Topic: Paypal/Ebay blijkt niet te werken ...zonder credit card... #fail

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/JolieFotos/Paypal_Ebay_doesnotwork.jpg

Lieve Lezers,

Vaak koop ik niet bij Ebay, "poppen van ver" vind ik toch een verzend-risico.

Maar afgelopen week waagde ik een kans, en leek eigenaar te worden van een aardig klein popje. Afkomstig uit Engeland.

Helaas......... ketste de koop af op een ergerlijke hindernis bij Paypal, waarmee je via Ebay de betaling kunt afhandelen. Zogenaamd zònder credit-card, door via IDEAL het correcte bedrag op "je eigen rekening" van Paypal te zetten.

In het verleden heeft dit bij mij gewerkt. Zònder koppeling met credit-card en zònder automatische afschrijvings-koppeling naar bankrekening.

Vandaag werkt de methode echter niet meer. Bij de betaling loop je vast in het scherm "voeg uw creditcard-nummer toe." (zie screencapture)

Mogelijk heeft Paypal ergens in de lange lap voorwaarden van 18 september j.l.wat kleine lettertjes veranderd, en de betaling zònder credit-card of gekoppelde bankrekening onmogelijk gemaakt. (Ik kan dat er overigens niet in terugvinden....)

Beide koppelingen zijn niet veilig. O.a. deze (Engelstalige) site legt uit waarom de koppeling naar je bankrekening onveilig is: (vertaald:) Iemand die frauduleuze toegang tot uw PayPal-account verkrijgt, kan uw bankrekening leeghalen. Dit is overkwam ....

Hetzelfde kan gebeuren met een credit-card. Je hoeft maar per ongeluk een phishing-mail aan te zien voor een èchte mail van Paypal en je wachtwoord in te vullen op een nep-site, en je account is toegankelijk voor fraudeurs. En dan is het maar hopen dat de bank achter je credit card het verlies vergoedt.

Uiteindelijk ben ik anderhalve dag zoet geweest met een Boze Britse Verkoopster (waarom betaalde ik niet per ommegaande?) Haar Engels was niet al te best, "no" in plaats van "know" en hele korte cryptische zinnetjes, vooral vreselijk boos..... Vol klachten dat het haar zoveel tijd kostte... Alsof ik voor mijn plezier uitgebreide Engelstalige klachtenbrieven naar allerlei Helpdesken aan het schrijven ben.... Of voor mijn plezier beleefd blijf tegen iemand die alleen maar boos is.....

De oplossingen die de Ebay-Helpdesk aanreikte, "ze mag een invoice direct naar uw Ebay-account sturen..." — weigerde ze, en toen ik haar vroeg om het geld rechtstreeks te mogen overmaken, gaf ze een half banknummer, zonder woonplaats, waardoor mijn bank het beschouwde als een "onmogelijke transactie."

Dat laatste kan ik dan nog begrijpen: men waarschuwt immers "geef nooit je nummer aan een vreemde." Maar via Marktplaats e.d. werkt het wèl zo. En vaak ook heel goed. Ik had mijn gegevens aan haar gestuurd, ter verificatie.

De Ebay-helpdesk was enorm behulpzaam, maar kon het probleem niet oplossen. Er was géén probleem met mijn account en alles had gewoon moeten werken.

Paypal heeft niet geantwoord.

En de Boze Verkoopster (ze was helaas bij àlles boos...) had het popje binnen 24 uur alweer in de verkoop gezet. Prima.... ik was het gedoe allang zat.....

Eigenlijk is het hele verhaal de moeite niet waard.... ;-} Maar..... ik dacht..... Misschien is het toch handig om het met jullie te delen.

Wie weet heeft een van jullie zelfs wel de Oplossing.... :-) ("Nooit in Britse Ponden afrekenen?" Bijvoorbeeld...? Misschien rekent Paypal verborgen valuta-wisseling-kosten....? Die Ebay niet in de rekening zet....? Waardoor je het verkeerde bedrag naar je rekening overmaakt...?) Enfin, ik probeer maar even te bedenken wat dit geweest kan zijn.

Werken deed het in elk geval niet.
Zonde van de tijd ;-}

Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Paypal/Ebay blijkt niet te werken ...zonder credit card... #fail

Hoi Jolie, creditcard wordt gevraagd als het saldo op je rekening niet genoeg is. Ik heb hem ook niet gekoppeld aan mijn bankrekening....maar ik maak altijd wat meer over via ideal naar mijn paypal dan gevraagd wordt. Heb er tot nu toe geen problemen mee gehad.

Re: Paypal/Ebay blijkt niet te werken ...zonder credit card... #fail

Hoi Jettie,
Dankje voor je reactie!
Wat fijn dat het jou zonder de koppeling lukt, dat is hoopgevend!

Dan zit er waarschijnlijk een "bug" in hun website-software die de prijs berekent. Want ik had er (idd. iets meer dan) het vereiste bedrag op gezet, en tòch ging het naar de "credit-card"-vraag.

Volgens de Helpdesk van Ebay klopte het bedrag, maar zij kijken natuurlijk ook naar de berekening van hun software — waar Paypal kennelijk tòch een te laag bedrag in ziet.

Hopelijk sturen ze van Paypal alsnog een antwoord.... :-)

Ik denk dat ik betalen in "Britse Ponden" voortaan niet meer doe...

Groetjes,
Jolie