Re: Voorstellen :-)

Ha Durvina, ja, de 'topics' raken soms een beetje kwijt tussen de andere, nieuwere berichten, maar dat maakt ook niet zoveel uit :-)

Ha, daar leer ik een nieuw begrip: Forum-terughoudendheid, maar ik weet metéén wat je bedoelt...! Het kan soms heel handig zijn om op het web een "alias" te hebben, er zijn Fora waar bijna niemand onder z'n eigen naam schrijft (en die toch niet ontaarden in 'smaad en laster'.) Enfin, wat ik maar wilde zeggen was: echte naam màg maar hoeft helemaal niet :-)

Wat leuk, zo speelden m'n zusje en ik ook altijd met Poppen, dagelijks, op z'n minst voor we gingen slapen en zodra we weer wakker waren: met onze bedden als "boot" waar ze op woonden en allerlei avonturen beleefden :-) En als het mocht ook in bad doen (en dan na afloop met gemengde gevoelens een arm of been erafdraaien om het water eruit te laten lopen ;-))

Ik dacht altijd dat àlle kinderen dat deden, maar mijn dochtertjes zijn meer geïnteresseerd in "Pet-shop-diertjes" en (vroeger:) "Ponies." (We vonden het ook weer heel wreed om het ze te verbieden, dus hebben de "plastic beestjes" maar gedoogd ;-)) Wel hebben we in ons achterhuisje een soort vlierinkje en daar, heb ik gezien, zitten hun poppen op een kleed, met een poppenserviesje, achter de dozen met kerstballen. Dus SOMS spelen ze er mee.

Je kunt heel mooi vertellen en verhalend fotograferen Durvina! (Je zou eigenlijk een Fotoboek moeten maken met foto's van je poppen en tekst erbij.. Dat kan nu heel makkelijk.. Maargoed, dat heb je vast vaker gehoord!) :-)

Heb je de Klederdracht die je zelf maakte voor je Pop nog? ik heb altijd een zwak voor (Zeeuwse) klederdracht, als herinnering aan mijn Oma en vooral Overgrootmoeder, die ik tot mijn 21ste gekend heb. Ze was voor het werk van haar man (dominee) naar de Veluwe verhuisd, maar ook na 10tallen jaren sprak en schreef ze nog Zeeuws en was de huiskamer gevuld met Zeeuwse 'parafernalia' (een paar blikjes heb ik nog :-))

En sinds een jaar of 10 woont mijn vader ook 'op' Walcheren. (En in die tijd heeft hij een enorme site over Zeeland gemaakt: http://pcvdklis.home.xs4all.nl/zonnehove/index.html  )

Enfin, ik dwaal af ;-)

Je foto's (net als je poppenvertellingen) zijn werkelijk prachtig Durvina! Het kàn ook best wel zijn dat het voor veel mensen best moeilijk is om foto's te 'uploaden' en in een bericht op te nemen... het kan een heel gepuzzel zijn.. Maar inderdaad, het is de moeite méér dan waard!!! :-))

Hartelijke groeten,
Jolie

27 (edited by Durvina 2012-05-16 21:08:35)

Re: Voorstellen :-)

Ha Jolie! Vandaag zag ik pas jouw bovenstaande brief. Geen erg in gehad dat ik die 2 aan moest klikken!

Dat oudere kinderen het soms leuk vinden om weer eens met poppen te spelen merkte ik vorig jaar op mijn verjaardag.
Twee kleindochters van 14 en 12 jaar (nichtjes) hadden de kamer vol visite verlaten en waren naar boven gegaan. Nadat iedereen vertrokken was zag ik dat ze op de logeerkamer met poppen, poppenwagen en serviesje gespeeld hadden. Alles stond leuk uitgestald. Ze waren weer even lekker kleine meisjes bij opa en oma!

Ik heb wel eens gedacht dat het wel leuk zou zijn om van al die poppenfoto's digitaal een album te maken. Die foto's zijn wel opgeslagen op een tweede harde schijf, maar van nog eens bekijken komt niet veel. Wel maakte ik digitaal albums van familiefoto's en ook een van de tekeningen en schilderwerkjes die ik in de loop der jaren gemaakt heb. Heel leuk om te doen!

Van die oude klederdrachtkleertjes heb ik ook foto's. Ik kom er niet altijd aan toe, maar heb nog materiaal genoeg voor je site! De gezondheid van m'n man is niet al te best en de kabouters doen het werk niet voor me in huis en tuin. Maar een beetje in beweging blijven kan natuurlijk ook geen kwaad!

De site van je vader heb ik bij m'n favorieten gezet! Heerlijk die branding, heb ik ook eens een klein filmpje van gemaakt. We zijn drie keer in Zoutelande op vakantie geweest, ik ben helemaal verliefd op de kust daar!  In 2008 zagen we voor het laatst de zee. We waren toen met dochter, schoonzoon en kinderen een week in Domburg. Ik heb prachtige foto's van grote golven, buienluchten, palen enz! De mooiste foto's zijn nog niet digitaal, maar ze passen natuurlijk ook niet in deze poppensite! ;-)

Volgende keer hoop ik met de poppen verder te gaan!

Hartelijke groeten van Durvina.

