Topic: Frans popje

Goedenmorgen,

Vorige week vond ik dit Fransje popje in de kringloop. Ze was ontzettend vies, dus eerst alles lekker gewassen.
Toen bleken de kleertjes toch niet zo vaal te zijn dan dat ze leken. De kleuren kwamen weer mooi en ze lijkt als nieuw. Het lijken mij de orginele kleertjes en schoentjes.
Zo te zien is er nooit mee gespeeld.
Ik ben benieuwd wat voor popje het is.

Hartelijke groet, Marianne

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/AlmaresareFotos/Frans%20popje.gif

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/AlmaresareFotos/Franspopje2.gif

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/AlmaresareFotos/Franspopje3.gif

Re: Frans popje

Ha Marianne, wat een mooie Française! Ja, die mode past helemaal in het tijdsbeeld van toen, een coltrui-met-smalle ribbels ("ribbies" noemden wij ze :-) Mijn Opa maakte destijds kinderkleren :-)) en precies zulke broeken... Mij lijkt het een popje van het merk "Gégé". Op de site 'Les Poupées de Serge' heb ik een foto gevonden van  Gégé's 'Evelyne', met ook zulke rode schoentjes. Jouw popje heeft een iets ander kapsel.... Ôh, kijk! "Caline, Après Ski" dit type popje moet jouw popje haast wel zijn...! :-) ik zie nog een héél klein stukje van een schoentje, ook rood, als ik het goed zie :-)

Nu hoop ik dat deze links goed werken, en je het popje ook bij Serge's Musée de la poupée "GéGé" à Montbrison kunt bekijken!
Hartelijke groet,
Jolie

Re: Frans popje

Hallo Jolie, ik kon de links goed bekijken hoor.
De laatste link is het denk ik. Dit popje ziet er echt hetzelfde uit, alleen de broek is ietswat een ander stofje. Misschien had mijn popje vroeger ook wel staartjes.
Zijn deze van de jaren '60 denk je? Of '70
In ieder geval is er nooit mee gespeeld, geen enkel gebruikersspoor.
Ik vind het zelf een schattig popje en de kleerttjes erg leuk.
Ik heb haar de naam Odette gegeven.

Hartelijke groet, Marianne

Re: Frans popje

Ha Marianne, Ja, dat viel me ook op, het stofje van de broek is nèt even anders.. Misschien zijn de broekjes van verschillende partijen stof gemaakt, — want verder komen de popjes helemaal overeen..! Odette, wat een leuke naam! Past ook helemaal bij haar leeftijd, mijn indruk is 1965, als ik zo door die site bladerde zag ik dat ze in dat jaar op de markt zijn gekomen... Hoe lang ze dan op de markt bleven weet ik niet... Misschien iets langer dan nu, maar aan de andere kant, als ik zie hoeveel verschillende popjes Gegé maakte... Kan best wel 'ns alleen 1965 zijn geweest.
Hartelijke groet,
Jolie