Topic: Bestudeer de foto's voor je iets via Marktplaats koopt..

onbekend

Mijn rechtsvaardigheidsgevoel is wel 'ns een handicap :-/ Tenminste, in deze tegenwoordige tijd.

Ik merk wel 'ns dat anderen hun schouders ophalen over dingen waarvan ik denk: Zoiets doe je toch niet..
Tenminste, ik ga ervanuit dat iedereen zijn of haar foto even bekijkt vóór 'ie 'm op internet zet, en als er een gekke web- of stofstreep op zit, je even een nieuwe, streeploze foto maakt. Toch?

Natuurlijk begrijp ik heel goed dat je  "Helemaal Gaaf" met een korrel zout moet nemen. Zeker met Poppen, die hun eigen geschiedenis hebben, en als gebruiksvoorwerpen op de markt gebracht zijn, niet als verzamelobjecten.

Toch blijft mij ontgaan waarom een Verkoper een pop in vredesnaam moet aankondigen als "puntgaaf zonder gebreken, haarlijnen of restauraties", terwijl de bijgevoegde foto iets laat zien dat lijkt op een breuk in de nek.

Kijk, ik werk met foto's. Met digitale of gescande foto's werk ik al bijna 20 jaar, en daarvoor, in de jaren 80, had ik een eigen doka. Op de academie waar ik zat, was fotografie een keuzevak. Ook hebben we op die academie 5 jaar lang het effect van lichtval op oppervlakken bestudeerd door wekelijks stillevens met grof vuil te tekenen. (Ja ja ;-)) Laat ik u vertellen dat strijklicht breuken onthult. Waar licht een obstakel tegenkomt, toont het een lichtplek op de hoger gelegen delen, en een schaduw op de lager gelegen delen. Heel simpel.

Maarja, sommige mensen zien waarschijnlijk zèlf niet eens dat hun pop stuk is geweest. Bekijken hun foto niet goed, zien niet dat er een rare streep doorheen loopt. En verkopen hem dan ook weer doodleuk als "puntgaaf zonder gebreken, haarlijnen of restauraties."

Terwijl je volgens mij ook zònder academie of fotostudie kunt zien dat het lijkt of deze nek een breuk heeft. Toch? Ziet u wat ik zie?

Nogmaals, een spinnenweb is ook mogelijk. Poppen kunnen lang op een zolder gelegen hebben. Dan haal je even de plumeaux over de pop, maak je een nieuwe foto, en prijs je de pop aan met een perfecte foto. Dat scheelt weer bosjes afhakende potentiele kopers die denken "Goh, zou dat een breuk zijn? Of een spinnenweb?"

Maargoed, dat ben ik weer hoor ;-} Met mijn blik en mijn topzware rechtvaardigheidsgevoel :-/

Blijft u in elk geval goed alle foto's bekijken, ook wanneer het onderschrift zegt "puntgaaf zonder gebreken, haarlijnen of restauraties."

Naam van de Verkoper en Link naar deze Advertentie heb ik omwille van de privacy van de Verkoper bewust weggelaten.