1 (edited by inekeribeiro 2016-08-12 21:59:31)

Topic: Er komt weer wat rust dus straks weer met de poppen aan de slag

We zijn bijna klaar ,nu alles schoon gaan maken
Spullen uitzoeken en weer op zijn plek enz.
Had vorige week bij efka een hele leuke schildpad pop besteld
Maar kijk wat er was gebeurd

http://i64.tinypic.com/vp7q5t.jpg

http://i63.tinypic.com/2n7p74w.jpg
Ze zat in een grote doos met onderin allemaal lege rolletjes en was in een open kleine wijn doos voor 6 flessen gedaan ,maar niet dicht gemaakt

Toen ik de grote doos opende hing ze al half uit de kleine wijn doos
die zat niet dicht aan onder en bovenkant dus ze is er uitgegleden met de verzending ,waarschijnlijk ??

Kon wel huilen toen ik het uitpakte ,gelijk efka gemaild maar ze zij dat ze het goed had verpakt en dat ik bij Post.nl voor de schade moest zijn

Maar dat had geen nut ze was met tracktrace verzonden .
Heb wel 36,95 met verzenden erbij betaald !
En zo mooie pop was ze ze had wel wat gebruikers sporen
http://link.marktplaats.nl/m1075548662
Het is het popje rechts met blonde vlecht
Maar ja wat moet ik nu ,was wel wat teleurgesteld in de reactie van haar
heb wel meer iets bij haar gekocht !

Hartelijke Groeten van Ineke

Re: Er komt weer wat rust dus straks weer met de poppen aan de slag

Wat jammer Ineke, ze had zo'n blij gezichtje! Nu heb je alleen wat onderdelen en kleertjes. Misschien kan je die ooit eens gebruiken :-/
Fijn dat het in huis lekker opschiet. Als het dan klaar is krijg jij ook weer een blij gezichtje!
We hebben hier van de week veel visite gehad, ook vandaag. Aan het over typen van de op kladjes gekrabbelde patroonbeschrijvingen ben ik nog niet toe gekomen. De hemdbroekjes voor Luciënne en Marijn zijn klaar op knoopjes aanzetten na. Het is echt jaren-30 ondergoed geworden!

http://i66.tinypic.com/wqrgac.jpg

Goede nacht en lieve groet van Durvina!

Re: Er komt weer wat rust dus straks weer met de poppen aan de slag

Heel erg Ineke............................!

Dit is onnodig.

Een pop die zo kwetsbaar is als deze, (het lijkt een heel vroege schildpad uit de 721 - K*R-mal, van celluloid (!), die m.i. ook nog eens meer waard was dan 30 euro,) die verpak je in een dubbele doos, gesloten, en rondom, aan alle kanten, zwevend gemaakt met extra materiaal tussen de twee dozen.

En dan moet de pop zelf ook goed beschermd zijn, met bubbeltjes-plastic of iets als luiermateriaal.

Een andere inpak-methode is vragen om problemen, als je (de verkoper) de pop per post gaat versturen.

Juridisch gezien ligt het verzendrisico bij de Verkoper , die moet ervoor zorgen dat het object zó verpakt is, dat het in alle redelijkheid onbeschadigd aankomt. Wettelijk gezien is het verboden om een bepaling in je "webwinkel-voorwaarden" op te nemen die "het risico van beschadiging / vermissing van producten tijdens verzending bij de consument neerlegt."

Daarom is het onverstandig om een pop van eierschaal-breekbaar-materiaal als Celluloid, in een dubbele, maar open, doos te verzenden. Bescherming, met rolletjes, alleen aan de onderkant, is vragen om problemen.

Daar kan de Verkoper niet zeggen "ik had het goed verpakt," dat is onjuist, want niet rondom en rondom zwevend in de tweede doos.

Dit is voor mij de reden dat ik alléén nog breekbare poppen koop bij 1 Verkoper, omdat ik weet dat zij ze wèl goed verpakt.

