Topic: Donkere vlekken op oude vinyl(rubberen) pop

Beste poppenliefhebbers,
Ik heb een oude (jaren 60-70 denk ik) Duitse pop. Ze heeft twee donkere vlekken op haar hoofd (zijkanten van het gezicht). Het is geen vuil maar het komt door bepaalde reacties in het vinyl/rubber van oude leeftijd. Heeft iemand ervaring met het verwijderen van deze vlekken?
Hartelijke groetjes
Jane

Re: Donkere vlekken op oude vinyl(rubberen) pop

Ha Jane,
Oeh, ja, dat zijn moeilijke verkleuringen... Zo'n vlek is mij nog niet gelukt om weg te halen.. ik ben ook al snel bang dat ik het erger maak of het materiaal verzwak..

Is het zo'n soort vlek als bijv. hier (al is die wat groeniger?)? Dan zou ik misschien kiezen voor een mutsje/sjaal om het te camoufleren... Sorry dat ik geen beter idee of tip heb!
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Donkere vlekken op oude vinyl(rubberen) pop

Hoi Jolie
Bedankt voor uw reactie! Ja, ik denk ook deze twee vlekjes zo maar te laten, het is niet erg zolang ze zo blijven, ik hoop dat ze niet groter zullen worden, tot nu toe groeien ze niet. Ergens heb ik gelezen dat mensen deze vlekken met een mengsel van sterke middel voor witte was en azijn proberen te verwijderen, oude DDR-poppen zijn van vinyl volgens dit artikel, en vinyl kan er goed tegen, maar oude rubber - niet (mijn pop is ook van DDR). Maar in ieder geval vind ik het riskant voor zo'n oude materiaal. Nogmaals bedankt.
Hartelijk groetjes
Jane

Re: Donkere vlekken op oude vinyl(rubberen) pop

Hoi, in Engeland hebben ze een middel genaamd Oxy10 ( geen flauw idee of het in Nederland te verkrijgen is) waarmee ze soortgelijke vlekken in Sindy poppen verwijderen...opsmeren en een paar uur in zonlicht leggen....schijnt te helpen...
Loont misschien de moeite om daar eens naar te googlen.