Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Ôh wat een leuke foto's Durvina!
Het is net of ik naar m'n eigen kinderfoto's kijk: ook rond de eerste zwemlessen m'n staarten afgeknipt :-) Het zal nog in hetzelfde jaar geweest zijn ook ;-) (Ja, zomer 1973, "Jongeman" zei een buurman tegen me ;-))

Wat ontzettend leuk: met dezelfde balletjes er nog in als op de foto, knap dat je een foto hebt gevonden waar ze op staan!
Ben je van plan om van het andere staartje ook nog een poppenpruikje of -haarstukje te maken? Met een vrolijk oranje '70ies print'-jurkje kan het ook heel leuk zijn om de balletjes er in te laten?

Voor nu, welterusten en hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Ha Jolie, nu lees ik jouw reactie hier pas! Die zwembadfoto had ik er weer afgehaald omdat ik dacht dat ik te veel op je poppensite ging zetten! Maar ik zet hem wel weer even terug, dan klop alles weer!
Ja, als het zo uit komt kan ik van die andere staart ook nog een pruikje maken. Ik heb ook nog bruine haarstukjes liggen die ik zo in 1978/79 voordelig van een kapper kreeg. Maar op m’n Rosebudjes ga ik geen pruikjes meer lijmen hoor!

Groetjes, Durvina!

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Ha Durvina, ja dat overkomt me ook vaak, dat ik een reactie mis, (dan zegt het "abonnee-berichtje" dat er 'mógelijk meer berichten zijn waarvan ik geen melding krijg tot ik het forum bezocht heb' — "There may be more new replies, but this is the only notification you will receive until you visit the board again en zie ik alleen dat ene bericht, en vind ik de andere later pas ;-})

Ja, misschien vinden je dochters het niet goed, hun zwmlesfoto online, (al staat hun naam er niet bij, niemand zal ze zomaar vinden :-)) Voor de ruimte (en de crashende backup) maakt het ècht NIET uit... Je gebruikt zo'n goede manier van foto's plaatsen, daar heeft de Back-up helemaal géén last van: het neemt geen extra ruimte in. Ik ben zelf ook jouw methode gaan volgen met externe fotolinks.

Dus mòcht onze machine vannacht weer down gaan, dan ligt het zéker niet aan je foto's :-) Eerder aan die populair bezochte dingetjes van Edwin ;-)
Oh, nee, Rosebudjes horen hun eigen gestyleerde kapseltjes te hebben :-)
Groetjes!
Jolie (net terug van de slechtbezochte Poppenbeurs in H'sum... :-/ ik vrees dat er geen beurs meer komt.. Maargoed, stof voor een apart berichtje :-})

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Oh, trouwens, vannacht droomde ik zoiets grappigs, we gingen verhuizen, naar een huis met heel veel kamers, (waar heel veel aan opgeknapt moest worden trouwens, wat dat betreft gingen we er niet op vooruit ;-)) maar... WIE woonde er in "het voorhuis"??? DURVINA!!!!

;-) ;-)
Grappig hè.
Ik heb natuurlijk geen idee hoe Durvina er precies uitziet, afgezien van wat kleine kiekjes hier, maar tòch wist ik dat je het was ;-)

Vreemd genoeg heb ik dat wel vaker met mensen die ik "alleen ken van Internet", BP, zijn familie en Zus bijvoorbeeld, dat ik ze in dromen "zie op feestjes", op "hun balkon", "zolder" enz enz, terwijl ik niet ècht weet hoe ze er precies uitzien, maar dat ik toch 'zeker weet in zo'n droom' dat zij het zijn.

Het zal wel komen door de Poppenbeurs van het weekend, gecombineerd met een bezoek aan "net-verhuisde vrienden" :-)

