Re: Hebben juliie poppen namen ?

wat zijn ze lief! erg mooi! ze hebben hele leuke kleertjes aan. ik moet dit bericht nu snel afronden want we gaan nu eten wink

groetjes bente.

Hoi, ik ben Bente en ik spaar Porseleinen Poppen!

Re: Hebben juliie poppen namen ?

p.s. en ik ben erg benieuwd naar je nieuwe rattipopje!

Hoi, ik ben Bente en ik spaar Porseleinen Poppen!

Re: Hebben juliie poppen namen ?

Dankjewel Bente!! En ik hoop dat het eten gesmaakt heeft :-)
Groetjes,
Jolie

Re: Hebben juliie poppen namen ?

http://i47.tinypic.com/15zyhh.jpg


http://i49.tinypic.com/29p2hit.jpg

http://i45.tinypic.com/2s7deh2.jpg

http://i47.tinypic.com/30dii6h.jpg

O wat staat die laatste foto er groot op! Ik wilde even laten zien wat voor foto ik voor het kaartje gebruikte. Voor de achtergrond van het kaartje heb ik een kleurtje uit de foto gepakt. Dat kleurtje ook weer om de foto gekloond om de scherpe randjes weg te werken.
Het lijkt ingewikkelder dan het is. Maar ja, ik gebruik dat programma al jaren en heb er al heel veel kaarten om te versturen mee gemaakt.
Heel leuk om te doen!
Maar Bente en ook Leora maken al heel leuke dingen en kunnen heel goed met de computer overweg!!!

Nu kijk ik weer uit naar jullie kaartjes! Veel plezier er mee!

Groetjes van Durvina.

Re: Hebben juliie poppen namen ?

Ha Durvina,
Gefeliciteerd met het guitige Paultje!
Wat een mooi kaartje weer, met die zachte watten er omheen, zo lieflijk!
Dat lijkt precies op Photoshop, ik zie vergelijkbare menu's en mogelijkheden, wat leuk! vast een goeie tip, want Photoshop is zo'n uitgave, en hiermee heb je ook veel slimme mogelijkheden, de rest komt gewoon op aan kleurgevoel enzo..!
Grote foto vind ik helemaal niet erg, bij mij (toch al weer een computer uit begin 2009, voor een computer alweer oud) komt het razendsnel in beeld. En het forum kan er prima mee overweg, dat haalt ze gewoon elders op :-)

Vanavond is hier het kleine lachende jaren 60 Ratti-popje bezorgd, grappig dat het éérste type pop dat ik had me zo kan aanspreken :-) Met kiekjes van de Ratti-familie ben ik al bezig geweest, komt morgen denkik :-)

Ook had ik BIJNA een Heubachje gekocht, maar de koop ging niet door: niet alle huisgenootjes aldaar waren het eens met het vertrek, zeg maar. Ach, niet erg: hier is er ook een huisgenootje dat wel ns zegt: "Neeeee, niet nòg meer poppetjes...!" ;-) ;-) Zo zijn er met dit niet doorgaan ook weer blije huisgenootjes ;-)
Groetjes!
Jolie

Re: Hebben juliie poppen namen ?

We hebben Paultje niet in de watten gelegd hoor Jolie! Het is een soort fiberfill dat in de doos zat waar Black Molly in bezorgd werd. Het is misschien lekker spul om nog eens een poppenlijfje mee te vullen.

Paint Shop Pro 8 was ook niet goedkoop. Ik kreeg het van onze nog thuis wonende zoon en heb het al heel veel gebruikt. Het zal inmiddels wel een verouderde versie zijn.

Maar nu weer even over namen. Ja, we hebben er weer een guitig popje bij! Sepke kreeg een tweeling zusje: Antje Viola.
Sepke noemde ik Sepke Roza. Sepke omdat ze in September (2011) uit Sneek kwam en Roza er achter omdat Sepke ook een jongensnaam is.

