1 (edited by Mies33 2018-01-15 21:23:51)

Topic: nonnenpop met Icoon

Mijn dochter  bracht  17 jaar geleden een nonnenpop voor mij mee uit New York waar ze voor studie was. Deze pop stond in een garagesale voor 5 dollar. Ze is van bakeliet en als je haar benen heen en weer beweegt, gaat haar hoofd van L naar R. Schud van NEE. Natuurlijk kon ik het niet nalaten om haar na te maken ,maar dan van stof en een masker in het gezicht.Ik heb er twee gemaakt en al 1 verkocht. Ze is 44 cm. lang.
Op de foto met z'n 3'en staat de  echte  non Rechts. Daarnaast de andere 2 zelfgemaakte nonnen. De laatste  non met icoon [ ook zelf gemaakt ]  is te koop voor 35 euro met standaard , de icoon is 25 euro.  samen voor 50 euro. Eventuele verzendkosten in Ned. 7 euro.
Ik hoop dat er iemand een leuk plaatsje voor haar heeft.
Ik woon in Zwolle dus u kunt haar ook eerst komen bekijken.http://i67.tinypic.com/202vrk.jpghttp://i64.tinypic.com/2a4tno7.jpghttp://i68.tinypic.com/jju552.jpghttp://i68.tinypic.com/2ir4tqa.jpg

Re: nonnenpop met Icoon

Dat klinkt als een heel mooie pop Mies!
Staat ze in deze foto, die Durvina in je andere bericht geplakt heeft...? (Ik kopieer Durvina's code even en plak die hier zodat de foto hier misschien ook goed zal verschijnen:)

http://i63.tinypic.com/4jp6rr.jpg

Wat een prestatie dat je haar hebt kunnen namaken!
Je mag als het handig is, de foto ook naar mij mailen dan probeer ik hem erbij te plaatsen...
Groet,
Jolie

Re: nonnenpop met Icoon

De Icoon  is inmiddels weg, naar een meisje dat eerste Comunie heeft gedaan. NU de Non nog.
Gr  Mies.
.

Re: nonnenpop met Icoon

Wat een goede bestemming Mies! De Non vindt vast ook een mooie nieuwe plek!
Groet, Jolie

5 (edited by Mies33 2018-05-03 21:26:36)

Re: nonnenpop met Icoon

De  Non is nu ook weg en staat in een museum in Emst   [ Olt boerengerei opt Hinkel.]  Ik kan iedereen aanraden daar te gaan kijken. Alles van voor 1950.Het is een oude varkens boerderij die om gebouwd is als museum. En wie nog oude spullen heeft uit die tijd  dan willen ze dat graag hebben.  Er is ook een heilig hoekje en daar staat nu mijn Non  bij het Maria beeld.
Ik heb dit ook in de babbel hoek gezet. O ja ze ontvangen ook  groepen. na afspraak. Groeten aan alle  maal
Mies.

Re: nonnenpop met Icoon

Nou Mies, heeft je Non toch een mooi plekje gekregen! Ik zou daar best eens willen kijken, ben ook van voor 1950. Maar geen museumstuk hoor!!

Hartelijke groet, Durvina

Re: nonnenpop met Icoon

Haha, dan kan ik ook in het museum maar....voel ik me nog niet oud genoeg voor  Prachtig nonnetje hoor  :-)

Groetjes Nickie

Re: nonnenpop met Icoon

Hallo Nickie.  wees maar blij dat je nog  geen museum stuk bent, ik word  deze maand 85  maar blijf lekker thuis ,Alleen  jammer te moeten stoppen met de poppen maar , ik heb al een andere hobby, n l schilderen en dat is ook erg leuk om te doen. Kan je bij  zitten. Ik blijf wel op het forum mee lezen .O ja  laat ik nu laatst bij de kringloop  een oude W bras  pap machee tegen komen  kop los been er af  moet nieuw elastiek in ,en wat krasjes over het gezicht. .weet jij hoe ik die er af krijg ? wand ik ben er toch weer ingetrapt en heb haar voor een prikkie  toch maar gekocht. Ze staat op de voorpagina van het boek  Wildebrassen.
Prettige Pinksterdagen allemaal gr van Mies