Topic: Poppenwasje

Carla was hier vorige week een paar dagen. Ze bracht haar oude poppen mee die ze op zolder gevonden had. Keesje en Roselien die ik in 1978/ 1979 maakte en nog een popje (weet niet of die een naam heeft) dat ze een paar jaar later zelf maakte. Ze heeft daar toen op school een spreekbeurt over gehouden. Daar valt best heel wat over te vertellen wat er allemaal voor komt kijken om zo'n pop te maken!

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/P1410839.jpg

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/P1410844.jpg

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/P1410846.jpg

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/P1410880.jpg

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/P1410909%20-%20kopie.jpg

Keesje is weer lekker schoon!

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/P1410907.jpg

Hier is de echte Kees tussen twee zusjes. Hoe oud dat broekenmannetje daar is weet ik niet. Hij is in maart 1932 geboren, een foto uit ongeveer 1934? De meisjes hebben dus poppen uit de jaren 30!

Hartelijke groetjes van Durvina

Re: Poppenwasje

Hallo Durvina,  ik vind Keesje en Rosalien hele leuke poppen. De kleertjes van Keesje zijn zo mooi nagemaakt van de foto. Oude foto's ik hou er van. Erg leuke oude foto is dit, de meisjes met hun poppen en Kees er zo fier tussen. Staat u op deze foto?

Hartelijke groet, Marianne

Re: Poppenwasje

Hallo  Durvina .
Wat een mooi pak van kees, ik heb nog een jongens pop en wil het graag na maken ,als je dat niet erg vind, alleen heeft die knul kromme benen.
Gr  Mies

Re: Poppenwasje

Nee hoor Marianne, ik ben er niet bij, ben 'pas' in 1940 geboren. Dat jongetje is m'n man met twee van zijn zusjes. Dit was denk ik de eerste keer dat hij op de foto ging. Er werden in die tijd niet zoveel foto's gemaakt als nu! Ja leuk, die oude plaatjes!

Natuurlijk mag je het matrozenpakje namaken Mies. Of ik het zelfgemaakte patroontje nog heb zou ik zo gauw niet weten. Het is al zo lang geleden dat ik poppen met zeemleren gezichtjes maakte (zoals beschreven staat in het boekje "Poppenkraam" van Kittie Markus).
Keesje heeft een rechttoe-rechtaan lijfje, gevuld met aan repen geknipte oude panty's. Jouw pop zal wel een ander figuurtje hebben Mies.
Voor Marijn maakte ik vorig jaar nog een matrozenpak. Dat is te zien bij: Kleren voor Luciënne 50 cm en Marijn 55 cm. Japanse Royal poppen.

Allemaal hartelijke groetjes en nog fijne dag,
Durvina

Re: Poppenwasje

Hallo  Durvina .
Ik laat je even weten dat wij met vakantie gaan a s vrijdag . heb het nu druk met inpakken en zo huis schoon achterlaten  enz. Laptop gaat mee en misschien zet ik daar die foto,s wel op of stuur ze naar je adres .Ben nog niet in orde maar dat zal daar wel beter worden.
Groeten en mooi weer.van Mies.

Re: Poppenwasje

Hallo Mies, hele fijne vakantie en rustig aan. Geniet er van!

Hartelijke groet, Durvina

Re: Poppenwasje

Ha Durvina,
Wat een goed idee om op basis van een foto zo'n mooie pop te maken! Keesje en ook de twee andere popjes (door Carla op haar 11e gemaakt!) zijn heel geslaagd, erg leuke kleertjes hebben ze destijds ook gekregen; van mij mag die tijd (althans, de poppen-maak-liefde-van-die-tijd) snel terugkeren :-)

Een fijne vakantie Mies!
Hartelijke groet,
Jolie

Re: Poppenwasje

Fijne vakantie Mies!