Antje komt uit Eemnes. Toen ze gearriveerd was heb ik naar haar vorige eigenares gemaild dat het popje goed aangekomen was. Meteen verteld dat ik haar een Eemnesser streeknaam wilde geven, maar niet wist wat een echte streeknaam uit Eemnes was.
Ze mailde terug: “We hebben op oude Eemnesser ansichtkaarten gekeken en de namen die daar het meest op voorkwamen waren: Kee Grietje Antje Mietje Grad en Riek”.
Lief hè, dat ze oude namen voor me gingen zoeken!

Nu had ik als tweede naam al Viola in m’n gedachten. Viola naar de viooltjes die onze middelste dochter vorig jaar september meebracht voor in de tuin. We hebben ze er toen meteen in gezet en ze bloeien nu nog! Van de zes namen die veel in Eemnes voor kwamen vind ik Antje het meest bij Viola passen. “ Antje Viola” klinkt wel goed dacht ik.
Antje staat trouwens ook bij de Friese meisjesnamen, het past dus ook nog bij de naam Sepke.

Dacht ik een originele combinatie van namen te hebben verzonnen, net als bij Hettitia.
Typ ik bij Google “Antje Viola” in en komt er te voorschijn: “Antje-Viola Kalfa ist bei Facebook” !!! Nou ja, meer mensen vonden het een leuke combinatie!

Ik ben benieuwd naar je Ratti-popje Jolie. Er staat nu weer zo’n lief Ratti-jongetje op Marktplaats! En namen zijn er nog genoeg: Kee Grietje Antje Mietje Grad en Riek…

http://i49.tinypic.com/2hcp3yc.jpg


http://i47.tinypic.com/b6t2s6.jpg

http://i45.tinypic.com/oswigw.jpg

http://i50.tinypic.com/15z3yiv.jpg

Groetjes!, ook namens Hettie, Sepke en Antje,
Durvina.

Re: Hebben juliie poppen namen ?

Wat leuk, gefeliciteerd!! Een nieuw Roddy-Babietje... Wat is ze mooi bewaard gebleven..! Die tandjes, wat schattig! En wat ontzettend leuk dat ze een èchte Eemnesser naam kreeg, wat een slim idee om op oude Ansichtkaarten te kijken welke naam het meest voorkwam.. :-) Oh ôh, ja, Facebook.. :-) Wat een Toeval dat haar naam daar ook al voorkomt.. (Er zitten wel mensen met Fantasie/nep-namen, al mag het officieel niet van Facebook :-)) Bij de namen van Leora en Rosalie heb ik dat voor hun geboorte ook gedaan, gegoogled welke namen al voorkwamen.. (En gekeken wat voor types mensen dat waren.. Sommige namen vielen daardoor af ;-) Maarja, als je mijn voornaam + mijn mans achternaam samen googlet, kom je ook 'duistere dames' tegen onder die naam ;-}) Sindsdien google ik het maar niet meer ;-))

Enfin... Sorry voor de LATE reactie.... we waren 200% bezet door de rompslomp rond de woninginbraak die we hier beleefden... De Politie verdient wel alle lof, ze hebben de dader heel snel gepakt ... en we hebben zelfs al een flink deel van de spullen terug..!
Alleen die MyLittlePonies nog niet (en autostoeltjes e.d., rijbewijs van Edwin, een heel gedoe, de auto is nog stuk en bij de politie) maar ik heb goede hoop dat we nog wel een keer op Marktplaats dezelfde Ponies vinden (en, *fluister*, eigenlijk waren ze ook al een beetje te groot voor de Ponies :-))

Hartelijke groetjes!
Jolie

Re: Hebben juliie poppen namen ?

Wat een gedoe, zo’n inbraak! En wat moeten ze nu met My Little Ponies! Eind januari zag ik die paardjes nog in een recyclingwinkel.
We brachten daar wat oude spullen en snuffelden meteen rond. Ik kocht er voor 3 euro een replicapopje. Niet dat ik die ga verzamelen, maar ik kon haar daar toch niet laten zitten. Ik kan haar altijd nog aan een van de zes kleindochters geven.