Re: Voorstellen :-)

hoi allemaal,
heb me ook maar eens aangemeld, leuk zo je liefde kunnen delen met mensen die er dezelfde passie voor delen.
mijn vriend wil het er het liefste niet over hebben haha, het is een verslaving.
ik heb het virus nog niet zo lang geleden opgelopen maar kan er niet genoeg over lezen en rond snuffelen.
ik heb er nog niet zoveel maar zo langzaam bij beetje komt het wel.
dan is het nog proberen ze uit de handen van mn kinderen te houden en de tijd te vinden er wat mee te doen.
Ik snuffel altijd op marktplaats maar laatst kwam ik een popje tegen wat ik zo mooi vond, dat ik haar wel MOEST kopen.
ze is zo elegant en chique dat ze prachtig bij mn kamer en bij mn kaptafeltje paste.
daar begon mn liefde voor oud eigenlijk bij, een antieke kaptafel.
daar moesten oude spulletjes op, dus volgden sieradendoosjes, bakjes, en prachtige oud parfumflesje.
toen kreeg ik wat gratis rommelmarkt spul in mn handene met een mooi goud omrande porseleinen service.
dat moet ook op de kaptafel.
er stonden echter ook prachtige tekeningen van een franse dame en heer op van fragonard.
toen stuitte ik op een bradley doll, die er zo leuk bij stond, zo'n mooie franse uitstraling, deftig.
nu heb ik er 6, en mn vriend vind ze echt afschuwlijk.
sinds dien ben ik hooked aan oude poppen, en heb ik er nog een paar mooie bij.
helaas staat mn budget mn verslaving maar beperkt toe haha en anders mn vriend wel.
nu blijf ik verder zoeken naar informatie over hun herkomst en hoe ik ze kan repareren.
ook moet ik mn smaak nog een beetje ontdekken maar het begint te komen, wat miskopen verder maar een een paar geweldige poppen rijker.
dus ik sta niet te lang stil bij de miskopen en hou vast en ben zo blij als ik iets koop wat wel goed bevalt.
ik ben net verhuisd en wil mn slaapkamer er helemaal naar inrichten.
dus nog veel te doen en te weinig tijd met 2 engeltjes die ook mn tijd vragen.
maar ja, ooit worden zo groter en heb ik meer tijd.
tot nu lekker veel informatie op doen en ontdekken wat mn smaak is.
groetjes mieke

Re: Voorstellen :-)

Ha Mieke-Mummyfrom2, welkom!

Hihihihi, ja, mannen en poppen; hier worden ze ook vaak met een grote frons bekeken ;-)
Bradley-dolls vind ik ook helemaal geweldig! ik heb er maar 1, want zovaak zie je ze niet bij 2e-hands-winkels, en ik wist aanvankelijk hun naam niet, waardoor ik niet wist hoe ik ze moest Googlen :-) :-)

Wat leuk, dat je zo begonnen bent met je kaptafeltje! Eén mooi hoekje, zeg maar, dat steeds groter wordt - het klinkt erg mooi!

Ja, miskopen, wie heeft ze niet. De grap (nouja, grap ;-)) is ook dat 2e hands winkels niet allemaal verstand van spullen hebben, en dat waardeloze poppen vaak best (relatief) duur zijn, en interessante poppen niet herkend worden. Ik moet nog ns zoeken tussen m'n oude spullen, (wij zijn 5 jaar verleden verhuisd maar er staat nog veel onuitgepakt, grrr ;-}) maar ik moet nog van die "waardeloze jaren 80 porseleinen poppen" hebben. Minstens één chronisch slapende pop, die ik op m'n 15e zoooo mooi vond ;-) Maar daarom zou ik haar dus juist wel bewaren.

En ik koop ook gerust poppen die dan wel niks waard zijn, maar die ik toch heel erg mooi vind.
Of poppen die ik echt niet kan thuisbrengen.

Wat mijn smaak is, daar ben ik ook nog niet uit :-) Sommige versies van de peperdure Jumeau's, waar iedereen van droomt, vind ik gewoon best lelijk: http://www.dollreference.com/images/jum … sgirl1.jpg

Misschien hangt het bij èlk merk pop wel van toevalsfactoren af of ze uitpakt naar je smaak of niet :-)

Ha Durvina! ja, die "2" heb ik ook al een paar keer over het hoofd gezien.. ik ben me nu op zo veel mogelijk "topics" aan het "sibscribe'n" -- (heeerlijk (eh, niet dus ;-)) al dat engels-latijn ;-)) - Die mogelijkheid heb ik in het begin over het hoofd gezien. Maar dan krijg ik een mailtje als er een nieuw bericht is :-)

Daar heb ik veel bewondering voor, dat je dat allemaal doet: Huis, tuin, èn foto's, èn internet...
En een digitaal album maken kan ook inderdaad wel heel veel werk zijn. Alleen al het doorgronden van de foto-album-software :-| Maarja, wieweet, op een regenachtige middag... :-)

Als mijn dochtertje bij het avondeten zegt: "Wat voor Poppenfoto's zal ik morgen maken, voor de poppenstrip?" Dan weet ik in elk geval dat je inspiratiebron bent voor mijn dochtertje!