Groetjes!
Jolie

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Die Jolie! Gisteravond heel laat, ik bedoel vandaag heel vroeg, heb ik in m’n eentje zitten lachen om je droom!
Durvina in het voorhuis! Wat kan alles toch rommelig door elkaar lopen in een droom hè.
Gisteravond ging ik laat naar boven. Daar toch nog even op de computer bij míjn favorieten het poppenforum aangeklikt. Daar Mieke’s verhaal gelezen. Ik was nieuwsgierig hoe het met haar en meneer P. ging. Maar ze is weer helemaal in haar nopjes en heeft prachtige popjes!
Arnoud zijn site even geopend. Wat is die werkgever van jou nog jong. Bij de naam Arnoud dacht ik aan een oudere gezette man, met bij voorbeeld een grijze baard! Mooie foto trouwens, met die stapels boeken achter hem!
Daarna zag ik jouw droomverhaaltje pas. Ik dacht eerst meteen te reageren, maar dan werd het nog later. Ik lag nog lang aan Mieke, aan meneer P. , aan dat voorhuis en aan jou te denken!
Ik zal je een foto van Durvina mailen hoor. Zo net uit haar bed in haar pyjama, ongewassen en met ongekamde haren! Vanmorgen speciaal voor jou gemaakt. Niet op het poppenforum zetten hoor!

Hartelijke groetjes van Durvina.

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Ha Durvina, wat leuk en vrolijk om te horen! Ja dromen kunnen zo prachtig van alles aan elkaar verbinden. En je gelooft nog dat het echt is en volkomen vanzelfsprekend ook :-)
Ja, ik ken dat, dat ik tegen mezelf zeg; 'Niet te lang meer achter de computer... Al dat licht... Slecht voor de melatonine-aanmaak' ;-) (En dan kijk ik op m'n menubalk klok en zie ik '*schrik*! na 23 uur' ;-})

Ja, Arnoud was al héél vroeg als internetspecialist aan het werk.. Hij was vroeger een van de allerjongsten bij de Digitale Burgerbeweging, ik herinner me nog dat de voorzitter hem vaak om advies vroeg, erg leuk. En zo'n integere en vriendelijke persoon.
Leuke foto ook Durvina!! En nee ik zet hem niet op het forum hoor! :-) Dat zeg ik ook altijd tegen Leora als ze foto's maakt "Mama pakt een pop uit (net onder de douche vandaan, zonder antigrijs-shampoo, met een oud vest aan, midden tussen de omgevallen kleurpotloden, ontbijtborden en playmobiel)" ;-))
Hartelijke groetjes,
Jolie

82 (edited by 6ente 2013-02-14 15:30:13)

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

mijn eerste porseleinen pop had ik gekocht in het speelgoedmuseum voor weinig geld. daarna kwamen er nog twee bij die ik bij een 2dehands winkel heb gekocht. daarna kwamen er nog twee en nog meer en nog meer. het ging maar door. ze staan op 2 grote planken en er passen en denk ik nog 2 bij. daarna is het vol en moet ik een ander plekje bedenken...  misschien in de huiskamer of zo! wink m'n broertje vind ze eng, hihi.

groetjes bente

Hoi, ik ben Bente en ik spaar Porseleinen Poppen!

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Jaaaaa, het ruimteprobleem Bente, komt ons hier héél bekend voor ;-)
Wees maar blij dat je broertje ze eng vindt, dan blijft 'ie er af en kunnen ze ook niet vallen ;-)
Groetjes,
Jolie

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Het ruimteprobleem is opgelost: eigenlijk zijn het 3 planken en de onderste WAS een bureau, maar nu heb ik alles opgeruimd en kunnen er weer 8 poppen bij! wink als die vol zit heb ik ook nog wel een plank boven mn  bed en op mn kast. wink fijn dat ik weer plek heb gevonden!

Groetjes Bente.

Hoi, ik ben Bente en ik spaar Porseleinen Poppen!

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Ah, Opruimen, ja, dat kan ZO veel schelen :-) :-) (Ik roep het "O-woord" hier ook zo ongeveer de hele dag, vraag maar aan Leora ;-)) Maar mis je je bureau nu dan niet? Kan me voorstellen dat je ook zo nu en dan wat wil schrijven en doen? (Mijn bureau staat ook vol met spullen EN poppen trouwens, moet je horen wie het zegt ;-))
Groetjes,
Jolie

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

http://i47.tinypic.com/3580th5.jpg

http://i49.tinypic.com/24c9z44.jpg

http://i48.tinypic.com/qx5sfl.jpg

http://i45.tinypic.com/ehakut.jpg

http://i50.tinypic.com/dvk3lx.jpg

http://i48.tinypic.com/2s8s579.jpg

http://i50.tinypic.com/21e57wp.jpg

http://i50.tinypic.com/55md88.jpg

http://i47.tinypic.com/20kzk8j.jpg

http://i45.tinypic.com/faarkm.jpg

http://i48.tinypic.com/nf2p1g.jpg

http://i47.tinypic.com/9h3mg1.jpg

http://i47.tinypic.com/kd64c6.jpg

http://i45.tinypic.com/s2bcw0.jpg

http://i50.tinypic.com/10xehcm.jpg

http://i48.tinypic.com/qog09s.jpg

Nu nog een naam voor dit lieve knulletje, dan kan ik zijn geboortekaartje maken!