Ja, de popjes blijven komen! Waarschijnlijk wordt er morgen weer een bezorgd. Jij hebt haar wel gezien op Marktplaats Jolie. Dat popje met bruine ogen, een zwart klittenpruikje en rood/zwart flodderjurkje. Ik heb geen bod geplaatst, maar de verkoper/verkoopster gemaild om meer informatie. De pop is net zo lang als Mathilde en ook van papier machée. Of ze onder dat jurkje gaaf is weet ik niet. Zo niet, dan heb ik weer lekker wat te repareren!

Zaterdagmiddag kwam onze middelste dochter ons verrassen met een onverwachts bezoek. Ze was ’s morgens met een gehandicapte buurvrouw naar een antiekbeurs geweest en had daar drie popjes voor me gekocht! Ook bracht ze nog een barbiepop van haar zelf voor me mee, met kleertjes die ik vroeger maakte. Lief hè.

Later hoop ik al die popjes te laten zien. Ze hebben al namen en staan al op de foto. Nu eerst, bij gezondheid, een paar verjaardagen. Heb jij ook even rust Jolie.
Voor heel jullie gezin: sterkte met die inbraak!

Hartelijke groetjes!
Durvina

Re: Hebben juliie poppen namen ?

Ha Durvina, ja dat ken ik.. Zo'n schattig replicaatje niet kunnen laten zitten :-) Hier hangt een bescheiden clowntje voor het raam, ook uit de kringloopwinkel — helaas hield de "2e-handsheid die eraf straalt" en de plakwerkjes van Rosa de inbreker toch niet tegen ;-} Ja, wat ze nou met die ponies moeten... Het heeft hier in de krant gestaan, misschien vindt iemand ze nog in een Klikobak :-)

Inderdaad, het Heber & Co-popje met spaans flodderjurkje heb ik gezien!
De laatste keer dat ik iemand vroeg naar een richtprijs schreef die Verkoper met grote letters ± "Bieden (niet mailen!)", en ook nog 'ns in de advertentie, dus ik durfde niet meer te vragen ;-) En had iets bovenop een andere bieding geboden, maar toen werd er zo opgeboden dat ik dacht... 'ik durf even niet meer..' :-) Ook omdat ik verder niets over het merk kon vinden, — maar het is een enig popje, gefeliciteerd!! Het lijkt me èrg leuk de foto's te zien van je opknapwerk!
Wat lief van je dochter, met iemand die minder ter been is zoiets leuks bezoeken.. En jou dan de popjes brengen.. en nog kleertjes die je vroeger maakte ook..
Wens ik je, jullie samen, héél fijne, gezellige verjaardagen! Veel geluk voor de jarige in zijn of haar nieuwe jaar!
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Hebben juliie poppen namen ?

Bedankt voor je wensen Jolie! ik heb ze doorgegeven aan m’n man.
Vandaag zitten we bij te komen van de drukte van gisteren. Een hele dag visite, vermoeiend maar wel heel gezellig.
Wat vermoeiend is en niet gezellig, is dat de pop uit Gouda nog steeds niet bezorgd is en de verkoper helemaal niet meer reageert op m’n mails.
Op 6 maart heb ik de pop betaald en de volgende dag was hij gereserveerd.
Op 11 maart heb ik gemaild of hij een berichtje stuurde als de pop gepost was. Toen mailde hij (of zij) terug:

HALLO DURVIEN
GA HEM WOENSDAG POSTEN BEN DAN VRIJ VAN MIJN WERK
BEN ONTZETTEND DRUK OP MIJN WERK GEWEEST MET OVERWERK
IK DENK DAT U HEM DONDERDAG IN HUIS HEEFT
MVG

Sinds dien heb ik niets meer gehoord en nog steeds geen pop. Wat is er aan de hand? Is die verkoper ziek geworden? Of is zijn/haar computer stuk?
Een van de namen die ik de pop verzonnen had is Dulcia. Dat is van geduld zegt m’n man! Intussen heeft hij al drie keer die bus van Post.nl in de straat gezien. Mijn ongeduld slaat op hem over, denk ik. ;-/
Hartelijke groetjes,
Durvina

http://i50.tinypic.com/2qxxonc.jpg

Dulcia of Emmelie of... of...

