Topic: Halle allemaal....

Jaja, ik ben er weer .
Na een lange periode van afwezigheid, probeer ik nu langzaamaan de draad weer op te pakken.
Een paar jaar geleden schreef ik, dat ik weer geopereerd moest worden en dat is ook gebeurd.
De eerste paar maanden ben ik in behandeling geweest in het Rughuis, en toen ging het een beetje maar, daarna is het snel bergafwaarts gegaan.
Had steeds weer veel pijn maar, ik was zoals de specialist zei...uit behandeld.
Had ook veel pijn in handen, benen en ook weer de rug, ben ik uiteindelijk bij de Reumatoloog beland en daar werd de diagnose ..Fibromyalgie ..vast gesteld. Kan niets aan gedaan worden erg genoeg. Of alles nog niet genoeg was, begon mijn maag flink op te spelen, na onderzoek bleek, dat ik nogal heftig reageerde op bewerkte voedsel producten.
Ik mag nu alleen maar puur natuur eten . Geen kant en klaar producten, geen pakjes en zakjes en al dat soort zaken.
Door al die toestanden ben ik in een behoorlijke burn-out beland pffff
Het gaat nu  stilletjes aan weer wat beter, ben wel behoorlijk aan huis gebonden, kan nog geen 50 meter meer lopen, zelfs niet met de rolator.
Heb in die periode heel veel gelezen, gepuzzeld en tv gekeken maar op een gegeven moment begint dat ook te vervelen.
Ik heb nog een paar Ratti-poppen in de kamer staan en toen kreeg ik toch weer de kriebels om weer te gaan breien en toch maar weer poppen aan te kleden.
Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.Ik heb Jolie aangeschreven ( het Forum stond nog steeds bij mijn favorieten op de pc  is nu dus een laptop geworden :-) )of ik weer op het forum kon en ja, dat is gelukt ( dankjewel daarvoor Jolie )
Zo vaak als vroeger de poppen aankleden, dat lukt niet meer maar zo met en met gaat et toch wel.
Lieve groetjes Nickie

Groetjes Nickie

Re: Halle allemaal....

https://i.postimg.cc/4y1ZGRYK/Evi.jpg

Groetjes Nickie

Re: Halle allemaal....

Ha Nickie, Welkom terug!
Wat een zware jaren heb je beleefd... :-/
Ik hoop dat het dieet je tòch een beetje grip op je gezondheid terug kan geven, het lijkt me zó zwaar, zoveel klachten..

We hebben hier ook zware jaren achter de rug, zelf gezond gelukkig, maar veel (ook onverwachte) sterfgevallen onder dierbaren, we zijn nog niet 'uit de nasleep', om het maar zo te zeggen...
Vandaar (van mijn kant ook) veel stilte op het forum: om temidden van al dat nachtwerk óók nog grip op de grwl-spammers te krijgen hier.. het werd niet meer te doen...
Vandaar dat zèlf een account activeren nu uit staat: alleen de mensen die al een account hebben, kunnen hier nog posten... Nieuwe accounts maak ik wel eens (handmatig, heel gedoe) aan, maar mensen hebben vaak maar 1 vraag "Wat is de waarde van mijn pop?!" en zodoende heb ik daar een uitgebreide webpagina over gemaakt: https://welkepopisdat.nl/waarde_antieke_poppen.html
Ook dat veroorzaakt dus extra stilte hier :-)

Wat een enige elegante italiaanse Ratti-pop, Nickie! Mooi pakje draagt ze ook... Dat heb je mooi gemaakt!

ik zal kijken of het me lukt om wat haakpatroontjes te plaatsen vandaag..

In elk geval, welkom terug, Fijn dat je gezondheid het tòch weer toelaat om wat te computeren en handwerken!

Groetjes,
Jolie

Re: Halle allemaal....

Dankjewel Jolie ja, het is mij ook op gevallen dat het griezelig stil is maar, wie weet komt het allemaal nog .
Ik hoop het in ieder geval wel :-)
groetjes Nickie

Groetjes Nickie

Re: Halle allemaal....