Hartelijke groetjes van Durvina.

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Ha Durvina,
Wat een ***ENIGE*** Foto's!!! ZO'n mooi beeldverhaal, met al die kijkende, behulpzame, meedenkende popjes!! Prachtig!!
Wat heeft het jongetje (ik vond het ook meer een jongenskapseltje) een leuk guitig gezichtje, en inderdaad, mooie glanzende ogen! het mooie pakje van Kommer staat hem goed en het jurkje maakt van Lucie ene vrolijk Lentepopje! Ik vind Paultje best wel een leuke naam.. :-) (maar we hebben hier dan ook Neefjes en Achterneven die zo heten, één van die Paulen was als kind een waar cabaret-talent, waar m'n zusje en ik ons als kind blauw om lachten ;-) Dus dat maakt me misschien een beetje fan van die naam ;-))) Bij Josje denk ik bijv. weer meer aan een meisje :-)

Enfin, dankjewel voor het inspirerende verslag!!
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Bedankt Jolie! We zijn eruit, hij heet Paultje! Ik vond al die namen wel bij hem passen. En inderdaad bij Josje dacht ik: dat kan voor een jongen, maar ook voor een meisje.
Het popje was zo schoon, er viel niets te poetsen! Vanmorgen nog even foto’s gemaakt van de haakjes aan z’n armen en benen. Die zijn wel wat roestig, hij zal wel eens in bad geweest zijn. Maar ja, wat wil je. Zelf vond ik het als kind ook prachtig om m’n poppen te badderen. Alleen met Janneke kon dat niet, die had een lijf gevuld met stro of houtwol en een kartonnen hoofd.

http://i48.tinypic.com/14xo21w.jpg

http://i45.tinypic.com/35c0a3m.jpg

http://i48.tinypic.com/mbu5c7.jpg

De foto’s van Tineke’s kleertjes staan al een tijdje op m'n computer. Misschien dat ik die volgende week plaats. Dank zei Mieke kwam Paultje er even tussen!
We zijn maar druk met de poppen, maar vandaag ben ik keukenkastjes gaan soppen. Alles op z’n tijd. Heerlijk als je de zon weer ziet!

Nu ga ik nog even een kaartje posten bij "Hebben jullie poppen namen?"

Hartelijke groetjes,
Durvina

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Ha Durvina, Wat leuk, Paultje! Ja, alle namen pasten wel bij hem hoor, en een heel oud popje moet eigenlijk wel een naam hebben die 'vroeger' ook al bestond :-)
inderdaad! Voor zijn leeftijd is hij in zo'n goede staat... Als je de roest niet ziet, zou je hem een paar jaar geven, en toch is hij, al wat zijn het zijn, zestig jaar oud..
Leuk om te zien hoe de beentjes vastzitten, en daar kan ik misschien van sommige beentjes in de "recycle-poppen-doos" ook nog mee achterhalen waar ze bijhoren, een paar ervan hebben ook haakjes (uiteraard nèt weer anders ;-))
Hartelijke groetjes,
Jolie

90 (edited by Mummyfrom2 2013-02-24 20:55:46)

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

hoi allemaal,
wat leuk om de aankomst zo mee te kunnen kijken, ik vind het toch zo'n leuk kereltje om te zien. hij heeft zón aparte uitdrukking op zn snoetje, weer heel anders als de andere.
hij doet me een beetje een een wijsneusje denken kwa uitdrukking zo leuk haha.
ik ben blij da dit kereltje, paultje het juiste plekje gevonden heeft.
en dat groene gebreide pakje is zo leuk!!! ben stiekem een beetje jalours want ik zit hier kou te kleumen achter de pc, misschien ook maar zón lekkere warme muts op zetten haha.
nee een leuke aanvulling die er heel mooi bij past, van harte welkom paultje!
groetjes van hier!