Re: Hebben juliie poppen namen ?

Ha Durvina,
Ja, gezellige drukte, verjaardagsvisite.. :-)
Maar wat een gedoe met de pop uit Gouda!
Naar is dat, een koper zó in ongewisse laten...

Ik heb het ook wel eens gehad, al meer dan een jaar (nee, eerder anderhalf jaar) geleden gelukkig.. Op het moment dat ik de verkoopster mailde dat ik mezelf genoodzaakt zag het te gaan melden bij Marktplaats, werd ze héél boos, maar stuurde ze wel de pop op. Haar excuses waren zo "opgestapeld" dat ik niet meer kon zien wat waar was en wat niet.

Op zich had ik er wel begrip voor: het is een heel gedoe, een geschikte doos en inpakmateriaal vinden, in de rij staan bij het postkantoor, maar, dacht ik: zèg dat dan gewoon... Als ik weet dat iemand bijv. eerst op vakantie gaat, dan weet ik waar ik aantoe ben. Dat soort dingen komen voor, en dan heb ik er alle begrip voor, maar als iemand niets laat horen, of beloftes doet die hij niet nakomt, waar vind je dan nog een bron om begrip op te brengen voor zoiemand..

Ik hoop dat de Verkoper héél snel iets laat horen en je de pop héél snel ontvangt!

P.S, ze is wèl een schoonheid...! Ze lijkt ook een beetje op Edwins zus Marlous, zeker met dat Spaanse Jurkje aan, dat had ze als kind ook, en heeft ze aan Leora gegeven :-) Marlous heeft geloof ik Maria-Louisa als doopnamen, maar helemaal zeker weet ik het niet... Dulcia is ook héél mooi.. het komt van het woord voor "Zoet" in het latijn (dulce), en dat kun je overdrachtelijk ook zien als rustig, geduldig of aangenaam :-) Enfin, ik hoop dat ze je geduld niet langer op de proef stelt!

Hartelijke groet,
Jolie

Re: Hebben juliie poppen namen ?

Ha Jolie,
We moeten nog steeds geduldig zijn! Ik heb wel Marktplaats geïnformeerd en een aardige mail terug gekregen. Daarin stond ook een link naar de politie, maar daar heb ik nog geen gebruik van gemaakt. Ik kan gewoon niet geloven dat het om een oplichter gaat. Het blijft echter wel door je hoofd spoken: wat is daar aan de hand!
Maar goed, Leora zou zeggen: “Dit praatje hoort in een andere topic thuis”!
We hebben weer nieuwe namen te plaatsen. Hier komt het kaartje van Wiesje, Lily en Suze en nog meer foto’s!


https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Kaartje%20Wiesje,%20Suze%20en%20Lily.JPG


https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Wiesje%20Aaike%20Lily%20Suze%20(2).JPG 

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Wiesje%20Aaike%20Lily%20Suze%20(3).JPG

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Wiesje%20Aaike%20Lily%20Suze%20(4).JPG

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Wiesje%20Aaike%20Lily%20Suze%20(5).JPG

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Wiesje%20Aaike%20Lily%20Suze%20(6).JPG

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Wiesje%20Aaike%20Lily%20Suze%20(7).JPG

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Wiesje%20Aaike%20Lily%20Suze%20(8).JPG

http://i49.tinypic.com/nexpjn.jpg

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Mattie%20en%20Ukje.JPG

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/P1230219.JPG

Dat waren er weer zes namen bij! De operatie van Wies haar voet wil ik een andere keer ergens anders plaatsen. We kunnen voorlopig weer vooruit met poppen aankleden!!!

Hartelijke groetjes van Durvina!

Re: Hebben juliie poppen namen ?