Groetjes,
Jolie

Re: Voorstellen :-)

hoi jolie, dankje voor je welkom.
de bradley dolls kun je soms op marktplaats vinden onder pop korea of retro/vintige pop of pop jaren 70/60, want heel veel mensen weten hun naam niet.
ik ben er dankzij een ander meisje achter gekomen, zij heeft de naam weer door gegeven aan popemmeke want die wist de naam ook niet.
grappig want iedereen heeft ze weleens gezien.
ik heb het geluk gehad er erg weinig voor betaald te hebben, meer als 3,50 hebben ze me tot nu toe niet gekost.
nu weet ik wel dat ze vaak op ebay te koop staan, maar daar koop ik nooit iets en daar zijn ze vaak wel wat duurder als 3,50.
achja de miskopen, jammer dat marktplaats adverteerders lang niet altijd eerlijk zijn, best zuur als je zelf wel probeerd altijd alles eerlijk te vermelden.
zo betaal ik het meeste voor de minst waardevolle poppen en het minste voor de poppen die wel wat waard zijn, soms best cru.
maar goed miskopen weer verkopen en dan wel eerlijk en blij zijn met de rest.
mn vriend snapt dat niet, als ze jou toch oplichten doe jij het toch ook, maar ik wil iemand niet dat gevoel geven wat het mij soms geeft.
dan ben ik toch geen haar beter, ik blijf hopen dat het waar is wat ze zeggen over kharma haha.
wel handig dit forum want de dames uit diemen vermijd ik nu dus ook haha.
ik hecht niet veel waarde aan de duurdre merken maar ben wel erg blij met mn a.m. barbel pop, gewoon omdat zón pop voor mij normaal niet betaalbaar is.
Nu nog kijken of ik het ooit aandurf haar zelf te maken.
ik heb zón bewondering voor hoe jij het aandurft en hoop dat ik ooit zover kom.
ik durf haar niet zomaar door iemand te laten repareren.
nou nog zien zoveel mogelijk tijd en financieen te verkrijgen het ook mogelijk te maken.
elk nadeel heeft gelukkig zn voordeel, ik waardeer ze des te meer en ben dubbel blij met de "koopjes"
mn vriend vind dat er nog een ander voordeel aan zit, ik kan er niet teveel tegelijk kopen en hij heeft een uurtje verlossing van mij voor zijn hobby's.
ik heb er nu 2 ik vind ze zo mooi maar kan er maar niet achterkomen waar ze vandaan komen en hoe oud ze zijn.
En 1 uit rusland waar ik echt niks van weet, maar het is eens wat anders dan de standaard merken die mensen willen.
uniek en het maakt me nieuwschierig naar hun achtergrond en geschiedenis.
maar goed ik blijf lezen zodra ik weer wat tijd vrij heb in de hoop wat meer te leren over ze.
Ik woon sinds kort in zutphen en ben bebieuwd naar de 2de hands winkels hier, maar heb in deventer wel een hee leuk winkeltje ontdekt.
kan wel huilen als ik de pop zag die ik echt no way kon betalen.
hij wist zn prijzen iniedergeval wel.
en niks geprijsd dus constant om de prijs moeten vragen.
hij verzon ze terplekke.
stom he, dat wat je vroeger mooi vond nu ineens zo anders kan zijn.
ik heb net na de verhuizing een oude pop uit mn jeugd weg gedaan omdat ze ogen helemaal verroest waren. nu kan ik mezelf wel killen want het was een hele aparte pop en ik weet nu dat het te repareren is.
aldoende leert men. ik heb ook nog veel dozen op zolder maar de poppen zijn er wel uit want die heb ik laats opgezocht maar t was een behoorlijke klus al die dozen door. toch is het leuk er weer door te gaan, roept oude gevoelens op haha.
IK wil ook snel verder snuffelen op deze site en ben erg benieuwd naar de ervaringen van anderen en hun poppen.
Het zou leuk zijn als er iets zoals hyves was voor poppen, waar je foto's op kan zetten.
maar er gaat inderdaad veel tijd in zitten en dan moet ik de foto's van de kids ook nog doen.
knap dat somiggen de tijd er tussen door voor kunnen vinden, er zitten voor mij nu al te weinig uren in een dag.
ik ga zaterdag een rommelmarkt af en hoop nog wat leuks tegen te komen.
de meesten snappen het niet en vionden die poppen maar eng, en vaak is het hoe lelijker een ander hem vind hoe mooier ik hem vind.
@durvina wat leuk dat verhaal over je 2 kleindochters, zo herkenbaar als ik denk hoe een paar jaar terug mn zusjes nog stiekem met hun barbies in bad zaten te spelen.
terwijl ze al op de middelbare school zaten en ik hun hoorde op de gang, helemaal opgaand in hun toneelspel.
ik hoop dat het snel beter gaat met je met je man., veel sterkte gewenst.
gaan we hier eens even verder snuffelen want de avond is zo voorbij.
groetjes mieke

Re: Voorstellen :-)

