Topic: Marktplaats

Hooi,
Ik wil graag weten wat jullie zoal intypen op marktplaats voor het volgende:
Ik zoek oude popjes die ik misschien kan restaureren en schoonmaken dus zoal opknappen, dus wat typen jullie hier zoal voor in?
Groetjes Dana

Re: Marktplaats

Hoi Dana,
Wat ik tegenwoordig op Marktplaats gebruik is RSS... Dat is een zoek-methode die voor mij zoekt.. :-) De zoek-resultaten verschijnen dan in een apart mapje in mijn mail-programma. Zo'n apart mapje is handig, want dan kan ik ze ook negeren als ik het te druk heb :-)
Zelf gebruik ik er dit Mail-programma voor: https://hosting.watsnel.nl/university/applemail-rss

De RSS-marktplaats-instellingen kun je hier vinden, die zijn op de nieuwe MP-site een beetje veranderd sinds het "RSS-knopje" van de site verdwenen is :-/
http://www.rss-widget.nl/rss-marktplaats-zoeken.php

De trefwoorden die ik gebruik zijn heeel simpel.... "pop" (!) dus deze RSS-zoekstring:
http://kopen.marktplaats.nl/opensearch. … amp;d=5000

Maar voor een paar Verkopers heb ik een eigen zoekstring, die ALLE advertenties van die ene Verkoper ophaalt, hiermee kun je bijv. alle advertenties van Janny uit Dronten ontvangen:
http://rss.marktplaats.nl/opensearch.ph … &s=100

Op de oude MP-site gebruikte ik wèl het zoekvenster... Maar tegenwoordig  werkt hun site niet meer zo goed... Ik gebruikte bijv. het "min-teken" ("-"). Met bijv. "-reborn" filterde ik alle reborn-poppen weg, die hoef ik eigenlijk niet te zien, omdat ik die niet verzamel of maak.. Maar dat werkt niet goed meer.

Soms gebruikte ik ook "gebroken" als zoekwoord op de oude MP-site. Dan kwamen de kapotte poppen vaak wel tevoorschijn. Of "kapot". Of "breuk", of "haarlijn." Of bijvoorbeeld de naam van een merk ("Ratti") waarvan ik alle poppen wel wilde zien. Ik bewaarde de trefwoorden, vooral die met de "min-tekens", dat kon door een bookmark naar Marktplaats te maken, met alle trefwoorden ingevuld.

Maar tegenwoordig werkt hun site zo vaag, dat ik nu alleen nog maar "pop" gebruik, en met RSS door alle advertenties loop.

Zo weet ik nu dat ik er de laatste dagen 2766 gemist heb... ;-) ;-) Als het er ZOVEEL zijn geworden, zet ik ze wel 'ns in 1 klap op "gelezen", dan bekijk ik ze niet meer.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.....
Het lijkt misschien wel erg ingewikkeld, zoals ik het doe... Aan de andere kant, als je het eenmaal aan de praat hebt, dat RSS (je zou daarmee ook alléén op "gebroken" in de categorie "antieke poppen" of "poppen verzamelen" kunnen zoeken) dan is het wel èrg makkelijk...

Wat ik vooral heel jammer vind, is dat Marktplaats de site ZO veranderd heeft dat veel dingen die prima werkten, niet meer functioneren.

Vroeger gebruikte ik de site van MP veel meer. Er kwamen meer poppen tegelijk op 1 pagina, de filters werkten beter, de foto's werkten allemaal (nu zie je regelmatig advertenties met lege foto-kaders.)

Enfin, een heel verhaal, maar ik hoop dat je er iets uit kunt pikken waar je wat aan hebt :-)
Groetjes,
Jolie

Re: Marktplaats

PS, als je in Webbrowser Firefox op de RSS-links
http://kopen.marktplaats.nl/opensearch. … amp;d=5000
en
http://rss.marktplaats.nl/opensearch.ph … &s=100
klikt, krijg je de vraag of je je er op wilt abonneren... Dan kun je in Firefox alle berichten laten binnenkomen in 1 mapje.
Op die manier kun je ook je eigen "abonnement" op de marktplaats-advertenties maken, met de zoekwoorden die jij graag wilt zien..

:-)
Groetjes,
Jolie

Re: Marktplaats

hoi hoi, ik zoek vaakop de woorden restauratie en pop, of restauratie project, of poppendokter, meestal kom je dan wel wat leuke popjes tegen. groetjes mieke

5 (edited by Dana 2013-04-09 06:23:04)

Re: Marktplaats

Heel erg bedankt voor de uitleg Jolie en Mummyfrom2