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Dag allemaal,
Inmiddels is Paultje ook van nieuw elastiek voorzien. Toen ik zijn benen er af wilde halen brak het stug geworden elastiekje.
De haakjes heb ik geschuurd zonder ze van de armpjes en beentjes af te halen. Ik was bang dat de rondjes waar ze aan vast zitten dan zouden breken. Dan had ik een groter probleem dan die roest! Met een pannensponsje en wat schuurpapier was het niet zo moeilijk om de roest te verwijderen.
Van het elastieken heb ik nu geen foto’s gemaakt. Dat ging net zo als bij Black Molly, waarvan ik 19 december foto’s plaatste.

http://i55.tinypic.com/1zz2osj.jpg

http://i55.tinypic.com/1z52gdd.jpg

http://i55.tinypic.com/mihyd1.jpg

http://i56.tinypic.com/16hu2hz.jpg

http://i56.tinypic.com/os64g4.jpg

Mieke, namens Paultje nog bedankt voor het welkom! Ja, hij heeft een leuk toetje, zo blij en tevreden! Dat warme vestje heeft hij weer af moeten staan aan Kommer. Hij krijgt nu een truitje net zoiets als zijn broertje Bert aan heeft. Maar nu ga ik eerst Tineke haar kleertjes laten zien bij “Hoe kleden we onze pop”.

Hartelijke groetjes van Durvina.

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Super, wat goed dat je alle roest eraf hebt gekregen..! dat voorkomt ook weer dat er definitieve vlekken komen, vermoed ik (zoals je wel ns ziet in/bij oogjes van vaakgebadderde poppen.) Ja, dat elastiek vergaat snel, een wonder dat het nog heel was eigenlijk :-)
En wat slapen ze daar lief onder dat toepasselijke poppendekentje!
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Hier nog wat foto's van Antje Viola:

http://i49.tinypic.com/2nvcphy.jpg

http://i48.tinypic.com/14kv6hl.jpg

http://i47.tinypic.com/2rqjeja.jpg

http://i47.tinypic.com/2ew362b.jpg

http://i45.tinypic.com/osfxab.jpg

Hartelijke groet,
Durvina

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Wat een vrolijk gezelschap!! Leuk zeg, dat dat pakje van Kommer past.. Ja, ik heb ook al een grote mand met verzamelde kleertjes, er zit bijna altijd wel iets in dat een popje past, al is het maar voor tijdelijk :-) Maar dit is eigenlijk zo'n leuk, lief pakje...
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Jennie%20(1).JPG

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Spannend Durvina! (En wat een ontzettend leuke foto!)
(ik loop nog steeds, inmiddels, 16630, advertenties achter :-) Maar tis ook een beetje zelfbescherming: ik moet van mezelf éérst een werkbare werkruimte maken, waar ik makkelijker een halfgerepareerde pop kan laten liggen enzo :-))
Groetjes!
Jolie

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Ja, die ruimte Jolie. Ik leg de patiënten soms boven op het wandmeubel of op het logeerbed! Maar dat zijn maar kleine reparaties bij kleine popjes.  Verder doe ik alles op de tafel waaraan we ook moeten eten. Dus iedere keer moet de naaimachine of ander spullen aan de kant. Hier boven kreeg ik toen er een paar kinderen de deur uit waren een tafel wat eerst m'n schilderstafel heette, daarna werd het naaitafel. Maar ik vond het beneden aan tafel gezelliger en nam m'n werk dus meestal mee naar beneden.
Nu staat die tafel vol met computer, monitor en printer. Als ik me omdraai kijk ik tegen de poppenhoek. Links daarnaast staan twee stellage met uitschuifbare plastic bakken om de vuile was in te doen. Die zijn bijna net zo hoog als de commode, en je snap daar staat ook weer van alles op, zoals lappendozen enz. Maar goed, ik ga je niet langer vervelen met de inrichting van m'n kamertje! Nu eerst afwerken waarvoor ik hier zit. Dan ons bed nog opmaken, de lakens hebben vandaag heerlijk buiten gedroogd!

Toen ik bovenstaande foto plaatste was Jennie er al. Ze werd 28 mei bezorgd, vijf dagen nadat ik de foto maakte.
Het is een mooi Rosebudje. Zoals de meeste is ze wel erg bleek, maar ze heeft de mooie oogjes met de originele wimpertjes.
Doortje haar wimpertjes zijn later weer opgelijmd, dat is te zien aan de lijm die over een oogje gelopen is. Doortje heeft wel meer kleur.
Zo zijn ze allemaal verschillend.
Zo nu en dan moet ik de namen eens opnoemen. Dat is een goede oefening voor m'n geheugen!