Ja vervelend is dat Mieke, dat zie je op de (gewone) Markt ook wel, mensen die niets geprijsd hebben en dan ter plekke even een prijs bedenken zo van "Nou.... voor jou...." Bij onze 2e handswinkel (u allen bekend van "Recht in de Regio ;-) zie http://www.eerstehulpbijrecht.nl/uitzen … nkelverbod — waar de winkel niet zo positief in het nieuws kwam) is het nóg gekker: als een pop niet geprijsd (meer) is, bijvoorbeeld omdat iemand het prijsje erafgepulkt heeft en ergens anders heeft opgeplakt (zo treurig, mensen die dat doen) of omdat het er eenvoudigweg is afgevallen, dan "kun je het niet meer kopen."
En dan krijg je bij de kassa een preek van een schreeuwerige mevrouw of meneer, zo'n preek van "Dat hep u zelf gedaan hè! Dat stickertje erafgepulkt! Nou, u krijgt het mooi niet mee van mijn!
En dan sta je een kwartier te praten als Brugman. Ik heb er wel 'ns over opgebeld, dat je zo ECHT niet met klanten omgaat, dat het héél naar is om voor winkeldief te worden uitgemaakt omdat.... je niets anders hebt gedaan dan ...bij de kassa naar de prijs vragen... Maar dat helpt dus niets.

Wat jij zegt is daar ook precies zo: voor l*llige popjes die je voor 99 cent nieuw bij Zeeman of Wibra kunt kopen vragen ze 3,50 en op een oud Wildbrasje plakken ze een sticker van 50 cent.

Er is trouwens wel een Poppenhyves, tenminste, mijn dochtertje heeft die OOIT gemaakt (ik kan 'm altijd zo slecht terugvinden in de Hyvesdoolhof, maar HIER issie: http://poppenverzameling.hyves.nl/  ;-)

En hier is een uitleg hoe je hier foto's kunt tonen:  http://poppenforum.nl/topic/39/uitleg-h … cht-tonen/

Wat leuk dat je ook een Russische Pop hebt! (ik heb er ook eentje, modern hoor, en niet iets duurs, maar wel héél apart.. Heb er wel 'ns met Google-Translate naar zitten zoeken, maar kon ze ook al niet vinden.. De mijne is waarschijnlijk gemaakt voor toeristen ;-))

Heerlijk ook, zo'n zolder met dozen... :-) (Wij hebben helaas een plat dak ;-})

Hey, waar had je nu geschreven over MP....? Even zoeken.... Wilde ik nog op reageren :-)
Groetjes,
Jolie

Re: Voorstellen :-)

nouja wat een gekke mensen heb je er ook tussen!
dat doe je toch niet! waarom heb je dan een winkel denk ik dan?
ik ben al vanaf mn 14de cassierre en voor mij staat klantvriendelijkheid en klantgerichtheid toch echt boven aan het lijstje.
ik vind het knap dat je je kalm hebt weten te houden, ik ben zefl nogal opvliegerig en helemaal naar dit soort personen.
ik dnek als ze mij beschuldigd hadden dat ik helemaal was door geflipt en de beste dame niet zo vriendelijk even had aangepakt.
stom ook dat mensen soms zo krom zitten met hun prijzen.
ik had een vrouw gemaild over een klein popje en kreeg vandaag haar reactie.
de eerste die 70 euro bied mocht hem hebben.
ik heb haar vriendelijk gemaild dat het niet in mn budget lag maar dacht:
nouja succes ermee dan want dan staat hij volgend jaar nog op marktplaats.
dan mail ik haar over een jaar nog wel een keer haha, misschien dat ze er dan anders over denkt.
en anders is het jammer dan.
mn russchische is volgens mij ook voor toeristen gemaakt en ze was ook niet duur.
maar dat kwam omdat de eigenaresse haar uit een erfenis had en haar afschuwlijk lelijk vond en omdat ze wel begrip had voor de situatie.
die van mij is vrij lang met een mooie jurk.
wel met echt bond maarja verbranden is ook zo zonde.
ik ben best wel tegen bont dus dit is tegen mn principes maar ze is zo uniek.
nou ik ga eens proberen of ik eruit kan komen hoe ik hier een foto plaats.
even de link proberen.

groetjes van hier.

Re: Voorstellen :-)

Ja, raar hè!
Oh en zó kalm ben ik ook niet altijd hoor ;-) En soms hóef ik niet eens iets te zeggen, want dan heeft mijn blik al boekdelen gesproken (niet dat ik daar altijd zo blij mee ben, integendeel ;-) Maar dat krijg ik wel 'ns te horen ;-]) Bij deze winkel zeg ik altijd "beheers je, beheers je" tegen mezelf, want ze bieden er ook mensen werk die dat normaal niet krijgen, maar helaas voelen de "bazen" van die mensen zich ineens VRESELIJK belangrijk (*lijkt* het in elk geval, en dan gaan ze zo doen. Of zoals dat akkefietje in "Recht in de Regio," zó typisch.)

Mij valt het op Marktplaats op dat je na een tijdje precies weet welke verkopers heel betrouwbaar zijn, en welke altijd aan de dure kant (en dus ook jarenlang dezelfde pop verkopen, zeg maar) en welke een beetje de clowns onder de verkopers zijn. Met bergen $$$$-tekens in de titel en licht-hysterische tekstjes ("aaaal die regen, zo jong en dan al zooooo zielig....") in de advertenties enzo.
Dollartekens!! Wat hebben die mensen voor ogen! (Kennelijk geld dus.) Prima hoor, van mij mogen ze, en dan heb ik ook weer iets te lachen als ik de advertentietitels lees.
Misschien zijn ze "in het echt" vreselijk aardig, maar ik kan dat soort advertenties nauwelijks nog serieus nemen.

