Topic: Armand Marseille Dreambaby 351/6K

AM pop

Vandeweek zat ik met Rosalie (6) op een terrasje, kop chocolademelk met slagroom erbij. We bladerden door een Poppen-boekje uit het Antiquariaat.
   
En welke Pop zou jij kiezen, als je heeeeel rijk was? vroeg ik aan Rosalie.
Deze, bladerde Rosalie de porseleinen prinsesjes en stuurskijkende baby's voorbij en wees op Armand Marseilles My Dream Baby ,
Kijk, hij heeft een tandje, zo schattig! Inderdaad, elke Dream Baby van Armand Marseille is een schatje. Nu is voor een zesjarige een breekbare pop geen optie, maar een goede smaak heeft ze wel. En een dure ;-)
   
Een gave Pop als deze Dream Baby 351/6K uit de jaren '20 van de vorige eeuw, met slaapogen, een hoofdje van bisque en een vijfdelig babylijf van composiet, zou ik zelf niet verkopen voor minder dan 160 à 180 euro. Afhankelijk van de maat, deze poppen zijn gemaakt van 10 cm klein tot 50 cm groot. Een koopje, als je het vergelijkt met de prematuurtjes van zacht plastic en 950,- euro die vandaag zo hip en hot zijn: de Reborns . En, laat ik eerlijk zijn, keramiek en bisque is een stuk houdbaarder dan siliconen/vinyl.
   
De Dream Baby op de Foto is op Marktplaats te koop bij Domino (Link) . Jarenlang hoorde deze allerliefste baby tot de collectie van Domino's moeder. Maar met de leeftijd komt de kleinere woning, en daarmee ook het noodzakelijke afscheid van de pop.
   
Misschien past deze Dream Baby in uw collectie. Mijn dochtertje kan hem, net als ik, heel mooi vinden, ze is er nu nog ècht te jong voor ;-)
   
    AM pop
   
Mogelijk kan de eigenares zelf nog iets meer vertelen over deze pop. In de afbeeldingen zie ik geen beschadigingen, hooguit wat ontbrekende verf — wat voor mij eerder een bewijs van leeftijd en een —gelukkig— ongerestaureerde staat zou zijn. Natuurlijk bestaan er goede restaurateurs, maar een likje verf kan ook zijn aangebracht om schade te verhullen. Dan zie ik liever een grijs plekje voor de oude verf heen schemeren. Toch?

Re: Armand Marseille Dreambaby 351/6K

wat een prachtige poppen staan er toch te koop bij Domino. Echt de moeite waard om te kijken en/of te kopen. Het lijkt me best moeilijk voor Domino's moeder om afscheid te nemen van de poppen. Je kunt zo aan de foto's zien dat er altijd met liefde en zorg op de poppen is gepast. Ik hoop dat mevrouw toch nog wat poppen mee kan nemen als ze kleiner gaat wonen.