Mijn rechtvaardigheidsgevoel zou zeggen dat de Verkoopster je het geld terugstuurt. Ze kan het zien als leergeld.

De pop is onvervangbaar, en het bedrag was m.i. kleiner dan de waarde van de pop. Zie bijvoorbeeld deze pop , of deze met verkeerd lijf.

(ik heb de neiging om te zeggen: breng de pop maar bij mij langs, dan waag ik een poging haar te plakken, maar ik vrees dat ik mezelf dan schromelijk zou overschatten.. :-( Dit zijn zoveel kleine stukjes :-( En....: de waarde van de pop is sowieso voorgoed verloren.. :-( )

In elk geval kan ik me goed voorstellen dat je erg teleurgesteld bent! zelfs in mijn ogen prikten de tranen bij de foto!

Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Er komt weer wat rust dus straks weer met de poppen aan de slag

Ja jammer het was zo'n mooie pop !
Misschien dat ik op haar lijfje nog een ander hoofdje kan zoeken wie weet
Bent u of uw man jarig geweest ?
Er staat me iets van bij ,ik was 10 augustus jarig maar we hebben alleen
geklust die dag met mijn zus en zwager
Wel heb ik bloemen en v d jongste cadeaus gehad vieren doe ik als alles
een beetje op orde is
Wat leuk gebreid het echt jaren 30 ondergoed staat ze heel goed !

En het zijn ook 2 plaatjes om te zien, wat een mooie foto zo
met vaas bloemen op achtergrond

Ik heb weer een Rosebud gezien maar niet gekocht hoor :-)

http://link.marktplaats.nl/m1078158296
Mooi popje met aandoenlijk gezichtje

Lieve Groet en evt Felicitaties voor de Jarige
Ineke

Re: Er komt weer wat rust dus straks weer met de poppen aan de slag

Ha Ineke, Allereerst nog gefeliciteerd met je verjaardag! Hadden jullie wel taart bij het klussen, of iets anders lekkers? Of wacht je ermee tot jullie het later echt vieren :-) ?

Ja, de poppen van Durvina zijn Schit-te-rend gekleed in hun handgebreide jaren 30 ondergoed..! En met zoveel bezoek... Dat was vast een verjaardagsfeestje :-)! ALS dat zo is, sluit ik me aan bij de felicitaties van Ineke!

Ja, die Rosebud zag ik ook, zo verweerd, dat opknappen een aanslag zou zijn; om zo neer te zetten in een brocante-interieur lijkt me dan leuker. Want haar karakter heeft ze behouden :-)

P.S.: In deze discussie over Verpakken is te zien hoe je het beste kunt verpakken voor "De Post", zie deze foto:

http://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/Verpakking-DubbeleDoos.jpg

De Mevrouw waar je het popje kocht, stond in de lijst "betrouwbare verkopers op Marktplaats" op diezelfde pagina, zie onderaan dit bericht, Redactie 17 augustus 2016: link verwijderd.

Triest, ik heb er een nare smaak van. Ook van het mailtje dat ik straks van haar ontving, als reactie op mijn "Dit moet voor jou zelf ook haast wel een grote teleurstelling zijn..." Dat mensen nu niet éérst even nadenken, of gewoon kunnen zeggen "Ja, ook ik ben teleurgesteld."

:-(

Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Er komt weer wat rust dus straks weer met de poppen aan de slag

Nog hartelijk gefeliciteerd Ineke!  Ja, ik was een dagje eerder jarig en werd ook weer in de bloemetjes gezet. Bedankt voor de felicitatie Jolie en Ineke!

Dat Rosebud popje is met de zelfde mal gemaakt als 'Poppy'. Alleen heeft Poppy mooie slaapoogjes. Bij de advertentie staat dat de pop zeker 100 jaar oud is. Daar zullen ze zich wel in vergissen, pas in 1947 werd de handelsnaam Rosebud geregistreerd. Wel zal het een van de allereerste poppen zijn, gemaakt van compositie. Evengoed een pop van bijna 70 jaar oud.