Het liefst lees ik advertenties die HEEL precies omschrijven hoe de pop is: een gerepareerde barst hier, een gebladderd beentje daar. Jurkje uit (tijdperk) of "nieuw en gemaakt door." Verkoopsters Janny en ook Thea doen dat altijd. Heel fijn.
Want al valt een pop niet in mijn prijsklasse, of past 'ie niet in mijn huishouden —(((met vrij jonge kinderen is een heel dure 100% gave pop in huis niets: stel dat ze 'm een keer uit de kast halen... Mijn 'minder waardevolle oude poppen' mogen ze best wel ns vasthouden, en namen bij bedenken, ik vind het leuk om te zien hoe blij ze kunnen kijken bij een antiek Maaaaaa-geluid :-)))— ik vind het tòch leuk om de teksten in de advertenties te lezen (bij bijv. Janny) want ik leer er weer dingen van.

Maargoed, ik wijd uit, zijspoor :-)
Ja, leuk dat Russische bont! ik dacht dat ik de enige was met zo'n 'asociaal' bontrandje langs een poppenjasje! Niet dat ik mensen als Volkert van der G. boos wil maken ;-) maar ik vind het ook niet zo erg. We hebben ook leren schoenen. Waarom zou ik me dan moeten storen aan zo'n randje konijn langs een klederdrachtjasje.

Ik kijk uit naar de foto! tis lastig ja, dat plaatsen.. Als we een betere manier weten, dan laat ik het hier meteen weten..! (ik verwacht het niet hoor, want het moet 'veilig' zijn en deze methode is vooralsnog het veiligste: http://poppenforum.nl/topic/39/uitleg-h … cht-tonen/ )
Groetjes!

Re: Voorstellen :-)

hoi jolie en de andere lezers,
Jammer he dat soort winkels, ik kan er uren voor staan maar als ik weet dat ze op die manier hun prijzen bepalen dan blijft het bij window shopping en niet kopen.
Ik weiger op die manier behandeld te worden, maar t blijft jammer.
wat je zegt klopt helemaal.
Ik heb vorige week een popje gekocht, zo jammer dan krijg je het in huis en dan blijkt er iemand op het papier mache lichaam te hebben gestaan want het is helemaal ingedeukt.
Het was een piepklein sonneberg/am popje met het nummer 2542, die ken je wel denk ik.
Dan denk ik bij mezelf, als ik het had geweten had ik het ook voor die prijs gekocht maar was de teleurstelling er niet gweest.
Dan ben ik blij dat mn bod geaccepteerd is maar dan koop ik bij die persoon niet meer.
Maar goed weer een projeckt voor straks, alhoewel dat nog wel een flinke kluif gaat worden.
Deze week een replica gekocht, maar wel een hele mooie.
Maar daarvan wist ik het en dan vind ik het niet erg.
Ze was gewoon mooi, en op deze groote zou een orginele antieke voor mij onbetaalbaar zijn.
Op een gegeven moment krijg je vanzelf door wie wel en niet betrouwbaar zijn.
En soms bouw je een leuke band met iemand op, zo houd ik contact met de vrouw van wie ik mn unis france pop gekocht heb, ze laat het me weten als ze weer wat weg doet.
Er fijn, ook zij had de gebreken er duidelijk bij gezet en de pop ook zonder kleding op de foto gezet.
Ze was/is in niet geweldige staat, maar op die manier voor mij wel betaalbaar.

Grappig ja, dat geluid van die poppen mijn dochter wil ze de hele tijd op de kop houden maar dat mag ze alleen bij de rubberen pop haha.
Jammer dat je het nu eigenlijk niet meer ziet, het heeft ook wel iets.
simpel maar effectief, bij een boel van mn poppen werkt het nog steeds al moet je ze soms wel meer als 1 keer kantelen voor ze het doen.
En op die manier kwam ik erachter dat in 1 van mn poppenhoofdjes nog een paar tandjes zat, die vielen er ineens door het kantelen uit het mondje.

Oja da bondje, nouja ik ben zelf normaal wel tegen bond en draag eigenlijk nooit bond en bijna geen echte leren schoenen.
Maar das meer omdat dat me te duur is haha.
maar goed ik denk dat ze er vroeger ook niet zo moeilijk over deden als nu.

Ik zal even een foto van haar plaatsen, ik ben ook wel erg benieuwd naar de jouwe.
of ze overeenkomsten hebben.
De mijne is van ijzerdraad met stof erom heen gedraaid en heeft een vrij lang lichaam.
Haar hoofdje, van steen of gips denk ik maar ik weet t niet zeker.
Haar haar zou mohair kunnen zijn, geem plastic iniedergeval.
het is iniedergeval wel erg samen geklit en ik durf het niet uitelkaar te halen uit angst dat ze dan kaal wordt haha.
maar goed hier de foto:
(img)http://i46.tinypic.com/2m4snk3.jpg(img)
(img)http://i50.tinypic.com/k011f.jpg(img)
ben benieuw en tot snel.
groetjes mieke

Re: Voorstellen :-)

Ha MiekeMummyfrom2,
Oh ja, die zijn enig, die Sonneberg-babypopjes, http://www.historytoy.com/Y_2384 wat jammer, die deuken... Had de Post dat gedaan, of de verkoper..? Denk je dat je het nog kunt restaureren..? Soms kun je het héél voorzichtig weer terug in model drukken, en misschien met een propje keukenpapier opvullen zodat de deuk niet meer 'terugveert'?
Het ergste is inderdaad als Verkopers iets er niet bij zeggen, zodat je niet weet waar je "aan begint."

