1 (edited by ienbischof 2014-12-31 14:39:17)

Topic: Restauratie Sonneberg pop Sophie

http://i60.tinypic.com/4qhaic.jpg
Op Marktplaats gekocht. Ogen lagen los in het hoofd. Een oog was afgebroken. Ik heb papiermache gemaakt. Dat heb ik in het oog gedaan en weer op het pinnetje gezet. Oogjes schoongemaakt en een paar wimpertjes erbij geplakt. Het gips in het hoofd wat bijgeschaafd en de ogen er weer ingezet. Slapen doet ze eigenlijk niet meer, maar dat hoeft van mij ook niet.

Gezicht schoongemaakt. Eerst met gekookt water, dat werkte niet echt. Ik had het idee dat er nagellak op de wangetjes zat. Dus maar met grof geweld. Polish remover. Nu ziet ze er een stuk beter uit. De kopdeksel was te klein, daar heb ik 2 bierviltjes onders geplakt. Een zakt in het kopgat, de ander verhoogt het kopdeksel iets. De pruik is niet meer te gebruiken, dat was wat losse troep op het hoofd geplakt en een lapje erom heen.
Zo ziet ze er een stuk beter uit.

http://i58.tinypic.com/16itmow.jpg

Toen ik de pyamabroek en de schoenen uittrok schrok ik van de staat waar de benen zich bevonden. Een voet helemaal open en beide benen met grof plakband omwikkeld. Het leek alsof het ene been onder een vrachtwagen bekneld was geweest. Ik heb de benen eraf gehaald en het ene been opgevuld met keukepapier dat ik eerst een beetje vochtig heb gemaakt. Daarna met papiermache de naden bewerkt en de voet, eerst een malletje van een bierviltje, ook opgevuld. Ze hangen nu te drogen aan de lamp.
http://i60.tinypic.com/dme9dw.jpg
Als het papiermache droog is, zal ik het weer schuren en kijken of het nog meer moet worden bijgewerkt. Daarna met gesso, acrylverf en als laatste schoensmeer in de juiste kleur. Dat heb ik nog niet.

Wordt vervolgd.

Re: Restauratie Sonneberg pop Sophie

Beste Ien wat een werk ook ik heb er ook zo een gehad die zo beschadigd
was
Maar haar lijf en armen zijn nog in goede staat
Het gezichtje is al opgeknapt hoor en ik heb bij 1 pop ook met polish het glimmende v d wangen af moeten halen soms kan het niet anders
Maar jou kennende word het een prachtige pop als ze af is

Vriendelijke groeten van Ineke

Re: Restauratie Sonneberg pop Sophie

http://i59.tinypic.com/rwtj6w.jpg
De benen zitten er weer aan. Er ontbreken nog een oaar vingertjes aan de handen. Daar moet ik denk ik miliput voor gebruiken. Misschien kan ik dat in Breda kopen. De armen zijn erg zwaar. Misschien van gips. Daar durf ik geen speldjes in de steken, dan heb ik misschien geen handen meer.

Daarna miet ik gaan bedenken wat ik er voor kleerdjes bij wil maken. Ik dacht aan een matrozenpakje.
Groetjes, ien

Re: Restauratie Sonneberg pop Sophie

http://i58.tinypic.com/234bur.jpg

Sophietje ziet er weer gezond uit. Een matrozenpakje zal haar prachtig staan. Maar ik denk dat zo'n mooie meid alles goed staat!

Groetjes, Durvina