworden was en de kleuren doorgelopen waren ging ze in de 'uitverkoop' en konden mijn ouders haar betalen en zo kwam ze bij mij.
Ze heeft een grote S met daarin een ooievaar met een kind op z'n rug en het nummer 42 in haar nek en boven op haar rugje.

Graag zou ik willen weten wie de fabrikant was en of ze een officiële naam had in een catalogus.
Alvast bij voorbaat dank!
groetjes
Lot

Re: Sjieke dame

Hallo Charlotte,

Wat een leuke story over jouw popje. Ik heb haar net ook even bekeken op MP. Inderdaad een heel mooie pop.  Over het merk kan ik je niet veel vertellen ik heb er geen verstand van ben niet zo van de merken.  Het ooievaartje komt wel vaker voor bij oude poppen. Wellicht kan toch iemand hier op dit forum je meer er over vertellen.  Succes hoor.

Groetjes,
Dorien

Re: Sjieke dame

Het ooievaartje in het merk wijst op een duits popje,na 1945. De firma heet "storch". De S komt van :SchwabischeCelluloidwarenfabrik! Ze kan 150 euro waard zijn