Ha Durvina, wat een vrolijke Lente-popjes! Wat leuk, al die close-upjes van die oude merkjes, met grafische vormgeving uit vervlogen tijden erin (al is het letterype van 'Crown' de laatste tijd weer hip, leuk!) Mattie de Kraamverzorgster is ook èrg leuk.. Zo heeft Barbie ineens een heel ander imago..! Ja, dat levert opnieuw veel miniatuur kleertjesmaak-handwerk... :-) ik heb me door je popjes laten inspireren en ook een "50/60ies"-popje besteld met een pedigree-achtig kapseltje, zoals deze popjes ook hebben :-) kBen heel benieuwd (een merkje heeft het niet, maar het zag er erg leuk uit op de foto; en de andere bieder liet niets meer van zich horen..)
Het Ratti-popje (waarover ik laatst schreef) heeft hier inmiddels een handgebreid (onder-)broekje gekregen (deze keer is het gelukt ;-)) en het jurkje is in de maak. Ook is er een kartonnen baby-popje gearriveerd, met een half-vergaan stof-met-strolijfje, heel benieuwd of het me lukt dat mooi te maken!

Ik hoop dat het Heber & Co-popje uit Gouda snel zal aankomen... Ja, oplichting kan ik me ook moeilijk voorstellen, dat gaat toch meestal om hele dure merken, mensen die een foto van een Jumeau van een ander pakken enzo, mensen die een replica aanbieden alsof het een antieke pop is.. Misschien is er echt iets aan de hand, ik heb wel 'ns een poppenhoofdje gekocht van een mevrouw die mailde, "ziekenhuisopname!" Maar zij deed ondanks een levensbedreigende kwaal wèl moeite om me te bereiken, heel symathiek, en het kopje kwam vervolgens ook gewoon aan zodra ze in staat was om het te versturen.
Ja, geduld... Dan zou Dulcia een mooie naam voor haar zijn.. (Letterlijk is het "patientia" in het latijn, maar dat klinkt weer zo als eh, iemand met een aandoening :-))
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Hebben juliie poppen namen ?

KR-SH116A

We zijn erg blij met de komst van een broertje voor Bientje:
we noemen hem
Benjamin

Jarenlang woonde Benjamin bij Jan en Mien, in Amsterdam-West, bij een familie met —toevallig— dezelfde achternaam als de drie kinderen van mijn zusje :-)

Benjamin is een Kämmer & Reinhardt/Simon-Halbig-popje, malnr 116/A, en dan het type met een babylijfje. Hij is met zijn 28 cm ietsje kleiner dan zijn zusje.

Hij heeft een plek naast Bientje in de glazen kast gekregen, in een houten boxje tegen het omvallen (zijn elastiek is wat los) en is tijdelijk gekleed in oud kant en fluweelband...:

KR-SH116A

Re: Hebben juliie poppen namen ?

Bientje gefeliciteerd met de kleine Benjamin! Wat een lief broertje! Het lijkt of hij heel wat te vertellen heeft. Knusjes zo samen in de box!

Leuk Jolie, dat je ook een Pedigree-achtig popje hebt gekocht! Misschien heb ik haar gezien. Een popje met een staartje waar een strik doorheen kan? Wiesje heeft ook een paardenstaart, maar daar kan geen strik omheen.
Er staat ook een Pedigree in matrozenpakje op MP. Leuk jongetje, wel wat bleek en zijn oogjes lijken wat flets. Net zo groot als mijn Fleurtje, maar die heeft rechte benen. Ook was Fleurtje zo’n 30 euro goedkoper!

Vorige week stond er een Pedigree looppop met HPD te koop. Ik heb de verkoopster gemaild: Deze pop heeft HPD (Hard Plastic Disease) of Azijn Syndroom. Ik zou haar niet verkopen, ze tast waarschijnlijk andere hard plastic poppen aan.
Ze reageerde meteen. Ze had de pop direct weggegooid en ging de advertentie verwijderen. Ze was blij dat ik gemaild had en bedankte wel twee keer. Later toen ze er van alles over gegoogled had, kreeg ik nog eens een mail met bedankje! Ze had er nooit eerder over gehoord. Ik dus ook niet voor december 2012!

