Topic: ARI popjes

Ik ben hier nieuw en ben begonnen met Ari popjes te verzamelen.
Kan iemand mij wat inzicht geven wb de kleine ARI poppetjes? Ik heb er een aantal maar ben benieuwd uit welk jaartal ze komen, en wat de oudste zijn. Ik had gelezen dat de oudste met dichte vuistjes zijn, en dat de latere popjes zacht en hol waren vanbinnen. Nu heb ik er een aantal met dichte vuistjes (je zou zeggen de oudste) maar deze zijn wel zacht en hol (lijf en hoofd). Ik heb er ook een paar die hebben afwijkende rode schoentjes. nl niet de standaard rode schoentjes maar rood met een bandje verticaal over de wreef en om de enkel. Deze hebben allen gesloten handjes en helemaal massief. Ik hoor graag reakties.

Re: ARI popjes

Ha Netty,
Welkom op het forum!
De ARI-poppetjes zijn erg leuk... Zó klassiek... Mooie gezichtjes, mooie uitdrukking... Ook jeugdsentiment voor mij, wij speelden er ook mee... ik heb er nog steeds een aantal, ze staan zo leuk in poppenhuisjes e.d.
Van de leeftijd, het type enzo, heb ik geen enkel verstand, en heb er zelf ook vaak maar weinig over kunnen vinden.
Ik zou het ook heel leuk vinden om er meer over te horen... :-)

Hartelijke groet,
Jolie

3 (edited by Netty 2018-03-14 23:15:12)

Re: ARI popjes

Hallo Jolie, Ja de popjes komen uit mijn kindertijd. Ze zijn idd zo schattig. Ik hoop dat er iemand reageert die er meer over kan vertellen. Er zijn ook van die rubberen baby popjes met witte schoentjes met rood stipje erop. Ik vraag me af of dit ook ARI popjes zijn. Ze hebben nl geen ARI merkje.

Groetjes, Netty

Re: ARI popjes

Ha Netty,
Inmiddels heb ik een héél klein beetje meer informatie gevonden... Op de Duitstalige wikipedia, bij August Riedeler. De zachtplastic popjes zijn van na WOII, het merk ARI is van na 1948... De pagina verwijst naar een mooie (Duitstalige) pagina met héél veel foto's... Misschien kun je daar met vergelijken uitvinden welke types popjes je hebt...?

Maar misschien had je die zelf inmiddels ook al gevonden :-)
Groetjes,
Jolie

Re: ARI popjes

Dank je wel voor de info. Ik had deze site nog niet gezien.
groetjes Netty