Goede avond Nickie, In de rubriek https://poppenforum.nl/forum/7/kleertjes-voor-poppen/ heb ik nèt twee haakpatroontjes toegevoegd :-)

We hebben het wel ècht heel druk... mijn vader is kortgeleden helaas óók overleden, ik heb al zijn uitgebreide website geBackUpt op dit nieuwe, eigen domein, en ook voor enkele van mijn overleden dierbare vrienden maakte ik een In Memoriam-website.

Het zijn wat dat betreft vreselijk zware tijden. Er ligt hier veel achterstalligs van allerlei type bezigheden/noodzakelijkheden ;-}

Maar een mens heeft zéker ook ontspanning nodig, vandaar dat ik altijd wel iets zit te haken of breien als ik "niets doe" ;-) alleen het uittekenen van de patroontjes.... Ook dat is veel werk, en het schiet er vaak bij in :-)

Ik vermoed dat héél veel mensen dit nu doormaken... Er zijn zóveel sterfgevallen, sterfgevallen door uitgestelde zorg, door covid, door long-covid. Het is echt een tragedie en het houdt zoveel mensen aan huis gekluisterd.

Maar ik zal m'n best doen om hier af en toe een patroontje of een popje te posten, hier staan in ieder geval 2 nieuwe patroontjes: https://poppenforum.nl/forum/7/kleertjes-voor-poppen/

Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Halle allemaal....

Wat vreselijk allemaal Jolie, alsnog gecondoleerd met het verlies van je vader. Het is toch een heel gemis als ze wegvallen. Mijn beide ouders zijn er ook niet meer. Mijn vader stierf toen ik 14 was en mijn moeder is in 1996 overleden.
Ja  die corona, het is erg en je weet gewoon niet meer waar je aan toe bent. Ergens vind ik het nieteens zo erg, dat ik meer zo veel de deur uit kan. Ik heb je patroontjes gezien en ik vind ze prachtig. Ik heb vandaag nogeens op het forum gespit en kwam de site van Durvina  tegen. Wat jammer dat zij niet meer op het forum  zit. Wat had zij prachtige berichtjes. Ik mis haar echt wel. Weet jij hoe het met haar is en Mies en nog veel a deren . Misschien dat ze toch nog weleens op het forum komen kijken. Ik wens jou veel sterkte en dat de rust weer terug komt  .lieve groetjes Nickie

Groetjes Nickie

Re: Halle allemaal....

Dankjewel Nickie; dat lijkt me ook erg zeg, op je 14e al je vader verliezen :-/
Ja, je hebt gelijk, het is vooral het onzekere vooruitzicht van de covid-crisis. Ik hoop vooral dat de 'gewone zorg' en de basis-dingen, desnoods met wat aanpassingen, kunnen blijven doorgaan/weer op gang kùnnen komen.

Ja, Durvina's patronen en gerestaureerde popjes zijn pràchtig! Van sommige pagina's zijn Durvina's foto's weg door het wegvallen van TinyPic, een enorme klus was dat voor haar om die zo goed als het ging weer terug te plaatsen. Ik hoop ook dat hier ze af en toe nog kijkt :-) Maar ik begrijp het ook heel goed, dat een stil forum geen uitnodiging is :-}

Ik heb gisteren hier een restauratie van een Googly-popje geplaatst.

Zo liggen er nog meer fotoseries.
Maar er ligt hier helaas zo veel (andere dingen) ;-} Zo blijft het van het een naar het ander rennen ;-} ;-)
Enfin, dankjewel voor je goede wensen Nickie!
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Halle allemaal....

Hallo Jolie
Ik had Durvina ook al een berichtje gestuurd  op haar moderator account maar..
nog niets gehoord. Jammer :-(

Groetjes Nickie

Re: Halle allemaal....

Ha Nickie, Dat kan ook aan het Forum liggen hoor... We hebben op de server veel dingen moeten 'uitschakelen' omdat er op allerlei manier werd geprobeerd spam te versturen; misschien werkt mail-functie niet meer door de anti-spam-maatregelen.. :-/
Groetjes,
Jolie

Re: Halle allemaal....