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/zieke%20pop.JPG

Hier een foto van die Pedigree. Die sloeg ik op voor ik de verkoopster mailde. De achtergrond heb ik gewist, ik wilde niet ongevraagd iemand zijn interieur te kijk zetten. Maar je ziet, ik ga al net als Mieke verkopers waarschuwen!
Nu nog even een kaartje van het replicaatje dat ik in die kringloopwinkel kocht en maar 3 euro voor hoefde te betalen! Later hoop ik nog wat meer foto’s van haar te plaatsen. Ik noemde haar Leah omdat er L.E. '80 in halsje staat. Ook al een Hebreeuwse naam, net als Benjamin!

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Leah%20bewerkt%20(6).JPG

Nu staan al m’n nieuwe oude poppen er weer op. Behalve…Patientia!
Patientia, geduld, lijdzaamheid, daar valt nog veel van te leren!

Hartelijke groetjes van Durvina!

Re: Hebben juliie poppen namen ?

Dankje Durvina! Ja, dat popje was het, inderdaad met een staartje, net zoiets als Wiesje, maar dan waar wel een strikje door kan.. Het is onderweg met DHL, dat duurt vaak iets langer..
Het ARME HPD-Pedigree-popje dat je toont heb ik ook gezien... Ja, ik dacht hetzelfde.... HPD... ik durfde de verkoopster niet te mailen.. Het kan zo'n teleurstelling zijn, dacht ik.. Het was ooit een héél mooi popje geweest, met die prachtige gestyleerde haartjes.. Maarja, als je ziet hoe het popjes met deze ziekte vergaat..na een paar jaar zijn ze helemaal aangetast, en als het dan ook nog eens kan 'overspringen..'

Wat een LEUK popje, je Leah!! Gefeliciteerd!!
Ik weet niet zeker of ik het goed heb, maar ik herken er een replica van een "Bru Jeune Bébé" in! Zo'n replicaatje vind ik altijd de moeite waard! En dan, is, naar mijn smaak, jouw popje beter geslaagd dan deze Amerikaanse Dame (waarvan ik het plaatje bewaard had vanwege het prachtige haakwerk :-))
http://www.rubylane.com/item/448732-200 … e-Bxe9bxe9
Ik hoop dat Patientia óók nog zal volgen... Zo treurig zou het zijn als het geen bonafide verkoopster was... :-(
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Hebben juliie poppen namen ?

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Kaartje%20Thomas.JPG

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Thomas%20en%20Bertus.JPG

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Welkom%20Thomas.JPG

12 Rosebud poppen!

Veel-poppen groetjes, Durvina

Re: Hebben juliie poppen namen ?

Wat leuk Durvina, Thomas —'Didymus de Tweeling'— als twaalfde Rosebudje! (M'n moeder zou hier wat vaker mogen lezen ;-) die zou het vast ook héél leuk gevonden vinden :-) (Maarja, ze heeft iets aan haar arm nu, computer zal op een laag pitjes staan.))
Wat ook heel leuk om te zien is, dat ze toch allebei hun eigen gezichtje hebben.. Zelfde mal, zelfde vorm, toch anders.. Kleur, wimpertjes, wenkbrauwtjes, oogstand: minieme verschilletjes en: een Eigen Gezichtje :-) Wat een schattige, leuk geklede verzameling Rosebudjes! Ik zie ze al figureren in een kinderboekje, de belevenissen van... (maarja, ik heb vaak meer ideeen dan uitvoerbaar is ;-})
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Hebben juliie poppen namen ?

Ja leuk Jolie “De nachtelijke belevenissen van de Rosebudjes”. Als de mensen slapen gaan de poppen zachtjes de trap af naar beneden. Ze boffen, de tafel is al gedekt voor het ontbijt. Ze spoken van alles uit, smeren boter, snoepen van de jam. ‘s Morgens vroeg gaan ze stilletjes weer netjes in de poppenhoek staan of zitten...  Gewoon de eerste foto van dat ze in de poppenhoek staan, ook weer op de laatste bladzijde!

