Topic: Advies Poppenhoofd voor oefenen film/ fotografie belichting

Beste poppenliefhebbers,

Ik heb een vraag. Ik ben opzoek naar levensechte poppen gezichten van een man en vrouwenpop om belichting mee te oefenen voor fotografie en film. Ik dacht aan oude etalage poppen omdat die soms levensecht zijn gemaakt maar zoek eigenlijk een type dat nog echter is met ogen die glansen.  Hebben jullie suggesties?

Alvast bedankt!

Jean

Re: Advies Poppenhoofd voor oefenen film/ fotografie belichting

Hallo Jeann,

Etalage-poppen lijkt me best een goed idee..! Die hebben soms toch ook glazen ogen..?

Sommige poppenmakers hebben "huur-poppen" voor film- en TV-opnamen, zoals deze Duitse Poppenmaakster. Dit betreft dan wel een babypop, en je moet aangeven wat voor film etc. het zal zijn. (Met alle rotzooi die ik afgelopen 23 jaar op internet gezien heb, snap ik wel waarom ;-})
Misschien kun je daar navragen of ze ook "grotere poppen/hoofden" heeft, ze zien er in elk geval heel echt uit, en je bent niet zo'n bizar bedrag kwijt als met de aanschaf van een echte "reborn"-pop.

Of Kappershoofden, zijn die echt genoeg voor je project...?

Bij Chinese groothandels verkopen ze ook levensechte hoofden.. Griezelig echte zelfs.. ;-) Wel kleiner dan kappershoofden. Deze (mannelijke actiefiguur) is helemaal levensecht... vervreemdend griezelig, dat hoofd op die hand.. ;-}

Ik hoop dat je hiermee dichter in de buurt komt van wat je zoekt!

Groet,
Jolie