Topic: wat kan ik voor die pop betalen?

heb vanmorgen in een tweedehandswinkel een oude Unicapop gezin, redelijke
toestand, voetje licht beschadigd, enorm bevuilde lelijke pruik, maar met een lieve
snoet, een oogje zonder wimpers, ik denk een 60cm lang,geleed, wat mag ze kosten?

Annapop

Re: wat kan ik voor die pop betalen?

Ha Annie, oei, moeilijke vraag... Jan Foulke adviseert in haar Guide to Dolls op pagina 16, dat beschadigingen aan de ledematen, slecht geëlastiekt-zijn, een bevuilde pruik, en niet-origineel-gekleed-zijn de waarde van een pop vermindert, afhankelijk van de zeldzaamheid van de pop, met 35-65%. Missende wimpers noemt ze niet, maar ik zou het wel meetellen.
Verkopers kijken in de Prijs-gidsjes soms alleen bij de prijs voor een "pop in perfecte toestand."

Ik vind het heel moeilijk om in te schatten, bij een gelede pop (geheel compositie / karton?)  denk ik aan een waarde van € 50-65. En dat dan minus de vermindering die Jan Foulke adviseert. Nu zijn Unica's in België wel duurder, zoals in NL de Wildebrassen weer duurder zijn. Dus ik hoop dat het geen 'Hollandse' prijs is :-)

Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: wat kan ik voor die pop betalen?

Hallo, ben een eindje uit de running geweest, als je oud bent, kost alles meer organisatie en tijd!
Intussen heb ik enorm veel poppen, heb ze allemaal zoooo lief!
Ben ze allemaal aan het labelen, voor mijn kleinzonen, als ik er niet meer ben, hoop op nog een beetje tijd!
Heb , denk ik, een echte buitenkans gekocht, een oud popje met een heerlijk mooie snoet, slaapoogjes, ongeschonden, maar vuil, bovenkleedje, onderjurk, kort jakje, en een heuse ouderwetse open gestrikte onderbroek! Het pruikje schijnt me redelijk dof, 2 vlechtjes ! Haar lichaam is in leder, de armen in hout,redelijk bekrast, en op een zeer originele wijze vastgemaakt(teruggevonden in mijn naslagwerken!)Ik heb de kleertjes gewassen, en bij nadere inspectie zag ik dat ze gemerkt was met het heel oude schildpadmerk, pootjes naar achteren!!
Ze moet dateren van ongeveer 1900.
Ik heb er maar een habbekrats voor betaald!Weet niet hoe ik haar foto hier moet opzetten!
Ben zo blij met dat popje, dat ik Saartje heet, naar mijn kleindochter

Annapop

Re: wat kan ik voor die pop betalen?

Ha Annie, fijn dat je er weer bent!
Zelf ben ik ook af en toe een paar dagen weg hoor, achterstallige klusjes wegwerken, onaffe gordijntjes, (een nieuw Poppen-artikel voor het tijdschrift Poppen&Teddybeer!!! :-)) van alles! (((Maar ik check hier wel even telkens of ik mogelijke spam zie, russische tekens, ongure namen ;-})))

Gefeliciteerd met je buitenkans-popje Saartje!! Ze klinkt als een heel bijzonder exemplaar!! Fijn dat je het ook in de boeken kon terugvinden, dat lukt lang niet altijd! Ik denk dat ik zo'n popje nog nooit gezien heb!
Ik hoop dat de foto toch nog 'ns zal lukken, er schijnen wat problemen met Tinypic te zijn. Mij lukte het vanochtend via Facebook, maar hoewel veel mensen dat hebben, heeft ook weer niet iedereen dat, en begrijpelijk!
Hartelijke groet,
Jolie