Topic: Heubach-Köppelsdorf 320-popje, restauratie lijfje

Op 20 november werd het Heubach-Köppelsdorf-320-popje, waarover Leora al vertelde, bezorgd. Verkoopster Wies had haar goed ingepakt... Het popje heeft een mooi gezichtje van gespoten porselein (van binnen is het hoofdje wit, van buiten van gespoten verf...)


Heubach


Zoals Wies al schreef, was het lijfje flink gehavend...:

Heubach

Met Milliput en plamuur zijn de beschadigde en ontbrekende delen bijgewerkt, in de foto's is te lezen hoe:


Heubach

Het schuren van de vingertjes bleek best lastig... Voortaan moet ik toch proberen die meer "precies" te kleien met Milliput, want bijwerken is best lastig...:

Heubach

De teentjes waren flink weggesleten of misschien wel weggeschuurd, want er leken al oudere opknappogingen en verschillende verflagen te zien in het lijfje,

Heubach

Hoe zouden anderen dat toch doen.....? Als je zo'n lijfe overschildert, zie je al snel kwaststreken, hoe je de acryl ook mengt, verdunt en wat vor kwasten of penselen je ook probeert.... Volgende keer zal ik 'ns een zachtschuimrubber rollertje proberen...

Heubach

Na heel veel schuren, en weer opnieuw verven, werd het resultaat beter:

Heubach

Het elastieken heb ik anders gedaan dan het eerder gedaan was, bovenop het houten kopstukje heb ik geen spijker door het elastiek geprikt, maar een ringetje van een sleutelring... (heel handigis dat ook weer niet, want het gewichtje van de oogjes komt erg laag...)

Heubach

De oogjes vond ik niet na 1 x goed geplaatst... Het linkeroogje zat voor mijn gevoel een fractie te hoog, èn de oogjes draaiden niet mooi... ik heb het gips weer losgemaakt met een druppel "blue wonder" (kàn dat eigenlijk wel met de verf, vroeg ik me later af.... gelukkig niet geknoeid, maar of het slim was...? Het gips ging los, dat wel..)


Heubach

Deze keer heb ik de oogjes tijdelijk vastgezet met kneedgum, voor ik er —deze keer dikker— gips op deed.

(Vraag aan de lezer...: Waar zou ik toch die ogenwas kunnen kopen...? Daarmee kun je ogen vastzetten tijdens het gipsen.. Ook zoek ik nog roze was voor de oogleden... :-} Ik heb me suf geGoogled in alle mij bekende talen, maar niets gevonden... In het gunstigste geval komt er 'was voor meubels' uit.. Maar voor poppenogen...? ;-} Onvindbaar.. ;-})


Heubach

Ook het ontbrekende tongetje moest nog geplaatst worden..:

Heubach

Na het plaatsen van ogen en tongetje ziet het gezichtje er zo uit.
Het gezichtje van Evelientje heeft hier en daar vlekjes die er niet afgaan... ik laat dat zo, om de verf niet te beschadigen:

Heubach

Het mondje heb ik bewust niet bijgewerkt, het kàn (hoeft niet..) er zo 'nep' uitzien, dan is een popje meteen een "opgeknapte pop", en dan zie ik soms liever de verbleekte originele verf:

Heubach

Het leuke jurkje had Evelientje al, zoals is te zien in de eerste foto's. Het is erg mooi breiwerk, mooie wol, en het past wel bij de tijd van dit speelpopje.

Alleen nog een nieuw oud pruikje en een passend kopdekseltje. Maar voor nu staat dit bruine kortharige (synthetische) pruikje haar ook heel schattig... :-) En we zijn alledrie blij met Evelientje :-)

Heubach

Hartelijke groetjes en een fijne decembermaand iedereen!
Jolie

2 (edited by Leora 2012-12-16 13:38:38)

Re: Heubach-Köppelsdorf 320-popje, restauratie lijfje

Ja heel leuk poppetje! Maar, je hebt een probleempje! Want waar is Evelientje's plaatsje? In de grote glazenkast is het vol, de plastic-poppen kast ook al. Misschien op de kast? Of.. In dat poppenhuisje dat ik van de suprise heb gekregen. Daar past een popje in. Evelientje past er wel in. Maar dan moet je nog bedenken waar je dat poppenhuisje zet..

Groetjes,
Leora.

Ik ben Leora! Ik spaar spaanse poppen en ik maak dan een familie! Al die poppen moeten een spaanse naam hebben die begint met ''Ad''. Dit zijn de namen van mijn spaanse poppen: Adora, Adamo, Adelio en Adriano.

Re: Heubach-Köppelsdorf 320-popje, restauratie lijfje

Hihi, ja, daar heb je helemaal gelijk in Leora!! Een extra kast ergens...? Een groter huis..? Een zolder op het dak bouwen..? Ik zal er nog vaak van dromen :-) (Een mens moet wat te dromen overhouden nietwaar ;-) ;-))
Groetjes,
Jolie

Re: Heubach-Köppelsdorf 320-popje, restauratie lijfje

Het beste idee vind ik de tweede wink. Een groter huis!! Maarja, een zolder op het huis kan ook. Maar die zolder is dan alleen voor poppen!!!!!

Ik ben Leora! Ik spaar spaanse poppen en ik maak dan een familie! Al die poppen moeten een spaanse naam hebben die begint met ''Ad''. Dit zijn de namen van mijn spaanse poppen: Adora, Adamo, Adelio en Adriano.