Wat ziet mijn Poppy er dan nog mooi uit! Ze is best sterk, vergeleken bij de o zo kwetsbare Luus en Marijn. Die heb ik weer veilig weggezet, anders gaat het net zo als met de eens zo mooie Schildpad hier bovenaan :'(

Allemaal een mooi weekend en hartelijke groet van Durvina.

Re: Er komt weer wat rust dus straks weer met de poppen aan de slag

Hier volgt mijn reactie aan de Mevrouw die de pop zo verpakte dat hij gebroken bij Ineke aankwam.

Ze vraagt zich af, als ik haar woorden in mijn woorden samenvat, waar ik me mee bemoei, en stelt (in veel woorden) dat ze de pop goed heeft verpakt.

Ik leg in de mail uit waarom ik contact met haar heb opgenomen. En dat de definitie van 'goed verpakt' anno-nu anders is dan een paar jaar geleden. Je kunt daar kort of lang over discussiëren: als iets gebroken aankomt, was het niet goed verpakt.

Jammer dat het zo gaat, ik was juist zo BLIJ dat het aantal klachten hier gedaald was.

Wat vindt u als LEZER van dit forum, deze Verkoper laten staan in de lijst van Betrouwbare Verkopers, of de link weghalen?


Beste Efka,

Een discussie over de Verpakkingswijze, —of die Wel of Niet goed was, of die in het Verleden goed geweest is ja of nee—, heeft niet zoveel zin.

Wanneer iemand op mijn Forum een klacht heeft over een Verkoper die ik 4 jaar geleden, bij de Oprichting van het Forum, in de lijst "Betrouwbare Verkopers" heb gezet, dus die ik op persoonlijke titel en gebaseerd op eigen ervaring heb aanbevolen, dan stel ik graag de Verkoper in de gelegenheid kennis te nemen van het feit dat de klacht bestaat.

Zodat het geen situatie wordt van "roddel en zwartmaking." Om die reden verwijder ik ook klachten en/of namen van Verkopers wanneer de klacht ongefundeerd en/of hetzerig geformuleerd is.

Zodoende heb ik mij tot u gewend met deze klacht. Het leek mij niet meer dan netjes.

Versturen-per-post is niet meer hetzelfde als versturen-per-post een aantal jaren geleden. U kent de getallen ook, het gaat al snel om 100-miljoen meer pakjes dan een paar jaar geleden, ook u weet dat Pakketbezorgers met steeds grotere wagens moeten rijden en steeds sneller moeten werken voor een steeds kleiner loon.

Ook ik kan u verhalen vertellen van mensen die mij zeldzame K*R-baby-poppen in hun originele doos hebben opgestuurd, zonder extra verpakking, die wonderwel zonder 1 breukje of haarlijntje aankwamen.

De tijden zijn veranderd. Het is vervelend, maar het is niet anders.

Wanneer u dus ter ore komt dat de verpakkingsmethode niet meer werkt in augustus 2016, dan kunt u daar, heel eenvoudig, conclusies uit trekken. Dat zou ik ook doen.

Welke conclusies trekt, is geheel aan u.

Natuurlijk, ik kan u laten weten welke conclusies ik zou trekken, maar ik vertrouw er op dat u en ik hetzelfde soort rechtvaardigheidsgevoel hebben.

