Topic: verkoop poppen

Hallo,

Ik heb een vraagje,pas geleden is mijn schoonmoeder overleden en zij was een echt poppen fanaat ze heeft verschillende soorten poppen verzameld met aanverwant.Van de meeste poppen heeft ze de labels van bewaard.Maar nu zij er niet meer is willen we de poppen verkopen waar kunnen we dit het beste doen???
We hebben al gekeken op marktplaats maar konden daar weinig vinden over verkopen van poppen en aanverwant hopelijk kunnen jullie ons een beetje helpen.

Al vast bedankt,
met vriendelijke groeten
Cynthia Braakhekke

Re: verkoop poppen

Hallo Cynthia,
Allereerst gecondoleerd met je schoonmoeder; het lijkt me zó'n opgave om dan ook nog de spullen van familieleden te moeten verkopen (maar bewaren is vaak ook geen optie.)

Marktplaats kan een hele goede plek zijn..
Wel valt het me op dat de meeste mensen op MP erg laag bieden op poppen.

Soms worden poppen op Marktplaats een lange tijd niet verkocht, omdat —kennelijk— de enige biedingen die erop komen, veel lager zijn dan de —kennelijke— inkoopsprijs.

(Wat zijn de ervaringen van anderen daar mee...? Zèlf verkoop ik nl. geen poppen, maar ik zie wel dat sommige poppen al een jaar (?) op Marktplaats te vinden zijn..)

Zeker als de Poppen van je Schoonmoeder handgemaakte Kunstenaars-poppen zijn, dan zou ik proberen ze in Duitsland te verkopen. Daar is veel meer aandacht, oog en markt voor poppen. (Moderne) Poppen die hier niemand herkent, herkent een Duitse Poppenverzamelaar met 1 blik op 1 fotootje.

En ze blijken daar meer waard dan hier.

Dus misschien zou het Duitse eBay iets kunnen zijn? Of misschien een Duitse winkel die ze in één keer allemaal voor een goede prijs wil overnemen?

Of misschien een winkel zoals deze: http://www.harttoys.nl/  (En misschien hebben andere lezers nog goede tips....?)

In elk geval kun je, mijns inziens, bij Harttoys een goede indicatie krijgen van de prijs die vandaag gangbaar is, Harttoys heeft zo'n enorm assortiment dat je vaak een bepaald type pop wel vindt..:
http://www.harttoys.nl/DOLLS-PORSELEIN- … 30-cm.html

In elk geval hoop ik dat de poppen die jullie geërfd hebben, een heel goed nieuw huis zullen vinden!

Groetjes,
Jolie

Re: verkoop poppen

Hoi Jolie,

dank je wel voor je berichtje.Het is inderdaad een opgave om dingen te verkopen maar mijn schoonmoeder had echt veel poppen.
En mijn schoonvader wil alles niet houden dus ja dan moet je wat.
Maar ik heb een mail gestuurd naar www.harttoys.nl en hopelijk nemen ze gauw contact met ons op.

in ieder geval nog bedankt
Groetjes ,
Cynthia

Re: verkoop poppen

Dag Jolie,
In de jaren 80 heb ik veel poppen gekocht bij Franklin Mint in Rotterdam. Het zijn karakterpoppen met porseleine hoofdjes, armen en benen en het lijfje is van stof; de kleding is handgemaakt en elke pop heeft een genummerd certificaat.
Ik heb er te veel mede omdat ik ook enkele antieke poppen heb.
Sinds enige jaren probeer ik er af en toe een paar te verkopen, maar via Marktplaats lukt mij dat niet, als er al een reactie komt.
Is het mogelijk via jouw site poppen aan te bieden? Daar kijken natuurlijk echte liefhebbers op.
Groet, Inger

Re: verkoop poppen

Hoi Inger,
Vanzelfsprekend!

Hopelijk krijgen ze hier bij de Aangeboden Poppen de aandacht die ze verdienen.

Ik heb zelf op mijn bureau al jaren één Franklin Mint-popje zitten, officieel heet het "Caitlin, the angel of good fortune", net als de andere Franklin Mint-popjes heel zorgvuldig gemaakt:

FM

Ze zijn het m.i. echt waard om een mooie plek te hebben, misschien net als de mijne: een plekje alleen.

Groet,
Jolie