Je Russische pop ziet er héél sjiek uit! Zo te zien ook veel ouder dan de mijne, de mijne heeft wat synthetischer kleuren jas aan (rozerood) en een spierwit+ geverfde blosjes-gezicht dat veel wegheeft van ehhhh, Marijke Helwegen ;-) http://dossiers.nieuws.nl/boulevard/mar … iepjong%0A  --die er ook wel een beetje Russisch uitziet met al die, eh, operaties ;-) Het haar is bij mijn pop gewoon wol, van een bolletje bruine wol, zeg maar ;-)

Wat voor replica heb je gekocht..? En een minder-goede staat kan ook weer leuk zijn: dan heb je iets om op te knappen :-) Als ik meer ruimte in ons huis had (tis maar zo'n 100 m2 als ik alles meereken..) zou ik er AL m'n vrije tijd in steken :-)
Groetjes!
Jolie

36 (edited by Mummyfrom2 2012-07-31 22:12:53)

Re: Voorstellen :-)

hoi jolie,
nou ik wuil zoiezo het hoofdje loshalen want het is helemaal vergrijsd eens kijken of ik het met een flinke poetsbeurt weer mooi kan krijgen.
dan kan ik meteen voorzichtig proberen het lijfje terug te drukken.
we zullen zien, het lijkt me wel orgineel want het koppie is ook erg klein.
de vrouw van wie ik het gekocht heb had het van een zeer oude dame die een ziekte periode overleefd heeft en dat had ze niet verwacht.
daarom had ze haar poppen aan de kerk gedoneerd en volgens de oude dame was ze altijd zuinig geweest op haar poppen.
ze was ook de eerste eigenaar van het popje, maar goed het 100% zeker weten doe ik toch niet.
Je weet nooit of het nou waar is wat ze vertellen of dat er misschien toch een leugentje achter zit.
Dit kleine meisje blijft hoe dan ook een schatje en volgens mij heeft ze zelf haar orginele kleding nog aan, gezien de staat ervan haha.
marijke helwegen, nou dat is me ook wel een figuur hahaha.
maar ze kijkt wel altijd vrolijk met dat gefacelifte gezichtje en die appelwangetjes en tuitlipjes haha.
Ik zal even een foto plaatsen van mn replica, eigenlijk is het geen replica maar namaak.
ze is niet gemaakt uit de mal voor zover ik weet en heeft ook geen tekens op haar achterhoofd alleen een w onder aan en bram er met een naald onderaan ingekrast.
maar dat zie je alleen als je haar hoofd een beetje omhoog tilt, het zit presies in de aansluiting op de nek zeg maar.
Wat ik dan wel super vind, ik heb de vrouw gemaild van wie de pop af kwam.
Ze is van haar moeder geweest die vorig jaar is overleden.
die heeft in de jaren 90 een cursus poppen maken gedaan, en haalde vooral veel plezier in het aankleden en het maken van de kleding voor de poppen.
Ze heeft een prachtig houten geleed lichaam, waarvan het elastiek nog opnieuw gespannen moet worden dus dat wil ik binnen kort nog doen, dan kan ik haar laten staan.
er zat een klein stickertje op het lichaam met made in taiwan.
De pop is wel duidelijk naar antiek model gemaakt en dat een dame van behoorlijke leeftijd haar gemaakt heeft die er nu niet meer is,
maakt dat ik haar zeer voorzichtig zal behandelen.
Nieuwe van deze dame zullen er niet meer gemaakt worden door haar.
Dit is de pop:
(img)http://i49.tinypic.com/spxjc8.jpg(img)
ze is gemaakt door:
Annie Brands van Hoogstraten, de vrouw was als ik het goed heb uitgerekend rond de 60 jaar oud toen ze haar maakte .
Ik ben erg blij dat ik dat weet, van somigge replica's en namaak poppen zijn de makers soms niet meer te achterhalen.
Ik vind het erg fijn dat deze maakster niet vergeten zal worden door mij.
Ze is denk ik rond de 80 cm groot en mn grootste pop tot nu toe.
helaas doet de foto haar geen goed recht, in het echt is ze veel mooier.
haar armen lijken erg lang omdat het elastiek de rek verloren heeft.
en als ik haar gezichtje op de foto zet lijkt ze een vreemde uitdrukking te hebben, maar dat valt als je haar gewoon zo ziet heel erg mee, ze heeft gewoon eenlief gezichtje.
De kleertjes zitten nu in de handwas dus ik hoop haar snel haar mooie kleing weer aan te kunnen trekken.
maar goed ik ga nog even 1 reactie geven op de reparaties en dan duik ik mn bedje weer in.
groetjes mieke

Re: Voorstellen :-)

