Topic: Artikel.... in het tijdschrift Poppen & Teddybeer!

onbekend_popje

"Waar is Jolie mee bezig... Ze haalt hier de spam wel weg, maar verder is ze stil....?"

Dat zat zo: ik was hard aan het werk voor een .....artikel in het tijdschrift Poppen & Teddybeer!

Een tijdje geleden had ik een mail gekregen van Dhr. Heins, en die mail had ik BIJNA gemist. Was door mijn mailfilters naar een verkeerd postbakje gestuurd ;-/ Om een lang verhaal kort te maken....... Wist u dat ik helemaal niet wist dat het tijdschrift Poppen & Teddybeer bestond...??

Heel vaak gebeurt het nl. dat ik iets zoek, zeg "Poppengilde." Of "Gilde-gids." Of een naam van een product, Cursus of Winkel. En wat blijkt....... Het bestaat niet meer. Of iemand doet vandaag iets héél anders: een ander soort winkel, zaak, of cursus.

Zelden word ik daar vrolijk van.

Dus, ja, ik wist dat het tijdschrift ooit bestaan had.... Maar ik had gewoon niet meer durven zoeken of het nog bestond: er verdwijnt zoveel in dit vakgebied.

Het blijkt een prachtig tijdschrift te zijn, met interessante artikelen, dingen om zèlf te doen, te maken, patroontjes, inspiratie op te doen.

De teksten zijn ook sympathiek. De wereld-van-nu ontgaat de redactie niet, een kleine verwijzing naar de actualiteit. Daarnaast is het voor elk wat wils, van kunstenaarspoppen tot speelpoppen, restauraties en achtergronden.

Mensen met een grafische achtergrond zien ook meteen de kwaliteit van het blad: offset gedrukt, mooi zwaar, glanzend gesatineerd papier.

Kortom: daar word ik dan helemaal blij van! :-)

Het artikel dat ik heb ingestuurd gaat over Franse Poppen van rond 1890. Een tragisch moment in de poppen-geschiedenis: op het hoogtepunt, het moment dat ze de àllermooiste poppen maken, kunnen de Franse fabrikanten de concurrentie niet meer aan. Hoe dat afloopt........... :-) U leest het in Tijdschrift Poppen van September dit jaar!

Hartelijke groetjes en een fijn weekend,
Jolie

Re: Artikel.... in het tijdschrift Poppen & Teddybeer!

Hoi Jolie ik had het hier wel eens bij de boekhandel zien liggen
maar nog noot zelf 1 gekocht

En wat leuk dat je een artikel heb ingestuurd over de Franse poppen !

Ben benieuwd ,en ga hem zeker kopen in september hartstikke leuk om dat te gaan lezen zeker nu jouw artikel er in komt te staan


Hartelijke Groeten van Ineke

Re: Artikel.... in het tijdschrift Poppen & Teddybeer!

Ha Ineke, wat leuk dat het blad bij jullie boekhandel te koop is..!

Mensen denken vaak dat  hier in H'sum alles te koop is, maar dat valt tegen: het is  (tegen veel beweringen en schreeuwende posters 'Mediastad!' in) meer dorp (heeft voordelen..) dan stad (hoeft van mij ook niet zo..), (maar....:) boekwinkels sluiten één voor één, supermarkten hadden vroeger nog handwerkbladen, maar ook dat wordt steeds minder.
Ik zou ècht niet weten waar ik het hier zou kunnen kopen ;-/ Stom hè. Ik hoop dat er weer een 'opleving' komt, en er meer creatieve bladen en winkels komen. Ruimte genoeg, met al die leegstaande winkels hier ;-}

En als een lezer toevallig weet waar het in Hilversum te koop is, hoor ik dat graag! :-)

Hartelijke groetjes,
Jolie