Topic: Pop zoekt nieuwe ouder

Ik heb een oude pop geërfd van mijn moeder. Die had haar weer van haar moeder. Mijn moeder heeft een nieuw onderjurkje voor haar gemaakt maar de meeste kleding inclusief de onderkleding lijkt nog origineel.
Jaren geleden heeft mijn moeder met deze pop een poppendokter bezocht voor de nodige reparaties. Haar hoofd was gebarsten en is gelijmd. Hij heeft altijd in haar woonkamer gestaan op een speciaal antiek kinderstoeltje.
Ondanks haar wat frommelige en hier en daar vergane kleding, een paar afgebrokkelde teentjes, haar haar wat nodig een was- en kam-beurt nodig heeft en een half vergaan lakschoentje zoek ik toch een lieve en zorgzame koper/koopster als nieuwe adoptie-ouder voor deze pop.
Achterop het porseleinen hoofdje staat te lezen: Armand Marseille 390 A 8 M.
Als er iemand bereid is om voor deze pop een eerlijke prijs te betalen of meer informatie en foto' s wil ontvangen dan hoor ik dat graag!
Ik weet niet hoe ik via dit forum foto's kan toevoegen.
Ps Ik woon in Zeeland vlakbij Domburg.

Re: Pop zoekt nieuwe ouder

Het klinkt als een prachtige pop, Jeane!

Een van mijn mooiste poppen is van hetzelfde merk, hier is een foto van haar:
https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen/AM390.jpg

Armand Marseille was een in Duitsland werkzame poppenfabrikant, uit een Franse familie, die ooit naar Rusland gevlucht was. De poppen hebben een prachtig uiterlijk, ze waren dan ook erg populair en werden destijds (tussen ± 1890 en 1910) veel verkocht, en naar het buitenland geëxporteerd.

Wat leuk dat je bij mijn vader in de buurt woont Jeane :-)

Hartelijke groet,
Jolie