Ha Mieke,
Ôh, maar ik vind het een HELE MOOIE replica hoor...! Er wordt op dit moment in Nederland te min over replica's gedacht. Als je het vergelijkt met Duitsland en Engeland, waar mensen replica's veel meer waarderen, en ze ook met héél veel zorg maken (soms met meer zorg dan de originele antieke poppen in de porseleinfabrieken gemaakt zijn) dan valt het op dat wij in NL replica's onterecht zo weinig waarderen.
HEEL erg leuk dat je de naam van de Maakster weet! ik zou die informatie ook heel goed bewaren, dat blijft leuk om bij de pop te kunnen vertellen (ik zou het zelf ook erg leuk vinden om dat te weten :-))
Dat losse elastiek krijg je vast en zeker gemaakt/vervangen, en als je zo'n geleed lijf (nieuw) wil kopen, betaal je er ook al gauw een vermogen voor, is me opgevallen, taiwan- of geen taiwan-sticker :-)
Is je Vera Scholz-pop aangekomen...? En hoe is ze..?
Zelf heb ik een replica van een Scholz-pop, de pop die "voorbeeld" is in dit bericht :-)
http://poppenforum.nl/topic/39/uitleg-h … cht-tonen/
Een bijzonder mooie pop vindik, met ook al zo'n lief gezichtje :-)
Groetjes,
Jolie (die even afwezig was vanwege drukwerk :-))

Re: Voorstellen :-)

Ik doe even mijn voorstellen opnieuw omdat die vorige zo kort was :-))

Hallo ik ben Leora. Mijn moeder is Jolie (administrator). Ik ben hier de moderator van een paar onderwerpen (op het forum). Namelijk: ''help'' en ''babbelhoek''. Jolie verzamelt poppen. Zelf vind ik ze heel leuk.
Mijn lievelingspop van haar verzameling is Adora:

http://i47.tinypic.com/igew7t.jpg


Ze heeft ook nog een broertje, maar die is nog niet aangekomen.
We hebben haar broertje namelijk nog maar net bestelt.
Ik zal wat op het forum plaatsen als hij is aangekomen.

Verder, ik ben 10 jaar en zit in groep 7 van de basisschool.
Ik heb pas nog mijn spreekbeurt over poppen gedaan.
Hier is de link naar de prezi: http://prezi.com/by9oiaqm08du/spreekbeu … 1687753475 .
Ik had een 9- voor cijfer (die - telt voor puntjes).

Groetjes,
Leora

Ik ben Leora! Ik spaar spaanse poppen en ik maak dan een familie! Al die poppen moeten een spaanse naam hebben die begint met ''Ad''. Dit zijn de namen van mijn spaanse poppen: Adora, Adamo, Adelio en Adriano.

Re: Voorstellen :-)

Wat een leuke STOERE foto van Adora, zo op die houtblokken Leora!! Dat past ook heel goed bij de stijl van het popje, in "spaanse 'boeren'kleertjes" :-) *Jammer* dat Opa Agustín het popje niet meer heeft kunnen bewonderen, want in zijn kindertijd zal hij die kleertjes zoals Adora's broertje aanheeft ook wel gezien hebben. Spanje mag trots zijn op zo'n poppenmerk :-)

ik ben héél benieuwd naar je foto's van het vandaag bezorgde broertje!!! (Er waren wel problemen met het fototoestel, Papa heeft het geprobeerd op te lossen, hopelijk helpt het..)

Je Prezi-spreekbeurt-foto's vind ik héél leuk, heel flitsend en modern :-) Super je best gedaan en knap dat je dat allemaal al kan!! (ik heb het nog nooit gedaan!!)
Groetjes,
Naan alias Jolie

Re: Voorstellen :-)

Hallo allemaal, wat fijn dat er zoveel mensen onderhand het poppenforum delen, leuk!! Zelf ben ik hier een hele poos niet geweest door allemaal nare omstandigheden, het "spelen"met de poppen stond op een laag pitje. Maar intussen is mijn prive verzameling uitgebreid met diverse poppen. Ik heb nu alle 4 de Furga Alta Moda's, ook het bezit van nu 5 Mam'zelle Panames stemt mij zeer tevreden en ook de Willy Wildebrassen zijn uitgegroeid tot 15 stuks. Eentje in een kringloopwinkel, puntgaaf, lang haar en originele kleding voor 0,25 eurocent omdat het zo'n lelijke barbie was. Door een mazzeltje ben ik nu ook in het bezit van heel veel oude barbies en haar vrienden en vriendinnen, zusjes, nichtjes enzv., behalve de ponytail maar ook die zal er wel eens komen.

Re: Voorstellen :-)

Ha Maranty, leuk van je te horen!! Oej, wat jammer om te horen van het gedwongen lagere pitje, ik hoop dat het achter de rug is, (af en toe kijk ik verlekkerd op je site, waar mooie nieuwe dingen verschenen zijn, deze bijvoorbeeld... http://www.maranty.eu/a-24764577/poppen … nrichting/ Was mijn huis maar groter... :-))
Wat leuk, daar had ik nog nooit van gehoord, van de Unica Mam'zelle Paname! ik heb ze gevonden: http://dollsdollsdolls.skyrock.com/2932 … aname.html En de Willy Wildebras.... Volgens mij herken ik daar de 'Barbies' waar mijn Oma kleertjes voor haakte http://www.flickr.com/photos/37546968@N08/7033109113/ Leuk, zo'n kringloopwinkel, dat zou onze Kringloper ook doen smile (En dan voor een kapotte lamp gerust weer 3,50 vragen... wink)
Hier is de verzameling afgelopen week ook uitgebreid, met 2 replicaatjes gemaakt door Betty Rausch — verfijnde popjes waarbij je snapt dat sommige mensen zeggen dat er in replica's méér tijd en aandacht zit dan in de originelen. Onderhand kan ik eigenlijk nauwelijks meer een popje aanschaffen als ik niet éérst extra veilige kastruimte weet te maken.. ;-} Een luxeprobleem ;-)
Groetjes,
Jolie