Ow, dat zou kunnen. Jammer

Groetjes Nickie

Re: Halle allemaal....

Ha Nickie, leuk dat je weer terug bent van weggeweest! We misten je opeens en dan ga je je toch afvragen: zou er iets ernstig met Nickie gebeurd zijn. Je hebt veel meegemaakt intussen, fijn dat je weer zin hebt om een breiwerkje op het forum te zetten! Ik kijk zo’n enkel keertje op het forum om een door mijzelf gemaakt breipatroontje op te zoeken. Eens in het kwartaal stuur ik een patroontje en/of reparatie van een pop op naar het blad “Poppen & Teddy-Beer”. Wel leuk je eigen poppen in zo’n blad terug te zien! Jolie bracht me op het idee.
Zo eens in de 3 maanden is te doen. In het herfstnummer staat geen bijdrage van mij. Tegen dat ik die op moest sturen kreeg ik grote problemen met mijn computer. Fotoboeken waar ik mee bezig was moet ik nu opnieuw maken. Ik sla die nu wel online op! Zo ben ik dus altijd maar bezig.
Maar goed om wat om handen te hebben in deze donkere dagen. Dan gaat de tijd veel te snel!
Je heb dat Ratti-popje maar weer mooi aangekleed Nickie. Dat kleurtje staat haar goed. De Wildebras die ik van je overnam zit met haar blauwe kleertjes aan nog gezellig bij haar broertjes en zusjes. Ze heet Nickie, dus ik vergeet jou naam nooit meer ;-)
Een berichtje op mijn moderator account, kan dat? Ik heb niets gezien Nickie. Maar nu heb je dan weer een levensteken van mij.
Veel sterkte met de Fibromyalgie. Zo-even een filmpje zitten kijken over Fibromyalgie. Ontzuren, bewegen en knuffelen. Bij dezen:

Een knuffel van Durvina


Je hebt een heftige tijd achter de rug Jolie! Gecondoleerd met het verlies van je vader. Ik heb op zijn site zitten kijken. Wat is daar veel op te zien. Je vader woonde daar mooi in Domburg in de duinen en bij de zee. Heel veel sterkte toegewenst nu je hem moet missen!

Veel liefs van Durvina

Re: Halle allemaal....

Goedemorgen Durvina,
Wat fijn, om weer iets van je te horen.
Ja, het waren moeilijke en zware jaren  en helemaal goed wordt het niet meer maar, het is oke zoals het nu is. Ik kan weer een beetje van alles en ..als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.
Gelukkig kan ik weer een beetje breien en dus, ben ik weer met de "poppenkinderen"begonnen.
Het forum weer aangeklikt maar, ik kon er niet meer op. Jolie aangeschreven en zei heeft mij een nieuw wachtwoord gegeven zodat ik weer het forum op kon.,weg waren en niemand die noen berichtje had gestuurd.
Het was altijd zo fijn en gezellig op het forum.
Ik vermoed ook, dat er ergens iets fout is gegaan want, normaal gesproken, kan je op een forum de beheerden en de moderator een prive berichtje sturen op moderator/beheerder account,
Ik heb Jolie ook een berichtje geschreven op haar account maar, ik vermoed, dat zij het ook niet heeft kunnen zien.
Ik had haar gevraagd, of er een mogelijkheid bestaat om het forum nieuw leven in te blazen.
We zien het wel, Het is ook doodjammer, dat al jouw prachtige berichtjes en foto's weg zijn.
Ik heb inmiddels een nieuw site gevonden waar je super gemakkelijk foto's kunt uploaden en op een forum kunt plaatsen.
Met het plaatje van mijn pop Evi, heb ik het uit geprobeerd en zoals je ziet, is het gelukt :-)
Zo, ik stop er nu maar mee want, manlief heeft de ontbijt tafel klaar staan.

Hele lieve groetjes van Nickie

Groetjes Nickie