Hier onder nog een paar foto's van haar aankomst.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Jennie%20(2).JPG

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Jennie%20(3).JPG

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Jennie%20(4).JPG

Hartelijke groetjes van Durvina.

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Hallo, ik ben Dorien en sinds deze avond heb ik me aangemeld op dit forum. Per toeval kwam ik deze week op deze site terecht en dacht ik wat geweldig leuk een poppenforum. Ik wist niet eens dat het bestond en dat er zoveel mensen met poppen bezig zijn. Zelf verzamel ik geen oude poppen maar ben wel de laatste tijd met gewone poppen bezig.Hobby nog een groot woord maar ik voel zelf wel dat ik het erg leuk vind om met de poppen die ik tot nu toe verzameld heb bezig te zijn. Het begon allemaal enkele jaren geleden toen ik op een markt in Frankrijk een popje tegen kwam dat verschrikkelijk vies eruit zag gewoon zwarte vegen en
strepen had  en het stonk zelfs naar muffigheid uit een oude schuur. Wie weet hoelang het daar al zo ligt dacht ik wat zielig het popje had een verschrikkelijk lief snoetje en ik mocht het voor 1,00 euro meenemen. Thuisgekomen heb ik het popje eens goed gewassen dat moest ik een paar keer herhalen en om de muffe lucht eraf te krijgen heb ik haar na de wasbeurt eens lekker met lavendelolie ingesmeerd. Het liefste popje kwam tevoorschijn helemaal gaaf. In het nekje stond Jesmar 1990. Ik was er helemaal blij mee. Later heb ik nog heel wat poppen aangeschaft steeds op rommelmarkten en er nooit meer dan 1 of 2 euro's voor betaald. Nu heb ik er inmiddels een stuk of 15 allemaal even lief en door mij schoongepoetst en van leuke kleren voorzien. Nooit kijk ik of let ik op het merk van de pop dat is voor mij niet belangrijk. Waarschijnlijk vind ik het zo leuk met de poppen bezig te zijn omdat ik zelf 3 zonen heb maar sinds ik ook 2 lieve kleindochtertjes heb ben ik mijn schade wat poppen betreft aan het inhalen. Samen met mijn kleindochters die ook heel blij zijn met de popjes van oma.

Groet Dorien

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Ha Durvina en Dorien, (het forum is trouwens vanochtend even down geweest, we kunnen het maar niet uitvinden waar het aan ligt: àls er iets is, is het àltijd op zondagochtend :-) We zijn er in elk geval alert op.)
Wat een lief, schattig Rosebudje Durvien..! Een hele leuke naam ook, kan zowel in het engels als in het nederlands, past  ook helemaal bij de herkomst van het popje, knap hoe je ze bedenkt, ik kan daar erg over dubben :-)
Ja, de ruimte... ik ben er afgelopen dagen weer uitgebreid mee bezig geweest, rommel weg (khad dozen en WCrollen gespaard voor de schoolmusical, die konden gelukkig naar school) plastic opruimkratten gekocht en veel gesorteerd. Poppenonderdelen veilig(er) opgeborgen. Een oude koffer gekocht voor poppenkleertjes (=handiger dan een mand waar ze telkens aan het riet blijven haken.)
Langzaamaan wordt de ruimte werkbaarder.. ik ben ook weer aan een popje bezig een "Keramische Werken Gräfenhain"-popje, dat een been mist, en losse slaapoogjes had. Foto's volgen,*) ik hèb ze gemaakt :-)

Welkom op het poppenforum Dorien!
Ja, wat het is met poppen.... Ze brengen vreugde, lees ik wel 'ns (vertaald uit het engels) en misschien is het ook wel ècht zo: het schijnt dat mensen 'meetbaar blijer' worden van kijken naar oud speelgoed en vrolijke gezichtjes. Je moet er wel open voor staan, denk ik dan, (zou iemand met een 'moedwillig onblije houding' blij kunnen worden van iets vrolijks?) :-)
Ik heb er zelf in elk geval èlke dag weer plezier in, die vrolijke gezichtjes op m'n bureau, een nieuw kettinkje, een klein sjaaltje, hoedje, mutsje, bloemetje in het haar, tis klein en toch heb ik er veel lol in als ik ernaar kijk, er even mee bezig ben :-)
Het is ook zo dankbaar als er onder het vuil een gaaf popje tevoorschijn komt! Merk, inderdaad, ik ben er ook niet zo mee bezig. tIs leuk als je de herkomst kunt vinden, maar ik heb 'favorieten' waar ik geen merk van weet!