Met vriendelijke groet,
Jolie Martin

Re: Er komt weer wat rust dus straks weer met de poppen aan de slag

Tja Jolie, ik ben bang dat er weinig LEZERS reageren. Laat ik het dan maar doen. Efka is geen oplichtster zoals die persoon uit Gouda die mij een pop liet betalen die nooit kwam. Dat was een doortrapte leugenaar!
Efka was altijd een betrouwbare verkoopster, ik heb eens poppenschoentjes bij haar gekocht en misschien nog wel meer. Ineke heeft zelfs een pop naar haar vernoemd! Ze hoef van mij niet van de lijst.
Voor Ineke zou het wel leuk zijn als ze b.v.de helft van het bedrag terug kreeg. Er wordt toch gezegd: "Gedeelde smart is halve smart".
Toen ik voor 10 euro + verzendkosten Servaas kocht, een pop die ik weg kon gooien, stelde de verkoopster zelf voor om de helft van de kosten (8 euro) terug te storten.  'Laat maar zitten, ik vond het een leerzame les', heb ik toen gemaild. De verkoopster wist tenslotte ook niet van het bestaan van HPD (Hard Plastic Disease) of Azijn Syndroom af.
Nu schiet me te binnen hoe die pop verpakt was! Hij lag gewoon in een lege doos. Dat was in 2012!

http://i63.tinypic.com/2h2nyoi.jpg

Hartelijke groetjes van Durvina

Re: Er komt weer wat rust dus straks weer met de poppen aan de slag

Ha Durvina, ja, precies, we kennen haar als betrouwbare, eerlijke verkoper, daarom staat ze ook in die lijst :-)

Een goed voorbeeld van Servaas-met-HardPlasticDisease.. Dat is zó lastig te herkennen als je het nooit eerder gezien / geroken hebt.

Laatst kocht ik dit schattig-geklede popje bij de Kringloopwinkel, merk "rubbertoys made in Italy", het stond in een glazen kast en was helemaal in plastic verpakt:
rubbertoys

Toen ik het thuis uitpakte, merkte ik dat er een soort ...azijngeur vanaf komt. Het mini-bedrag is volkomen onbelangrijk: de kleertjes zijn het al dubbel en dwars waard.
Maar ik besefte me wèl hoe moeilijk het te zien is.. Je ziet niets... Alleen die geur... Ik ga er waarschijnlijk een giet- of drukmal van maken; eerder dit jaar heb ik geëxperimenteerd met keramische poppen-figuurtjes:

rubbertoys

(Helaas: de bak-temperatuur van de keramiek-oven is niet helemaal goed, dus dat wordt sparen voor een betere ;-))

Maar uiteindelijk zal dit popje met HPD ook in de afvakbak verdwijnen :-/

Als ik zie hoe hoog de stapels/zakken vol pakjes bij ons Post-NL-afgifte-punt worden opgestapeld... :-/ Als ik lees hoe de pakket-bezorg-markt is geëxplodeerd, dan maak ik me geen illusies: schok- en schuifbestendig-verpakken is noodzaak.

Tegen Ineke zeggen "het is altijd goed gegaan" is een loos argument. Tijden veranderen. Professioneel verpakken, met de tijd meegaan, hoort bij een goede relatie met je klanten.

Ik zou zelf heel erg teleurgesteld zijn, of ik nou de Koper of de Verkoper was geweest, ik zou het héél naar vinden en zoeken naar een vorm van 'goedmaken.'

Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Er komt weer wat rust dus straks weer met de poppen aan de slag

Zonet ook even achter de schermen gekeken bij Post.nl. Wat een bedrijvigheid!! De pakketten moeten inderdaad wel tegen een stootje kunnen.
Wat leuk Jolie, mallen maken voor poppen! Guus lijkt veel op het popje wat je in de Kringloop winkel vond. Hij is CHILTERN ENGLAND gemerkt en ook van rubber. Jouw popje wordt dan natuurlijk MADE IN HOLLAND!
Als je een replica winkel begint, wil ik er ook een bij je kopen! Die nieuwe keramiek-oven moet toch weer terug verdiend worden!
Ik wist niet dat rubber poppen ook naar azijn konden gaan ruiken. Guus was erg kleverig toen hij kwam. Ik heb hem toen lekker schoongemaakt en met talkpoeder ingesmeerd. Hij is nu nog steeds lekker glad.

