Topic: bedrog of niet?

Op Marktplaats ben ik twee maal bedrogen, eerst kocht ik een pop op Marktplaats,
het bedrag was 60€ De pop werd verstuurd naar een Kialapunt, dat wij in de Charente , onmogelijk konden bereiken, meer dan een uur trein, vooraf een busrit!!
Er was een Kialapunt op 10' rijden, van ons huis! Ik verwittigde het te verre Kialapunt, en daar konden ze alleen de pop dichter sturen, op aanvraag van de verkoopster!
Ik smeekte, praatte, dreigde, niets hielp!!De mevrouw wilde niet meewerken, en een tijd nadien kreeg zij de pop terug, had ook de 60€, en reageerde niet meer, als ik vroeg om het bedrag terug te storten!!Was dat bedrog of een soort truc, voordien had ik heel duidelijk alles over het dichtbije Kialapunt doorgemaild, met een plannetje enz....Haar naam vergeet ik NOOIT meer!!
Een tweede maal waren er eens 4 zendingen zoek( La douce France) Na maanden kwam alles terecht, alleen een verkoopster wilde de 2 betaalde poppen niet ophalen, waar ze veel later werden bezorgd!!Het was te veel moeite zei ze!!!
Ben heel behoedzaam geworden, gelukkig zijn er veel toffe verkopers!!

Annapop

Re: bedrog of niet?

Oei, wat vervelend Annie..
Heb je die verkopers wel gemeld bij Marktplaats..? Het klinkt inderdaad bijna als een truc, en het lijkt me ook tegen de regels van Marktplaats om iets naar een plek te sturen waar het niet afgehaald kan worden. Vreemd ook van het Kialapunt dat ze het niet verder konden sturen.
De 2e verkoopster begrijp ik ook niet: als het teveel werk is, waarom dan überhaupt via Marktplaats verkopen?
Je zou ze eigenlijk moeten melden bij Marktplaats. Maarja, het is natuurlijk héél veel werk, heen en weer gemail enzo... :-/ En wat levert het op... Ze kunnen geen deurwaarder langssturen.
Eigenlijk koop ik het liefste bij verkopers die ik ken :-)

Enfin, hartelijke groetjes en welkom op het forum!!
Jolie

Re: bedrog of niet?

Beste dank om het antwoord, ben zo blij dat ik nu eindelijk op
de Passie voor poppen site kan!!!!
Ik heb een goede vriendin die voor 5€ prachtig een poppenhandje kan herstellen!!
Nu geeft ze ook een pop, een nieuw been!!
Het is een echte artiste, heb haar leren kennen aan een poppenkraam op zondag!\Het is net zoals met hondenliefhebbers, die vinden ook elkaar!!!!!

Annapop

Re: bedrog of niet?

Ik ben oud, maar doende zeggen ze in de Vlaanders!\Mijn poppen zijn een flink stuk van mijn zijn, hoe ik oud zijn ervaar, en er positief tegen aankijk!!
Nu leert een echte poppenartiste mij ook een beetje herstellen, restaureren durf ik bijna niet gebruiken, want ik ben buiten haken, breien, borduren, en hopen interesses, niet zo'n " Handige Harry" Ik kan al pruikjes en kopdeksels terug bevestigen, en heb voor de allereerste maal een paar mooie helblauwe poppen-
ogen terug op hun plaats gekregen!! De pop, ze is nog naamloos, kijkt me weer aan, met geen pinkertjes aan haar ene oog, en kan ook terug slapen!!
Zondagmorgen ga ik weer naar mijn lieve aertiste, en vraag of het OK is?
Ze zal een nieuw pruikje meebrengen!!Dan pas krijgt ze haar naam!!
Ik wil nog elke dag bijleren over merken, en het is extra boeiend en verrijkend!
Ik weet nog niet goed, hoe ik foto's op de site moet zetten!!Moet steeds alles meerdere keren worden getoond, en al was ik een goede studax, technisch ben ik hopeloos!

Annapop

Re: bedrog of niet?

Ha Annie, leuk een bericht van je te lezen! Ja, het is een gedoe, die plaatjes uploaden, maar je bent technisch ècht niet 'hopeloos', het gaat je vast wel lukken! Met deze uitleg van Durvina erbij in beeld kan het niet missen. Zelf kan ik twee sites naast elkaar in het beeldscherm zetten, en zo uitleg van het ene venster overlezen terwijl ik iets doe in het andere venster. Het is een beetje schuiven met vensters, maar dan gaat het makkelijker dan telkens de informatie wegklikken.

Zeggen ze in Vlaanderen ook "Nooit te oud om te leren?":-) Ja toch!? Wat ontzettende leuk dat je een poppenartieste hebt gevonden van wie je kunt leren! Ik hoop dat je foto's kunt uploaden, dan kan ik (en natuurlijk de andere lezers!) er ook weer van leren!

Vaak denk ik dat ik teveel verschillende dingen doe, en dan leer je te langzaam :-} Dan "loop je al lerend in 'grote cirkels'" zeg maar. Maarja, ik kan me altijd zo slecht bij "1 ding" houden.

Nu staat mijn dochtertje hier bij het bureau, ik heb gisteren een konijntje voor haar gehaakt, en dat MOET nog een staart en pootjes ;-) Dus dat moet éérst. Ach, ik vind het niet erg, straks is ze groot, en dan vindt ze het niet leuk meer. (Ze wil nu, zegt ze, een "hele konijnenfamilie", dus ik ben nog wel even aan het haken ;-)) De poppen blijven altijd "kleuter" dus die wachten wel geduldig op kleertjes, pruikjes enzo ;-)

gehaakt konijntje

Hier een foto van het konijntje in Rosa's hand :-)

Hartelijke groetjes,
Jolie