Topic: Waarschuwing: Oplichter actief met Heber-Co-pop

Op Marktplaats is weer een Oplichter actief. Deze persoon bood op Marktplaats o.a. een vrij zeldzame Duitse Heber & Co-pop aan, incasseert het gevraagde bedrag en stuurt de betaalde pop vervolgens niet op, zoals hier te lezen is in het verslag van Durvina.

Ook andere Kopers hebben met deze Oplichter te maken gehad, zoals deze (Ver)koopster uit Schijndel die een waarschuwingsadvertentie plaatste:
waarschuwing

Inzoomen kan via deze link: waarschuwingsadvertentie op Marktplaats

De aangeboden Heber-pop ziet er zo uit:
Heber

Zelf had ik dus ...ook op deze Pop geboden, alleen kreeg ik er een "slecht gevoel" bij.
Misschien omdat ik een paar jaar geleden 'ns een vergelijkbare pop dacht te kopen, als 'Celluloid-pop', die vervolgens, na weken mailen met de Verkoper waarom 'ie 'm niet opstuurde, een soort ongemerkte plastic pop bleek te zijn.
Om de een of andere reden moest ik weer aan die pop denken, en heb ik er toch van afgezien.

Toch zijn dit poppen die de moeite waard zijn, je komt ze maar weinig tegen.

De enige pop van dit merk die ik op dit moment te koop kan vinden is in Buenos Airos:
Heber elders

Wat ik niet helemaal begrijp is, waarom iemand nu juist zó'n pop aanbiedt als Oplichter. Deze poppen hebben nl. geen hele grote "Fanclub": er zijn denkik niet zoveel mensen die ze kennen of verzamelen. Wildebrassen, Schildpad-poppen, daar zullen véél meer kopers op afkomen, zou ik zo denken.
Achter zo'n pop verwacht ik dus niet zo snel een oplichter.

Maargoed, dat zal wel aan mij liggen ;-)

Voor Durvina hoop ik dat er toch iets anders achter zit, een verkoper met een gecrashte computer, die om een of andere reden na de (ver)koop geen contact meer kon opnemen...

En anders... zijn de lezers weer gewaarschuwd voor deze persoon! :-/

Re: Waarschuwing: Oplichter actief met Heber-Co-pop

PS, let op.. Het ING-rekeningnummer genoemd in de Waarschuwings-advertentie op Marktplaats, levert bij het Check-punt Meldpunt Internet Oplichting nog geen waarschuwing op! Daar verschijnt nog steeds het V-vinkje met "Er zijn geen meldingen over deze verkoper."

Zie mijn check:
waarschuwing

Ik hoop dat dat goed nieuws is, misschien is er nog reden om aan te nemen dat het kan goedkomen, maar het kan ook zijn dat de MIO-check traag is.

Misschien moet Marktplaats tòch ns overwegen om Betrouwbaarheids-sterren uit te delen aan Verkopers. Zoals je kunt zien in de afbeelding van de Argentijnse Marktplaats hierboven, waar een rood-groen-verloopbalkje zichtbaar is met "Reputación del vendedor." Je hoeft geen Spaans te verstaan om te begrijpen dat deze verkoper vaak feedback als "betrouwbaar" gekregen heeft :-)