Ook kleine gesprekken zijn leuk, mensen die naar me toe komen (zit ik met een minihaakwerkje langs het sportveld omdat ik me anders al snel, —wat is het— verveel) "wat ben je aan het maken..?" "ooh, een poppenjurkje, wat leuk!"
Een nèt even andere nadruk.
Er is al genoeg ellende, de hele dag op je smartphone kijken naar het 'allerlaatste nieuws', het is vast ook fijn (?) om je 'up-to-date' te voelen, (zo was er vanmiddag even een kleine (gelukkig onterechte) paniekgolf onder smartphone-gebruikers die dit bericht lazen) maar ik hou daar graag wat afstand van met miniatuur haak- en breiwerkjes :-) En poppen zijn daar dankbare 'afnemers' in :-)

Hier wat kiekjes van het KWG-popje. Zo was ze voor reparatie/restauratie, het losse beentje heb ik erbij gezocht, om in papier machee te verwerken tot een passend beentje:
KWG   

Ze had erg veel zwarte barsten/craquelé in de composiete armpjes en beentjes:
KWG   
Die zwarte craquelé heb ik inmiddels gevuld met plamuur en waar dat wit was, weer gevuld met verf, zonder de overige (nog in tacte) delen van de armpjes/beentjes over te schilderen.

Het losse beentje met een allereerste laag papiermachee:
KWG   

Het hoofdje met de teruggeplaatste slaapoogjes:
KWG   
Er mist nog wel wat oogledenwas, die heeft tot over de wimpertjes gezeten. Ik hèb inmiddels wel roze was, maar hoe ik het er zo mooi op krijg... Dat is nog even oefenen, vrees ik :-)

Groetjes,
Jolie

100

Re: Hoe ben(t) u(/je) op het idee gekomen om poppen te verzamelen?

Hallo allemaal,
Ik ben nieuw op de website en zal jullie vertellen hoe ik aan verzamelen ben begonnen. Ik was een jong kind en had poppen, tafeltje en stoeltjes en mijn theeserviesje. Uren ben ik zoet geweest want het was mijn alles.
In 1956 viel Rusland Hongarijë binnen en de vluchtelingen, kinderen, vroegen dringend om speelgoed. Ik toendertijd 8 jaar moest een gedeelte afstaan aan deze zielige kinderen.... daarna werden we onteigend en er werd bij ons ingebroken en ik was al mijn speelgoed kwijt behalve Schilpad Inge die was al overgebracht. Ach, 8 jaar en je was groot dus je speelde niet meer met poppen...... toen ik ouder werd waren de porseleinen poppen heel duur en af en toe kocht ik een pop. Alles wat ik vroeger bezat kocht ik antiek terug.
Niets gaat de deur uit maar in de afgelopen jaren is er heel wat binnengekomen. Ik kan op mijn voordeur schrijven : "schieten altijd raak".
Mijn verzameling bestaat dus uit porseleinen poppen, grotendeels op toddler lijfjes maximum tot 1920 dus de vroege poppen. Antieke winkeltjes en een 3 delige poppenhuis wat bestaat uit een keuken, gang, kamer en 2 trousseau's waarvan 1 met een klein Jumeau'tje erin en een aantal marottes aan de muur. Veel speelgoed van heel vroeger en het is mijn ziel en zaligheid.
Verkopen ? Nee, want dan krijg ik het gevoel van vroeger terug.
Natuurlijk heb ik nog wensen een Gottschalk poppenhuis, een kleintje een
Blue roof...... ja, ik weet het het kost geld.
Kom je bij mij thuis dan kom je in een museum ..... hier spreekt een gelukkig mens want verzamelen verveelt nooit.
Je bent nooit te oud om te spelen maar stop je met spelen dan word je oud !

Groetjes van de nieuwkomer.