Beterschap voor je moeder hoor Jolie! Knap lastig als je je arm niet kan of mag belasten. Slijmbeurs ontsteking, tennisarm of tunnel syndroom. Jaren geleden had ik ook nog al eens een ontsteking in m’n schouder. M’n man m’n haren kammen. Wel lief, maar het zag er niet uit!

Hartelijke groetjes van Durvina

Re: Hebben juliie poppen namen ?

Gister om 23:00 uur een bod gedaan op een klein papier-maché popje hier in de buurt. Vanmorgen kreeg ik al een telefoontje dat ik het popje kreeg. Begin van de middag ben ik de kleine Sander op wezen halen. Mathilde haar beloofde zusje werd nooit bezorgd, maar haar broertje was heel snel hier! 

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Kaartje%20Sander.JPG

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Mathilde%20en%20Sander.JPG

Terwijl ik Sander zijn kaartje maakte, ging de deurbel. Ja hoor, Doortje Rosebud werd ook al bezorgd! Zo-even dus nog een kaartje gemaakt en nu gauw op het poppenforum gezet.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Kaartje%20Doortje.JPG


http://i41.tinypic.com/23w46xh.jpg

Veel poppengroetjes, Durvina.

Re: Hebben juliie poppen namen ?

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Veerle.JPG

Re: Hebben juliie poppen namen ?

Hier is Veerle dan weer. Lekker schoon, barst gelijmd, haakjes geschuurd en nieuw elastiek. Zo kon ze op de foto voor haar kaartje! Ook nog een foto toen ze net gearriveerd was.

https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Kaartje%20Veerle.JPG


https://welkepopisdat.nl/afbeeldingen-Forum/DurvinaFotos/Veerle%20Pedigree.JPG

Hartelijke groetjes van Durvina.

Re: Hebben juliie poppen namen ?

Wat een beeldige popjes Durvina! Prachtig papiermachee-popje Sander, Rosebudje Doortje en Pedigreetje Veerle erbij!
Zo knap ook zoals je alle namen weet te bedenken..! Wij zitten hier soms uren allerlei namen-sites te bekijken, en kunnen maar niet kiezen (of Leora, Rosalie en ik zijn het niet over de poppennaam eens ;-))
Wat heb je Veerle Servaaske snel gerestaureerd..! Zo leuk die guitig opzij-kijkende oogjes..
We hebben hier sinds vandeweek ook een echt klein Pedigreetje (Rosalie noemt haar al 'een van je allermooiste poppen' en dat vind ik leuk om te horen :-)) Wat hebben ze mooie gezichtjes.. Als ze een naam heeft, zal ik een kaartje voor haar maken :-)
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Hebben juliie poppen namen ?

En ook bij ons werd deze week op 1 mei een héél klein Pedigreetje bezorgd: Minnie.
Minnie kan alleen staan: ze heeft vaste beentjes met voorgevormde sokjes, beweegbare armpjes, een heel schattig gezichtje en een hoofdje met zowel voorgevormd beschilderd haar, als lijmrestjes (van een pruikje? een hoedje?)
Ze kwam gekleed in een schattig gehaakt jurkje, broekje en mutsje:

Minnie

Minnie is afkomstig uit de collectie van Verkoopster Efka en Rosalie vindt haar samen met Bärbeltje de twee mooiste popjes in ons huis :-)
Hartelijke groetjes,
Jolie

Re: Hebben juliie poppen namen ?

Hihihih, gekke Rosa.. (Is het zusje van mij en het jongste kindje van mama. ;-) )

Ik ben Leora! Ik spaar spaanse poppen en ik maak dan een familie! Al die poppen moeten een spaanse naam hebben die begint met ''Ad''. Dit zijn de namen van mijn spaanse poppen: Adora, Adamo, Adelio en Adriano.