Re: Voorstellen :-)

Een vriendin van mij heeft zich aangemeld op dit forum, waarschijnlijk zal ze hier zelf nog een uitgebreidere voorstelronde doen. Ze heet Zoe (dubbele punt op de E)

Groetjes,
Leora

Ik ben Leora! Ik spaar spaanse poppen en ik maak dan een familie! Al die poppen moeten een spaanse naam hebben die begint met ''Ad''. Dit zijn de namen van mijn spaanse poppen: Adora, Adamo, Adelio en Adriano.

Re: Voorstellen :-)

Leuk, **welkom** Zoë!!

Groetjes,
Jolie

Re: Voorstellen :-)

*Pfffew*, het was een hele klus, sommige foto's lagen er al maanden op te wachten, desondanks zaten er vandaag veel uren in (=zo weet ik dus ook hoe enorm veel tijd het ànderen kost om foto's van poppen te maken :-)) maar... ik heb EINDELIJK m'n pagina http://www.welkepopisdat.nl/mijnpoppen.html uitgebreid... :-)

Er is een Kämmer en Reinhardt-pagina bijgekomen, een Franse-poppenpagina en een bescheiden König en Wernicke-pagina, met de 2 popjes Floortje en Viv :-)

Een heel goed (kerstfeestvoorbereidings-)weekend allemaal!
Groetjes,
Jolie

Re: Voorstellen :-)

hey ik ben bente, ik ben 10 jaar en verzamel porseleinen poppen. mijn eerste pop heb ik in een speelgoedmuseum gekocht. ik heb in totaal 22 porseleinen poppen. ik vind dit een hele leuke site waar allemaal dingen op staan die ik nog niet wist! big_smile

Hoi, ik ben Bente en ik spaar Porseleinen Poppen!

Re: Voorstellen :-)

Hoi Bente, welkom!! Wat leuk dat je porseleinen poppen spaart! Tot nu toe kende ik alleen Zoë die al zó jong met zulke breekbare poppen sparen is begonnen :-) Het speelgoedmuseum, daar wil ik zeker ook nog eens naar toe, daar kan ik vast uren rondkijken :-)
Tot ziens en groetjes,
Jolie

Re: Voorstellen :-)

Hooi,
Ik ben Dana big_smile
Ik ben een meisje van 12 jaartjes jong.
Ik hou erg van poppen (gebeurde ineens plotseling weer)
Het lijkt mij erg leuk om oude poppen te verzamelen, restaureren en misschien weer te verkopen.
Ik heb zelf 1 pullip doll. (Pullips zijn rond de €100)
De moderne poppen van tegenwoordig ben ik helemaal zat.
Nou ja dit was het eigenlijk wel,
Groetjes Dana

Re: Voorstellen :-)

Hoi Dana,
Wat leuk om te horen dat er nog meer jeugdige poppenmeisjes zijn :-)
Ja sommige moderne poppen zien er zo vreselijk verveeld uit, of die uitdrukkingsloze kale babies.. Hoe moeilijk kan het zijn, denk ik dan, om een *iets* leuker popje in zo'n plasticfabriek te maken.

Ja, Pullips zijn ook èrg mooi.. :-)
Zelf heb ik er ook eentje... Deze, Yona:
http://www.flickr.com/photos/suemomo/6773177983/
Schandalig dat ik nog steeds geen stukje heb geschreven over haar en Pullips in het algemeen (telkens te druk ;-})

Soms kijk ik ook naar de Pukifee-foto's, zie http://dollfairyland.com/shop/step_subm … 0513112624

Maar die zijn nòg veel duurder.. Jammer dat andere poppenfabrieken zich niet een héél klein beetje door het elfjes-achtige uiterlijk van de Pullips laten inspireren.. dan zouden er leukere poppen in de winkels staan!

Enfin, van harte welkom, en hou ons op de hoogte!
Groetjes,
Jolie

Re: Voorstellen :-)

hoi danam,
welkom en leuk dat je er ook bij bent.
vind het erg leuk dat er wat jongere meiden bij zijn, want poppen zijn voor iedereen ongeacht de leeftijd.
en hoe jonger je bent hoe makkelijker je nog veel kunt leren en verzamelen.
hopelijk ben je als je wat ouder bent heel veel wijzer en heb je een leuke verzamling, groetjes mieke

Re: Voorstellen :-)

Ja, dat ben ik helemaal met je eens Mieke! Jong oog voor poppen, is op latere leeftijd poppenwijs :-) En... poppen waren vroeger ook bedoeld voor kinderen (Wreed eigenlijk.. van die breekbare poppen, maar misschien ging alles vroeger wel anders, toen zovéél dingen nog breekbaar waren..:-))
Groetjes,
Jolie