http://i64.tinypic.com/2elxq84.jpg

Hartelijke groetjes,
Durvina

Re: Er komt weer wat rust dus straks weer met de poppen aan de slag

Ha Durvina,
Het "Rubbertoys- Made In Italy" popje zou ik bijna naar je opsturen, (als het niet zo gek klonk:) zodat je er ook even aan kunt ruiken ;-) of dit nu HPD is of niet.. Inderdaad zou je dat alleen verwachten bij Hard plastic en niet bij zacht plastic/rubber; maar het ruikt echt naar azijn, en doet dat al weken ;-}

We hebben hier samen (Edwin en ik) al porselein staan gieten, een verschrikkelijk leuk werkje! Ik hoop wel dat ik het fijne schilderen nog kan leren, zodat ik de wimpertjes enzo goed kan zetten. Op die academie was "fijn" """natuurlijk""" ten strengste verboden in de jaren 80, (ik droom er nog wel ns van, wat een nare tijd, dat verplichte, opgelegde post-modernistische ;-})

Helaas brandt de oven het laatste stukje, naar porselein, niet. Niet heet genoeg. Gek genoeg had ik het oventje wèl overgenomen compleet met wat poppen-hoofdjes. Maar die zijn òf ergens anders gebakken, of het oventje was toen beter. Gelukkig kunnen er kinderkleiwerkjes in, maar daar had ik het niet voor gekocht ;-) ;-)
De volgende oven wordt nieuw, niet 2e hands :-) Als ik een mooi en toonbaar resultaatje heb, zal ik hier zeker foto's laten zien (het is nu nogal... eh... ;-) halfbakken ;-) Zie hier, het bakwerk blijft poederig, wordt niet hard genoeg:

brutje e.d.

En nog héél even over Ineke's gebroken popje...

Wettelijk gezien, weet ik door mijn werk, is de Verkoper de enige die een klacht bij PostNL kan indienen, en is de Verkoper verantwoordelijk voor de verpakking.

Je kunt er lang en kort over discussiëren, maar dat heeft helaas geen zin: Of het in het verleden goed ging, zegt niets over vandaag.

Celluloid vereist extra verpakking, omdat het nòg kwetsbaarder, want veel brozer, is dan porselein.

Het is gemeen om dan te suggereren dat de Ontvanger de pop misschien wel heeft laten vallen bij het uitpakken.

Deze mevrouw past daarom niet meer in het lijstje van Betrouwbare Verkopers op deze site.

Dan kan Marktplaats wel een schemergebied tussen Koninginnedag en een Serieuze Webshop zijn, prima, maar het is niet waar ik zèlf naar streef en naar zoek.

Tijd voor eten-koken ;-)

Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Er komt weer wat rust dus straks weer met de poppen aan de slag

Bèn je al erg teleurgesteld dat de pop gebroken wordt bezorgd en dan nog eens die opmerking dat je hem misschien zelf heb laten vallen. Daar word je toch helemaal gestrest van! Dan moet je maar denken: Zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten! Nou lieve Ineke, sterkte en lig er maar niet wakker van!

Wat mooi gaaf die hoofdjes en dat popje Jolie! Jammer dat ze maar half gebakken zijn. Zouden ze in een nieuwe oven nog verder gebakken kunnen worden? Met een paar goede penseeltjes zal dat schilderen je wel lukken. Goed materiaal is het halve werk! 
Misschien heeft het rubberen popje bij een pop met HPD gelegen. Ik herinner me dat het elastiek (ook rubber) dat in m'n zieke pop zat ook heel erg naar azijn stonk. Nog erger dan de pop zelf!
Ik bewaar tegenwoordig bijna niets meer in of achter plastic, geen poppen, geen oude papieren, geen foto's of oude negatieven.
Misschien moet je dat lieve zure popje een mooi plekje buiten geven Jolie! Het zou jammer zijn als het je hardplastic popjes zou aantasten!

Oei, ik zou het zonnescherm even omhoog doen boven en nu zit ik weer al een hele tijd achter de computer!

Hartelijke groetjes van Durvina